Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (58)

Boj se devátého syna

Boj se devátého syna (1984)

Mocný čaroděj proměnil starého pastýře v kámen a osm jeho synů připravil o vlastní vůli a udělal je svými poddanými. Poslední pastýřův syn, v pořadí devátý, mezitím vyrostl a rozhodne se odejít do světa a najít své bratry. Na daleké a dobrodružné cestě najde pomocníky v dobré víle a jejích dcerách i v zakleté želvě, kterou zachrání ze dna studny. A jak to tak v pohádkách bývá, možná po cestě najde i lásku.

L'Empreinte de l'ange

L'Empreinte de l'ange (2008)

Jednoho dne vyzvedne Elsa svého syna po narozeninové oslavě u přátel a spatří malé děvčátko. Rychle nabyde podezření, že je to její dcera, která před sedmi lety přišla nešťastnou náhodou o život. Začne být malou holčičkou doslova posedlá a postupně se vloudí i do její rodiny, aby zjistila, jestli to opravdu není ona.

Dítě džungle

Dítě džungle (2011)

Filmová adaptace autobiografického románu německé autorky Sabine Kuegler.
Sabine vyrůstá se svými dvěma sourozenci a rodiči v deštném pralese Západní Papuy, kde její otec, lingvista, zkoumá jazyk nově objeveného domorodého kmene Fayu. Sabine tak žije jako dítě džungle daleko od veškeré civilizace. V sedmnácti letech toto prostředí opustí a vrátí se do světa, který ale prakticky vůbec nezná. Touží se do vrátit zpět, aby našla odpověď na otázku, kam opravdu patří a kdo vlastně je? Evropanka nebo příslušnice kmene Fayu?

Městečko v horách

Městečko v horách (1984)

Baladický příběh o lásce a touze. Starý převozník žije se svou patnáctiletou vnučkou na samotě v horách a jeho jediným přáním je, aby se dívka šťastně vdala. Když se do ní zamilují dva synové bohatého loďaře, rozhodne se vnučku jednomu z nich zaslíbit. Jeden z bratrů ale brzy tragicky zemře a druhý odejde z domova. Po dědečkově smrti nastoupí dívka na jeho místo, ujme se převozníkových povinností na řece a čeká, jestli se její milý vrátí

Vincent jede k moři

Vincent jede k moři (2010)

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po smrti matky na něj jeho otec, úspěšný politik, nemá čas a tak jej dá do psychiatrické léčebny. Vincent se zde spřátelí s Alexandrem a Marií a společně se jim podaří uprchnout. Mají jediný cíl, dostat se do Itálie k moři. Pro Vincenta je tato cesta obzvlášť důležitá, má u sebe totiž dózu s matčiným popelem a chce jí u moře splnit její poslední přání. Podaří se mu uniknout otci i svým psychickým démonům?

Une petite zone de turbulences

Une petite zone de turbulences (2009)

Mysleli jste si, že je vaše rodina problematická? To jste se ještě nesetkali s Hallovými. Hypochondrický otec právě objevil podivný flíček na své kyčli a je přesvědčený, že brzy zemře. Jeho manželka tuto novinku ani moc neprožívá, protože má sama jiné starosti – dcera Katie si chce vzít svého přítele, kterého všichni upřímně nenávidí a ona sama se snaží vyřešit svoji milostnou aféru s manželovým kolegou. Do toho ještě přijde homosexuální syn Jamie, kterého právě opustil přítel. Zfilmování úspěšné rodinné frašky od britského autora Marka Haddona.

Vyrobeno v Dagenhamu

Vyrobeno v Dagenhamu (2010)

Film inspirovaný skutečnými událostmi. V roce 1968 zorganizovaly pracovnice anglické automobilky Ford v britském Dagenhamu dlouhodobou stávku a bojovaly tak proti sexuální diskriminaci v továrně a požadovaly také stejný plat jako jejich mužští kolegové.

Mimina

Mimina (2010)

Film zachycuje jeden rok života čtyř malých dětí, žijících ve čtyřech různých zemích, které ani nemůžou být rozdílnější - Namibie, Japonsko, Mongolsko, USA.

Verdikt

Verdikt (1988)

V roce 1978 unese Helmut Thiele letadlo polských aerolinek a donutí je přistát na americké vojenské základně v Západním Německu. Jakmile se ale ocitne na americké půdě, nastanou opravdové problémy. Americký soud v Berlíně pod vedením soudce židovského původu (Martin Sheen) stojí před nelehkým úkolem. Je morálně správné potrestat člověka, který se jen snažil uniknout totalitnímu režimu, i když při tom porušil zákon?

John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše

John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše (2009)

Čína, rok 1937. Německý podnikatel John Rabe vede v Nankingu německou pobočku Siemensu a stane se svědkem bombardování města Japonci. Čínští obyvatelé se v panice ukryjí na firemních pozemcích, které Rabe prohlásí za ochrannou zónu a stane se tak pro stovky Číňanů tím, čím Oscar Schindler pro stovky Židů v Německu.

Mork & Mindy

Mork & Mindy (1978) (seriál)

Mork (Robin Williams) je mimozemšťan ze vzdálené planety Ork, který byl poslán na Zemi za účelem výzkumu chování pozemšťanů. Přistane v městečku Boulder v Coloradu, kde se seznámí s Mindy, ke které se i nastěhuje a která se mu snaží přiblížit naše "podivné" pozemské chování.

