Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (807)

plakát

OA (2016) (seriál) 

Těžce se mi to hodnotí. Knihy Raymonda Moodyho jsem kdysi četla s nadšením, takže jsem si u OA do třetího dílu libovala, ale jakmile došlo na první "vysvětlení" a "učení se pohybům", šlo se s kvalitou dolů. Tvůrci si nabrali moc velké sousto a nevěděli, jak z toho ven, protože tak nedůstojné a nedotažené zakončení si to opravdu nezasloužilo. Po skončení jsem o tom ještě dlouho přemýšlela a čím dál tím víc jen kroutila hlavou nad všemi možnými logickými nesmysli, které nám to nabídlo. Podle mě z toho měli udělat jen čtyřdílnou sérii a více se soustředit na experimentální a vězeňskou složku, parta puberťáků s divnou učitelkou byla naprosto zbytečná.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Neustále opakované vtípky (Bridget cupitající jako tučňák, Bridget padající do bláta, Bridget dělající ostudu v televizním přímém přenosu) jsou napotřetí už opravdu otravné. Zestárlý Colin Firth se celou dobu tvářil, jako by chtěl být úplně někde jinde, jen ne v tomhle paskvilu a Patricku Dempseymu jsem jeho nadšení (jak z Bridget, tak z nenarozeného dítěte) nespolkla ani na minutu. Navíc mě po dvou dětech štvou nepravděpodobné porodní historky o tom, jak praskne voda a během minuty naskákají hektické kontrakce a dítě se dere na svět. Takhle to opravdu nefunguje.

plakát

Trollové (2016) 

Blbina nejvyššího kalibru, vhodná leda tak pro malé holčičky, co mají rády duhu, třpytky a zpívání. Pro ostatní růžové peklo na zemi.

plakát

Anthropoid (2016) 

Posledních dvacet minut od Čurdovy zrady jsou jedna velká emocionální jízda, ale ze zbytku jsem mírně rozpačitá. Pro ne-Čecha mi to přišlo zmatené s malou informační hodnotou, pro Čecha zase málo autentické. Chápu použití angličtiny, ale když Cillian Murphy anglicky křičí "My jsme Češi, my se nevzdáme", působí to chtě nechtě směšně. Milostné románky mi přišly zbytečné, spíše mi chyběla atmosféra - děsu, strachu, nacistického hnusu. Nejsilnější scénou tak zůstalo mučení mladého chlapce. Velikým mínusem pro mě taky byla roztřesená ruční kamera, dělá se mi z ní zle a většinu akčních scén jsem si tak ani nemohla pořádně vychutnat.

plakát

Matky na tahu (2016) 

Smála jsem se sice celou dobu, ale to nic nemění na tom, že je to humor trapný, infantilní a fekální. Všechny matky byly vybrány výborně, i na vdovce se dobře koukalo, ale je to jednohubka na jedno podívání, podruhé bych to už nedala. Taky by mě zajímalo, kdo jim pořád ty jejich ratolesti hlídal, když matky ve filmu neměly nic jiného na práci kromě divokých večírků a schůzek rodičovského sdružení. Nejlepší byla asi scéna u manželského terapeuta, ta byla opravdu ze života. O zbytku by se dalo silně polemizovat.

plakát

Královna pouště (2015) 

Kdybych o Gertrude Bell nic před tímto filmem nevěděla, myslela bych si po něm, že to byla jen rozmazlená dcera z bohaté rodiny, která roupama nevěděla co dělat a celý svůj život strávila ježděním po poušti, nešťastnými a nenaplněnými vztahy, nakupováním na trhu a psaním deníku a dopisů. A přitom si stačí o ní něco přečíst na wikipedii a hned se vidí, jak mimořádná, odvážná a obdivuhodná žena to opravdu byla. Nevím, co přimělo Herzoga její život ztvárnit právě takhle, ale naprosto se minul účinkem. Nicole Kidman se snažila, ale přece jenom jí ani všechen botox světa její věk nikdo neodpáře a zvláště na začátku filmu, kde měla být v rozpuku mládí, působila dost směšně, zvláště ve scénách s Jamesem Francem, který je ve skutečnosti o 10 let mladší. Chybou také bylo obsazení Roberta Pattinsona do role Lawrence z Arábie, ten prostě nemá na to někoho takového zahrát. Celkově velké zklamání, ale rozhodně se těším, až si přečtu nějakou její biografii.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Důkaz toho, že kvalitní historický seriál se dá natočit i bez účelově drastických a surových scén a že poeticky se dají ztvárnit i rituály lidských obětin nebo krvavá poprava s rozsekáním páteře sekyrou a následným roztažením všech žeber do tvaru křídel ("blood eagle" ve druhé sérii - tak dokonalá scéna, že jsem si ji musela pustit třikrát za sebou). Ze začátku jsem k tomu přistupovala hodně skepticky - čekala jsem, že se prostě budou celou dobu rubat hlava nehlava, ale tvůrci se naštěstí odebrali jiným směrem. Navíc to není tak ukecané jako Tudorovci. Zatím viděny 3 řady.

plakát

Vysněná země (2013) 

Smutný příběh z prostředí curyšského pouličního štrychu, který dnes už neexistuje (před dvěma lety zde vytvořili na okraji města tzv. sex boxy), který měl velký potenciál, ale bohužel ho režisérka promarnila. Ani jedna postava zde nepůsobí sympaticky a místo syrového příběhu jsme se dočkali spíše agitky o tom, jak je ta prostituce hrozná a jak všichni, ale opravdu všichni muži chodí za prostitutkami (nekecám, v celém filmu nebyl jediný muž, který za děvkama nechodil) a to mě tak celé otrávilo, že mi hlavní hrdinky ani nebylo líto.

plakát

Vojna a mír (2016) (seriál) 

Bohužel mě to neoslnilo tak, jak jsem očekávala. Největší chybu vidím v hereckém obsazení, zvláště u mladých herců - např. Callum Turner v roli mladého Kuragina byl naprosto hrozný, Lily James se zase snažila tak moc, až to někdy bolelo a starší generace (Jim Broadbent nebo Greta Scacchi) je všechny s přehledem přehrála. Ruské reálie se také moc nepovedly, naprosto směšně třeba působila jakákoliv scéna, kde se někdo snažil zpívat rusky. Co se týče války, nejlépe byla zpracována bitva u Borodina a pochod zajatců z poslední části, která byla asi nejpovedenější. Jako celek bohužel jen průměr, který místy až neuvěřitelně nudil.

plakát

Lovec: Zimní válka (2016) 

Ještě větší slabota než první díl, až už to byl sequel nebo prequel. Scénáristi si asi řekli, že Frozen zabodovalo u dětí, tak to bude fungovat i u dospělých, ale to se bohužel spletli. Scénář byl tak slaboduchý a plný děr, že jsem si veškeré dějství domyslela půlhodiny dopředu. Emily Blunt se navíc její postava nedala uvěřit, na to má až příliš dobrácké oči. Jedinými pozitivy tak pro mě byly scény s gobliny a veškeré scény s Ravennou, i když byly jako nakopírované z prvního dílu. Bojové scény dost chaotické, při jedné jsem se až lekla, že za chvilku na mě vyskočí želva Ninja. Titulková písnička od Halsey skvělá. Viděno v 3D, které ale bylo na těch pár létajících sněhových vloček naprosto nevyužité.