Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Mysteriózní

Recenze (16)

plakát

Nejhorší člověk na světě (2021) 

Velice civilní, osvěžující záležitost s příjemným tempem, která se poměrně zdařile vyhýbá kýči i v tématech, která k tomu svádí. Hodně by prospělo vyhodit celou sekvenci se zamrznutím okolního života, která je hodna spíše reklamy na banku.

plakát

Výletníci (2016) 

Jak uvedl Enšpígl, jde o Účastníky zájezdu s větším příspěvkem nepředvídatelnosti, černého humoru a bizarních situací. Pro českého diváka jsou zajímavé i paralely v podobě černého humoru namířeného na doby bolševického vlivu SSSR.

plakát

Alžběta II. - 90 let v 90 minutách (2016) (TV film) 

Zajímavé záběry z veřejného i soukromého života královny. Průřez dějin z perspektivy stárnoucí dámy, která dál vykonává svou službu, zatímco svět se za těch 60 let neuvěřitelně mění. Místy je to příliš oslavné a chybí např. její kontroverzní vztah s princeznou Dianou.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

I pro nenadšence pro sci-fi a Cruise je to fajn zážitek. Hlavní postavy to k sobě táhne a obejdou se bez melodramatických scén. Cruise není od počátku za světoborce a naopak se musí přiučit od skvěle věrohodně hrající Blunt. Jen Squad J plná nadějných charakterů nedostala skoro žádný prostor, což je škoda.

plakát

Zázrak v New Yorku (1947) 

V kontrastu s barevností a třaskavostí současné vánoční produkce tahle černobílá klasika boduje. Navodí příjemnou atmosféru i zamyšlení. Je škoda, pokud někoho současná podoba Vánoc odrazuje od tohoto svátku jako takového. Zázrak v NY může napomoci ke klidnějším Vánocům...

plakát

Memento (2000) 

Jeden z nejpůsobivjších filmů, co jsem viděl. Střípkovité vyprávění dějě perfektně koresponduje s absencí krátkodobé paměti hlavního hrdiny. Divák se tak může lépe vcítit do jeho pocitu zmatenosti. Vedlejší linka o podobně postiženém člověku a jeho osudu se v pravý čas spojuje s hlavní linií příběhu a zanechá nás v nejistotě, zda vlastně šlo o vedlejší linku nebo ne. Perfektní. V další rovině lze najít zajímavou otázku: Určujeme si v životě cíle, dodržujeme rituály a držíme určitou rutinu, abychom svůj život zvládli? I když je děj náročnější na sledování, vše do sebe zapadá. Příběh si tak uchovává vnitřní logiku na rozdíl od podstatně méně zdařilého a přeceňovaného Interstellaru. To, že se nedozvíme, kdo má vlastně pravdu o tom, jak se vše událo, jen umocňuje celý zážitek.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Úspěšné gagy střídají místy trapná vyústění, ústřední trio bez interakce s okolím spadá spíše do druhé skupiny. Nicméně Jennifer Aniston skvěle zvládla roli, kde se dá k nevěrohodnosti sklouznout pěkně rychle, Kevin Spacey je senzační a Motherfucker Jamie Foxx nejvtipnější postavou.

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

Vydařená komedie, která nabízí témata k zamyšlení. Nestala se osvětová kamapaň o škodlivosti kouření spíše honem na čarodějnice? Proč na hermelínu nemusí být obrázek tukem obrostlých orgánů? A nakonec... každý musí zaplatit hypotéku, že jo.

plakát

Ryba jménem Wanda (1988) 

Ztřeštěná gangsterská komedie, která pobaví skvělými charaktery i správnou mírou dějových zvratů. Prostě čistá práce bez snahy o umělecký přesah. Zaručeně zvedne náladu.

plakát

Interstellar (2014) 

Ambice filmu přesáhly schopnosti filmařů. Trochu zdlouhavá ale osobitá první půlka se překlápí v akční část se scénami z béčkových akčních filmů. Vyústění má svoji sílu, nutí nás přemýšlet a je rozhdoně efektním rozuzlením. Na druhou stranu výjevy z nového světa a melodramatická scéna se znovunalezenou dcerou jsou mimo hranice, které je i po Počátku člověk schopen akceptovat. Film nepůsobí uceleně, drama je dodáváno jakoby uměle (Proč je na první potenciálně obyvatelné planetě jedna tsunami za druhou zrovna potom, co přistanou na klidné hladině? Smrt prvního kosmonauta je naprosto samoúčelná). Film má svoji sílu, působí epicky, ale sám si zasuje tvrdé rány.