Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (161)

plakát

Je t'aime moi non plus (1976) 

Jo jo, i holky umí krotit hory... Silné tři hvězdy dávám především za skvělou Je t'aime, přestože se sem moc nehodila a za všudypřítomný igelitový pytlík, který mi ležel v žaludku od začátku a čekala jsem, kdy přijde jeho chvíle. Film ve své době možná rozvířil emoce, dnes už nám - ostříleným konzumentům revolučních boomů - přináší "jen" dobrý filmový zážitek.

plakát

Jídlo (1992) 

Jeden z nejlepších Švankmajerů, co jsem viděla. Opravdu chytlavé a napínavé - od nechutné snídaně, přes šílený oběd k perverzní večeři. Každopádně u toho nejezte :-)

plakát

Jsouc na řece mlynář jeden (1971) 

Rozpohybované obrazy Evy Švankmajerové daly tragickému příběhu ten správný hororový nádech. Podobně jako Kyvadlo, jáma a naděje ve mně tento film zanechal jakýsi temný pocit. Velmi působivé, skvěle zpracované.

plakát

Jste to, co jíte (2006) (pořad) 

Udivuje mě, že jsou mezi námi takoví, co si libují v třepání pupkem a zadkem před kamerou. Nelíbí se mi vyhazování jídla (i když nezdravého) do popelnice. Naopak se mi líbí to, že se diváci dozvědí od odborníků něco o správném stravování a o tom, že se vyplatí číst obaly výrobků. Spousta lidí totiž s prominutím sežere cokoli.

plakát

Karneval zvířat (2006) 

Krátký film nabitý velkou energií, skoro se mi chce říct film nadržený nápadem nebo nápaditě nadržený. Každopádně vtipný, nadsazený a zároveň vystihující snad vše, co by vás v rámci tohoto typu filmečku mohlo napadnout, aby zároveň nepůsobil oplzle. K tomu všemu skvěle padnoucí hudba, která to ještě více zlehčuje a dává spád.

plakát

Kdo hledá, najde (2007) (TV film) 

Docela hezká, vtipná pohádka se skvělým hereckým obsazením. I když jde pouze o televizní pohádku, je podle mého názoru snesitelnější než leckterá novodobá roztahaná štědrovečerní pohádka. Naprosto okouzlující je nepraktická Jitka Molavcová :-)

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) odpad!

Ani pohádka, ani komedie, ale bizarní satira s pohádkovými postavami. Takový film si umím představit někdy večer na Artu, ale určitě ne na Štědrý večer na ČT, kdy rodinky s dětmi a milovníci pohádek čekají úplně něco jiného, a to Pohádku. Pro mě paskvil a navíc s hroznými dialogy.

plakát

Kozub: Bez urážky! (2023) (pořad) 

Kozuba mám moc ráda, je pohotový, vtipný a chytrý. Ale tato show byla založena jen na vulgarismech... Za mě zklamání.

plakát

Kronika (2012) 

Neobvyklé zpracování filmu mě zrovna dvakrát neoslovilo. Vlastně mi celkem vadilo, jak měl Andrew potřebu VŠECHNO natáčet. Děj byl táhlý (díky za rozumnou stopáž), zato šílený konec by vydal za tři takové filmy. Bohužel ani originální nápad ani vizuální efekty to u mě nezachrání.

plakát

Krtek a maminka (1997) 

Tak tenhle díl nebyl zdaleka tak milý a "duši hladící" jako většina dílů s krtečkem. Jako pohádka na dobrou noc u malých dětí určitě nezabere, protože budou mít nad čím přemýšlet. Spoiler: Když krtkovi vypadly z porodní brašny kleště, dostala jsem strach. Ale porod nakonec proběhl hladce.