Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (123)

plakát

Blondýnka (2022) 

..chápu, že tohle chtělo odvahu natočit, kostýmy jsou skvělé a Ana vypadá překrásně. To je ale asi jediné, co mohu pochválit.. stopáž je prostě neskousnutelná, poslední hodinu jsem vyloženě protrpěla.. spolu s Marilyn, která do toho neustále brečela.. :)

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Tohle se skutečně povedlo! Nepamatuju si, kdy jsem se naposledy u seriálu tak strašně nasmála jako v případě Sex Education. Původně jsem si myslela, že to bude seriál určený hlavně puberťákům, ale evidentně má o dost větší záběr. Tleskám tvůrcům za odvahu poradit si i s ošemetnými tématy a také za skvělý výběr herců, Gillian tohle fakt sedlo, uvěřila jsem jí i ve scéně s cuketou.. :)))) Za mě 5* a posun do mých TOP10 oblíbených seriálů..

plakát

Venom (2018) 

A to je Tom Hardy můj oblíbený herec.. takové škody za tolik peněz! Možná bych to shrnula slovy mého přítele, který po skončení filmu zůstal bez jediného pohybu sedět v sedačce kinosálu a pravil: "Nic horšího jsem už dlouho neviděl!" Bohužel mu musím dát za pravdu, děj by šel snad popsat jen tak, že měl začátek, prostředek a konec.. Dvě hvězdy dávám z úcty k Marvelu a za triky.

plakát

Hastrman (2018) 

Na tento Havelkův režijní debut jsem byla velmi zvědavá.. první polovina utekla jako voda nejen díky přesvědčivému výkonu Karla Dobrého (jeho charisma a výrazové hraní je totiž víc jak "dobré"), ale také díky líbivým záběrům krajiny, vhodně zvolené hudbě a rozbíhajícím se příběhům jednotlivých obyvatel vesnice. O to víc mi bylo líto, že druhá polovina jaksi postrádala nějaký dramatičtější vývoj či thrillerové prvky, i když popisek filmu hlásá tento žánr. Pominu-li pro mě zbytečných posledních pár minut, musím i tak zařadit film Hastrman mezi český nadprůměr. Budu se těšit na další titulní role pro Karla Dobrého, zde dokázal, že si je zaslouží a umí se jich s grácií zhostit.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Odporně depresivní zážitek dotažený k dokonalosti. Málokterý film na mě zapůsobil tak silně jako právě Requiem za sen. Styl, který volí Darren Aronofsky k vykreslení emocí a depresí, je neskutečně působivý. Nedoporučuji divákům, kteří zrovna prožívají nějaká osobní dramata.. tenhle speed je totiž tak silný, že vám pak nedá spát.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Zatímco přátelé byli z této marvelovky doslova nadšení, já jsem jejich pocity nesdílela. Klasické schéma komiksu ustoupilo masovým požadavkům, kdy film má PRVOPLÁNOVĚ "bavit". To ale přece neznamená, že do něj musí někdy až křečovitě nacpat vtip, kam se dá, zbarvit prostředí (i některé postavy) do barevného spektra připomínající duhu, akci protlačit i tam, kde by vůbec být nemusela a i přes neuvěřitelně hvězdné obsazení téměř vyseparovat děj.. Některého diváka možná ohromí akční scény a počítačové triky, ale pro mě to bylo žalostně málo, navíc ostříhaný Thor.. cože?? :)))

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Superlativů tady bylo ve všech komentářích řečeno víc než dost, takže to zkrátím: pro mě nejlepší druhá řada napříč všemi seriály, snad ještě lepší než jednička, výkony dětských herců byly opravdu neuvěřitelné, zvraty, napětí, emoce, příběhovost, sem tam nějaká ta lekačka a bezva oldschool soundtrack, kterej sedl jak prdel na hrnec! :) Teď budu zase jen střihat metr a čekat na třetí sérii..

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

V tomhle roce jsem si už pár seriálů střihla, ale takhle mě kromě Taboo žádný nepohltil.. Big Little Lies mají přesně všechno to, co od seriálu chci - tajemství, zápletku, zajímavé ústřední postavy, atraktivní zpracování látky, precizní kameru a naprosto boží scénář. Porota letošních Emmy to vážně neměla snadné, když měla vybrat nositelku ceny za hlavní hereckou roli a ve výběru byla jak Nicole Kidman, tak Reese Witherspoon, obě byly totiž naprosto fantastické! Kolují zvěsti, že by snad díky úspěchu, který tento seriál zaznamenal, mohla být natočena další série.. tak hurá do toho! :)

plakát

Dunkerk (2017) 

Nedokážu objektivně posoudit, jestli ty emoce, které ve mně tento film vyvolal, byly dány mým aktuálním psychickým rozpoložením a tím, že jsem na projekci byla v Imaxu nebo tím, že byl Dunkerk opravdu tak bezchybný.. Ať tak či tak, rozhodně se pro mě stává filmem roku 2017. Letos jsem zkrátka v kinech nic lepšího neviděla. Skvělý scénář, úžasná kamera, precizní střih, neokoukaný postup při sestavování jednotlivých dějových linií, které nespojuje stejný časový úsek a k tomu všemu jako bonus ta omračující hudba! 106 minut uteklo jako voda mně bylo líto, že se tam těch minut nevešlo o trochu víc..

plakát

Temný případ - Série 2 (2015) (série) 

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli udělit 4* nebo 5*. Nakonec jsou z toho čtyři, protože první dvě epizody byly dost zmatené a zamotané a musím se přiznat, že mi trvalo déle, než jsem se zorientovala ve všech postavách, dějových linkách, na jaké straně kdo stojí a koho si jak zaškatulkovat. Určitě i to byl záměr, protože o to více bylo následné rozplétání zajímavé, ale ve snaze chytit všechny informace mi pak unikaly jiné věci, což mě mrzelo. Co se mi ale na dlouho vrylo do paměti, byl výkon Vince Vaughna. Domnívám se, že tohle byl jeho nejlepší herecký počin, ten výraz v tváři, mimika očí, pohyb těla.. byl to mafián s duší a i přes to, že to byl totální parchant, fandila jsem mu až do konce. Někteří by možná mohli patetizovat jeho konec, mě však dojal.. protože to neopomenutí naťuknout i minulost hlavních hrdinů, a postupně ji divákovi ukazovat, byla mistrovská práce.