Moliere

Moliere (2007)

Fiktivní biografie známého francouzského dramatika. Molière (Romain Duris) brázdí Francii se svojí divadelní skupinou, která ale není příliš úspěšná a zkrachuje. Před vězením ho zachrání bohatý Jourdain (Fabrice Luchini), který žije honosným životem na svém venkovském sídle s manželkou Elmire a dvěma dcerami. Jourdain je vášnivě zamilován do mladé vdovy Célimène a rád by pro ni s Molièrovou pomocí připravil krátkou divadelní hru, ve které by jí mohl vyznat svoje city. To vše ale musí zůstat v tajnosti a proto je Molière Jourdainově rodině představen jako duchovní, který má pomáhat ve výchově nejmladší dcery. Tato situace se pomalu vymyká kontrole a do hry vstoupí také vášnivé city Molièra ke krásné Elmire.

Zakletý v čase

Zakletý v čase (2009)

Knihovník Henry (Eric Bana) trpí zvláštní genovou poruchou - chronickou dislokací v čase. Může nedobrovolně cestovat časem - ve stresujících situacích najednou prostě zmizí a objeví se úplně nahý v minulosti nebo budoucnosti, obvykle na místech nebo u osob, které jsou nebo byly v jeho životě důležité. Z jeho úhlu pohledu poprvé potkal svoji ženu Claire (Rachel McAdams), když mu bylo 28 a jí 20. Při jejich prvním setkání mu Claire tvrdí, že ho zná celý její život, ale on si nemůže vzpomenout, že by ji někdy předtím viděl. Až když mu je 40 a už je dávno s Claire ženatý, cestuje časem do Claiřina dětsví a setká se s ní, když jí bylo 6 let. Od té doby se pravidelně na svých toulkách časem vrací do Claiřina dětství, což má následky pro oba dva. Film kombinuje vášnivou milostnou romanci s prvky sci-fi.

Listopadové dítě

Listopadové dítě (2008)

Inga vyrůstala ve Východním Německu a celá léta věřila, že se její matka Anne nešťastnou náhodou utopila. Jednoho dne potká muže, který jí tvrdí, že Anne před několika lety potkal v Kostnici. Inga tak odhalí, že její matka pravděpodobně utekla v 80. letech na Západ, a vydává se na cestu přes celé Německo, aby se dopátrala pravdy.

Wickie und die starken Männer

Wickie und die starken Männer (2009)

Wickie žije se svými rodiči ve vikingské vesničce Flake. Jednoho dne je vesnice přepadena hordou neznámých hrubiánů, která unese všechny přítomné děti. Wickie se vydá se svým otcem a ostatními Vikingy děti osvobodit a veliké rodinné dobrodružství tak může začít.

Návrat na Brideshead

Návrat na Brideshead (2008)

Romantická tragédie o zakázané lásce a ztrátě nevinnosti podle románu anglického autora Evelyn Waugha. Během druhé světové války je skupina vojáků ubytovaná na anglickém zámku Brideshead v čele s kapitánem Charlesem (Matthew Goode), kterého k tomuto sídlu pojí vzpomínky z mládí. Pocházející z chudé rodiny, spřátelil se při studiích v Oxfordu se Sebastianem, synem bohaté aristokratické rodiny žijící na Brideshead. Při jejich společné cestě do Benátek se později zamiloval do Sebastianovy sestry, jejich lásce ale nebylo přáno ze strany Sebastianovy přísně katolické a dominantní matky (Emma Thompson).

Küss mich, Genosse!

Küss mich, Genosse! (2007) (TV film)

Jenny je žurnalistka a má za úkol napsat reportáž o slavném fotbalovém zápase Západní - Východní Německo na fotbalovém mistrovství světa v Hamburku v roce 1974. Při rešerši na místě bývalého pionýrského tábora ji do hlavy trefí fotbalový míč, a když se vzpamatuje, ocitne se náhle o 32 let zpátky v čase, přesně v předvečer fotbalového duelu. Vykulená Jenny se zde potká taky se svými budoucími rodiči a po jejich boku zažije dva turbulentní dny v obou částech Německa.

Květ pouště

Květ pouště (2009)

Film založený na autobiografii světoznámé modelky Waris Dirie, která ve třinácti letech uprchla před nuceným manželstvím z rodného Somálska do Londýna a po několika letech se stala hvězdou módních přehlídek. Známou se stala ale především svým bojem proti ženské obřízce, kterou musela v dětství také podstoupit.

Einfach raus

Einfach raus (1999) (TV film)

Východní Německo, léto 1989. Mladý student Andreas vyrazil se svými rodiči stařičkým trabantem na dovolenou do Maďarska, odkud se snaží dostat všemožným způsobem na Západ. Není v tom sám, podobný nápad měly v tomto létě tisíce dalších východních Němců, kteří už nemohli situaci ve svojí zemi vydržet.

Cherished

Cherished (2005) (TV film)

Film z produkce BBC ztvárňuje skutečný příběh Angely Cannings, která byla odsouzena k doživotnímu vězení za smrt svých tří dětí, které zemřely na SIDS - syndrom náhlého úmrtí kojence. Její odvolací proces, který nakonec vyhrála, se stal důležitým milníkem v britském soudním systému.

Reklama