Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Obsahy (7)

Tajemství Ďáblovy kapsy

Tajemství Ďáblovy kapsy (1980) (TV film)

Na motivy povídky Thomase Hardyho "Dobrodružství ve West Poly" natočil podle scénáře Milana Pavlíka v roce 1981 režisér Petr Tuček Tajemství ďáblovy kapsy . Do hlavní role chlapce Tomáše obsadil Jana Potměšila.Tomáš spolu se svým kamarádem Štefkem (Pavlem Mikou) zažívají letní dobrodružství, které však může skončit nešťastně zejména při objevení a následném zatopení jeskyně zvané Ďáblova kapsa...

Neuvěřitelný příběh

Neuvěřitelný příběh (1982) (TV film)

Dvoudílný TV film Neuvěřitelný příběh vypráví o partě čtyř chlapců, kteří se při svých hrách náhodou seznámí s husitským práčetem Leškem (Daniel Netušil). Lešek byl nechtěně přesunut v čase, a to přímo z bitvy Na Vítkově, do osmdesátých let minulého století. Čtyři kamarádi se mu snaží tento jeho nedobrovolný pobyt v odlišném světě usnadnit a se vším ho seznámit. Po částečné adaptaci na 20. století se chtějí pokusit i o úkol nejtěžší - o Leškův návrat do husitské doby k Žižkovu vojsku.

České pohádky - O dvou poutnících

České pohádky - O dvou poutnících (1968) (epizoda)

Krátká černobílá pohádka z cyklu České pohádky tentokrát vypráví o dvou poutnících, kteří putují světem. Na svých cestách se potkávají s lidmi, prostřednictvím těchto setkání se učí rozumět lépe životu. V této pohádce se setkají s bohatou selkou a chudou chalupnicí, poznají lidskou lakotou i srdce na dlani.

České pohádky - Jak se sedlák se selkou ulakomili

České pohádky - Jak se sedlák se selkou ulakomili (1968) (epizoda)

Sedlák si spokojeně žije se selkou, až jednoho dne zjistí přímo před obědem, že se k nim na návštěvu kmotr vypravil. To však se jim vůbec nelíbí, aby se ten nestyda sám na oběd zval. A zrovna v den, kdy mají navaříno, stůl plný. Ke všemu ještě "on kmotr má takový žaludek, že by se mu do něj vešel žebřiňák i s potahem", jak praví sedlák. Kmotr už je za humny a tak nezbývá než v rychlosti všechno jídlo poschovávat - husu na pec, kýtu na kamna, klobásu zastrčí do trouby, buchty dají na almaru a pivo pod lavici, tam to kmotr jistě nenajde. Při schovávání však netušili, že jsou oknem sledováni Honzíkem, který vše viděl a kmotrovi, jehož potkal před stavením, i vypověděl. Kmotříček vejde do chalupy a sedlák se selkou na oko litují, že jde tak pozdě, jelikož s nimi mohl dobře poobědvat. Kmotříček jim tudíž vypráví, co se mu stalo cestou k nim a co že ho tak zdrželo.
"Inu, jak tak jdu kolem rybníka, po té pěšině blízko lesa, však to tam znáte. Z čista jasna mi přes cestu had. Už, už by mě byl kousl do nosu, ale já jsem se ohnal touhletou sukovicí a na místě jsem ho zabil. Had vám to byl pořádný kus jako trámec. Hlavu měl velikou jako ta kýta, co ji máte na kamnech. Ale to ještě nic není. Tlustý byl jako ta husa, co je na pícce. A masíčko měl bílé jako ty buchty, co jsou na almaře. Dlouhý byl, věřte mi to nebo ne, jako ty klobásy, co leží stočené na zelí v troubě. A krve z něj bylo, co piva v těch dvou džbánech, co tamto pod lavicí stojí. Takový vám to byl had." Sedlák se selkou se při vypravování začínají ošívat a vrtět. Celé povídání je jim nepříjemné více a více. Začínají se stydět. Nakonec všechno jídlo vyndají a kmotříčka pořádně pohostí. Ponaučení z této pohádky plyne - lež má nohy krátké, slaboučké a tuze vratké.

Strom pohádek - O bílé laňce

Strom pohádek - O bílé laňce (1987) (epizoda)

Královně se narodí princezna Jitřenka, podle věštby se však princezny do jejích osmnácti let nesmí dotknout sluneční paprsky. Neopatrná Jitřenka se však vystaví slunečnímu jasu a je proměněna v bílou laňku. Od té doby je ve dne bílou laňkou a v noci princeznou. Žije s babičkou v chaloupce v lese. Jednou do chaloupky zabloudí lovec a požádá o nocleh. V noci uvidí krásnou spící Jitřenku a ve spánku ji políbí. Tím je věštba zrušena a Jitřenka tak může už navždy zůstat princeznou.

Dead Mary

Dead Mary (2007)

Přestoze se Kim a její přítel Matt rozešli, jedou spolu se svými přáteli strávit společný víkend na chatu u jezera. Přatelé se často nevidí, a tak konverzace vázne a není jako za starých časů. Když už ani jointy nepomáhají rozveselit se, lékem by se mohla státi hra na Dead Mary. Při této hře hrdinové sami, pouze se svíčkou v ruce, jdou do koupelny, kde proti zrcadlu třikrát za sebou musí vyslovit Dead Mary, Dead Mary, Dead Mary. To se však ukáže býti špatným nápadem a pohodový oddychový víkend se velmi záhy změní v boj o život. První oběti Dead Mary se stává Matt a příběh může začít...

Virus

Virus (1980)

Po chemickém úniku v továrně Hope Centre ve státu Papua Nova Quinea (společnost zaměřená na výživu lidí z rozvojových zemí 3. světa) se změní její zaměstnanci na masem se živící zombie. Komando složené ze čtyř mužů, které vede Mike London je posláno vyšetřit tuto událost. Jejich cesta je svede dohromady s televizním štábem pod vedením Lea. Oba týmy jdou za stejným cílem a tak se spojí. Brzy poznávají, že celá země je už pod kontrolou zombie. Jakou šanci mají naší hrdinové uprostřed nich, aby poslali okolnímu světu tuto zprávu?

Reklama