Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (747)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Všechno je obrovské, monumentální, v daleko větším měřítku než v prvním díle. Znamená to automaticky lepší? Za mě ne. Některé věci by potřebovaly víc času, abych si je dokázal přisvojit (charakter Paula), u některých je zase cítit zbytečná rozvláčnost. Imperátor nemastný neslaný (a to jinak Walkena zbožňuji), baron Harkonnen byl v jedničce taky popsán s mnohem lepším "zázemím". Ta osudovost, tíha rozhodování, padá s chemií mezi Paulem a Chani a i když se herci snaží, tak Chalamet se Zendayou zkrátka netvoří pár, abych byl jejich vztahem sejmut. Možná to vše vypadá jako velký "hejt" z mé strany, je to spíše částečné zklamání, které pramení z toho, že jsem čekal ohromný blockbuster se vším všudy a bohužel se ne úplně dostavil. Velice dobrý film to ale stále je, o tom žádná.

plakát

Bastard (2023) 

Je to naprosto strhující. Na konci jsem si řekl “This is cinema”… a tak nějak kacířsky jsem si uvědomil, o jak moc jsem si tuhle severskou podívanou užil více jak "Zabijáky" Scorseseho. To není hate, nechci, aby to tak působilo. Ale tady je za dvě hodiny řečeno vše, co má být a působí to neskutečně "plně".

plakát

Třináct životů (2022) 

Neskutečný snímek. Nervy drásající....díky tomu, že v době, kdy se tato událost stala, jsme měli necelé roční dvojčata, nesledoval jsem tuto věc den co den....O to víc jsem byl napnutej jako struna. Ron Howard natočil přesně to, co miluju na těchto typech filmů - bez přílišného patosu naprosto řemeslně a přesně natočené. Do toho parádní plejáda herců, scenérie Thajska... Stále rád chodím do kina, to se nikdy nezmění a mám mrzení, že takový film v kině neběží. Na začátku roku jsem vyměnil domácí aparaturu - receiver, reprosoustavu na 5.1.2, OLED Sony 65 palců. Po tomhle filmu řeknu - už rozumím tomu, když se všechno spojí v dokonalý zážitek. Přišel jsem si skoro jako tam.

plakát

Vykopávky (2021) 

Nádherná čistá filmařina, kde každé políčko má své místo. Úžasné civilní herecké výkony. Film, který svou "všedností" říká strašně MOC. Netradiční střih s dialogy mimo obraz od diváka vyžadují větší pozornost než je obvyklé. Pokud vás to ale chytne, dočkáte se příběhu, který vás drží pevně po celou dobu své skoro dvouhodinové stopáže. Krása.

plakát

Poslední představení (2020) (seriál) 

Dokumentový milník, u kterého se mi svíralo srdce a husinu jsem měl v podstatě každý díl. Zmíním to, že jsem na chicagské zápasy v playoff vstával v brzkých nočních/ranních hodinách a užíval si to, co Michael Jordan pro basketbal dělal. Dokument jde ovšem do detailů, které jsem absolutně v té době netušil - ať už jde o Michaelova tátu nebo rodinné vztahy třeba Stevea Kerra. Co na dokumentu oceňuji je, že se dotýká tolika osob, které mají k příběhu co říct. Tvůrci museli neskutečné množství hodin strávit ve střižně a vybírat momenty, které jsou natočeny přesně tím způsobem, aby perfektně na diváka působily. Příběh Michaela Jordana, jeho okolí, éry Bulls, je po více než 20 let přesně tou správnou dobou, kdy příběh uveřejnit. I s možností profesionálně pospojovat archivní snímky se současností. Momenty, kdy kamera snímá spocené a unavené obličeje, nervydrásající poslední vteřiny, Jordana v emocích na zemi. Zřejmě nejlepší dokument o geniálním sportovci a excelentnímu týmu. Přes 8 hodin čisté filmařské extáze.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Velká...velká spokojenost. Hrozně dobře se na to dívá. Není to žádné průlomové dílo, ale to jsem ani nečekal. Hlavní postava parádní, Waltz standardně nadprůměrný a hrozně mě bavil i ten mladík. Samozřejmě vizuální stránka na plátně bere dech (viděno "jen" v 2D). Bylo to opravdu, jako kdybych se propadl do osmdesátých/devadesátých let a viděl zase jednou poctivou, zábavnou (občas i drsnější) žánrovku. Palec nahoru a bomba cameo :)

plakát

Příchozí (2016) 

Strašně silnej film, v podstatě komorní. INTELIGENTNÍ sci-fi, chytrý scénář, geniální úvodní sekvence, pohlcení příběhem a emocionální dojezd. Parádní obsazení v podobě skvělé Amy Adams, Jeremyho Rennera a Foresta Whitakera. Nečekejte žádný akční spektákl a už vůbec ne žádné přehnané honičky. Nechte se pohltit atmosférou. Pro mě film roku.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Ano, je to složité. Ano, někdy se mi stávalo, že jsem nevěděl, která bije. Jenže ten film je tak proklatě dobře a výživně natočenej a skýtá takovou hlubokou pravdu, že i když se na to kouká jako na komedii, je to vážné a závažné. Krásně je na tom ilustrována debilnost systému, lhaní, neschopnost se orientovat v základních finančních věcech a nenažranost finančního sektoru.

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Hovadina, která je směšná, není vůbec děsivá, napínavá a přichází.... s ničím.... Možná je to fajn ukázka pro důchodce, jak ovládat počítač, Skype, Facebook.... ale to za***ný klikání Skypu po příchozí zprávě mě po chvíli začlo děsně štvát. Nápaditost vražd nejde vychutnat, protože sekací Skype je proti. Když si uvědomím, jak na to šlo nedávné "Neutečeš" - které za málo peněz udělalo pořádnou muziku, tak tohle se může krčit leda tak v koutě.

plakát

Špión (2015) 

Já se bavil 30 minut, kdy ten film strašně jede na bondovkách. Jenže pak se do hlavní role posadí Melissa a je to v kelu. Ten zvrat, který přijde po půl hodině je pro diváka strašný a upozadit božího herce je na přes držku. Paul Feig umí točit, ale mně je ten humor cizí. Statham kraluje. Tam, kde Kingsman dokáže držet laťku po celou dobu, tak Špión navnadí, aby následně jen a jen padal. Dávám průměrných 5/10.