Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (1 427)

plakát

$#*! My Dad Says (2010) (seriál) 

Hodnocení po šesti epizodách: Kvůli postavám Edova druhého syna a jeho manželky končím se sledováním. Nicole Sullivan je neuvěřitelně iritující a znechutila mi tento seriál, který i tak není bůhvíjaká bomba, ale díky Shatnerovi a jeho peprným hláškám by se na něj dalo dívat. Shatner je výborný, jenomže když zmizí ze scény, začne převládat trapnost (zejména v těch vedlejších liniích typu "Nicole Sullivan má vyrážku na prsou" nebo "Nicole Sullivan má drahý make-up a nechce se odlíčit" - sakra, to má být vtipné?). A to si pak připadáte jako ve smradlavém kambodžském bordelu...

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Další Carreyho klasická bláznivá komedie, na kterou se dá dívat a skvěle se u ní pobavit. Jako většina Carreyho filmů bohužel i tento doplatil na nové předabování, tentokrát Českou televizí, které není tak dobré. V obou verzích sice dabuje Jima Bohdan Tůma, ale když tento film česky, tak s původním VHS dabingem! Věřte mi, více se pobavíte.

plakát

A co Bob? (1991) 

Příjemná a inteligentní komedie se skvělou ústřední dvojicí Murray-Dreyfuss. Kdo z nich je ve skutečnosti blázen? Škoda že prostředek filmu je trochu nemastný, avšak první půlka a samotný závěr to bohatě vynahradí. Není to film, u kterého byste se smíchy váleli po zemi, ale je to taková hezká oddechovka.

plakát

Action Man (1995) (seriál) 

Jako malého mě na tom zaujala ta počítačová animace, která se skutečně povedla. Jinak to byla hloupost a z hlášky "Pane Mane" jsme si jako malí smrkáči dělali ve škole srandu ještě dlouho poté.

plakát

Agenti dementi (2003) odpad!

Předlohu neznám, ale jestli je to podle nějaké bláznivé grotesky či komiksu, tak by to možná prošlo jako animovaný film. Nevím zda to, že je to úplně trapné, bylo myšleno úmyslně a má to být vtipné, ale vůbec se to nepovedlo. K tomu laciné efekty a herci, jejichž rodiče snad byli sourozenci. Sice zajímavý dabing (myslím, že ty hlavní dva pošuky dabovali Lábus a Krampol), ale ani to tenhle paskvil nezachrání. Já nejsem nějaký páprda a zastánce suchého inteligentního humoru, já se zasměji i té největší absurditě, buranskému humoru nebo i něčemu, co je natočeno úmyslně tak, aby to vypadalo trapně a přehnaně, ale musí to být nějaký normální film! Tohle byla hrůza!

plakát

Agentura bez rizika (2005) (seriál) 

Béčkový seriál, který si hraje na něco, co není. Za nic nestojí ani moderní technologické věcičky.

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Pro mě je toto velmi nepovedený Nielsenův film. Snůška trapných vtipů a hloupý příběh. Na Bláznivé střely ani povedeného Utopence na útěku tento film ani náhodou nemá. Navíc je okatě poznat, jak se tvůrci snaží napodobit styl humoru Z-A-Z, ale nepovedlo se jim to. Pravda, pár fórů se povedlo, ale ty trapné převažují. BTW jen taková zajímavost - Nielsena zde v českém dabingu nemluví Vladimír Brabec, ten v tomto filmu dabuje Andy Griffitha (Matlocka ze stejnojmenného seriálu). Ironií je, že dabér Matlocka Jan Pohan v tomto filmu dabuje právě Nielsena. Prohodily se jim hlasy, ale ani kdyby oba měli své dvorní dabéry, ten film by to nezachránilo.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Vůči britským sitcomům jsem byl vždy tak nějak imunní. Podobné seriály nikdy nebyly můj "cup of tea". Jenže hoši z IT si mě našli a už po prvních dvou dílech mi kápli do noty. Dokonce tak, že jsem maratónem projel všechny tři sezóny a u většiny epizod jsem se královsky bavil! Roye a Mosse si prostě oblíbíte, ať už chcete, nebo ne. Je trochu smutné, že po nějakých deseti epizodách to sem tam ztrácí dech, ale i přesto se v každé epizodě najdou skvělé momenty. Tu pátou hvězdičku zatím schovám za červené dveře, uvidíme časem. Jinak zřejmě dám šanci i jiným britským seriálům, protože IT Crowd má přesně ten druh humoru, který já můžu.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Vynikající seriál, který v mnohém ovlivnil tento žánr. David Duchovny a Gillian Anderson v roli agentů Muldera a Scullyové jsou nepřekonatelní, stejně jako další legendární postavy - Muž s cigaretou, místoředitel Skinner, Alex Krycek... První řada byla jen takový rozjezd, je na ní vidět, že ještě neměla takový rozpočet, ale ze všech řad je jako celek nejvíce hororovější. Ve druhé řadě se konečně setkáváme s mytologií seriálu, hlavní dějovou stránkou seriálu. Seriál si dlouho držel vysokou kvalitu, ale u takové šesté řady ji částečně ztratil. Ubylo napětí, přibyl humor. Humorné díly jsou sice výborné, ujeté a zábavné, ale když jich je moc, kazí to tvář seriálu a ocení je jen opravdový fanoušek, normálního diváka moc neosloví. Osmou řadou seriál (sice s omezeným výskytem Muldera) chytil druhý dech a ani 9. nebyla zas tak hrozná, i když tam nehrál Mulder a Scullyová hrála druhé housle. Přesto je pravda, že posledních pár řad prostě nemá na zlatou éru řad 1-4. Hlavně proto, že se z toho stává chvílemi ta komedie a čím dál víc se tam řeší vztahy hlavních postav, mnou nenáviděné prokletí mnoha seriálů. Ale i v těch horších časech se najde několik legendárních dílů, a tak nemohu hodnotit jinak (kdybych měl hodnotit jen ty první čtyři řady, potřeboval bych šest hvězdiček).