Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Vlastně ani nejsem schopná přesně říct, co je u Stranger Things určujícím faktorem k tomu, že ho v současné chvíli hodnotím jako nejlepší seriál, který jsem doposud viděla. Nejsem fanda sci-fi ani hororu, ale právě tyto prvky mě na tomto seriálu nesmírně bavily. Will si v seriálu až tak moc nezahrál, zato Mike, Lucas i bezzubý Dustin byli naprosto báječní! Dokonce i Winona Ryder, které běžně nemohu přijít na jméno, byla velmi příjemná a role hysterické matky se zhostila s grácií. Další superlativy ve zkratce: nostalgická atmosféra z osmdesátých let, kostýmy, hudba, dialogy, lekací momenty a zábavně-naučné pojetí fyziky! :) Nemohu se dočkat druhé série a pevně doufám, že ji tvůrci neuspěchají a bude dosahovat takových kvalit jako ta první..

Sexuální výchova

Sexuální výchova (2019)

Tohle se skutečně povedlo! Nepamatuju si, kdy jsem se naposledy u seriálu tak strašně nasmála jako v případě Sex Education. Původně jsem si myslela, že to bude seriál určený hlavně puberťákům, ale evidentně má o dost větší záběr. Tleskám tvůrcům za odvahu poradit si i s ošemetnými tématy a také za skvělý výběr herců, Gillian tohle fakt sedlo, uvěřila jsem jí i ve scéně s cuketou.. :)))) Za mě 5* a posun do mých TOP10 oblíbených seriálů..

Taboo

Taboo (2017)

Kdyby tohle pouštěli dětem ve školách, určitě by je ty dějiny najednou zajímaly.. :) Mně to sedlo perfektně, tajemný a málomluvný Hardy, špinavá atmosféra, co se dá krájet, prostředí plný bahna (nejen na zemi, ale i v tehdejší společnosti), intriky, kam se podíváš, dokonalý průřez tehdejších společenských vrstev s náhledem na jejich neduhy, dějové zvraty a hajzlíci všech druhů, od Východoindické společnosti přes šlapky až po samotného regenta, jehož make-up byl extra hnusácky působivý.. honem rychle druhou sérii, prosím!

Sedmilhářky

Sedmilhářky (2017)

V tomhle roce jsem si už pár seriálů střihla, ale takhle mě kromě Taboo žádný nepohltil.. Big Little Lies mají přesně všechno to, co od seriálu chci - tajemství, zápletku, zajímavé ústřední postavy, atraktivní zpracování látky, precizní kameru a naprosto boží scénář. Porota letošních Emmy to vážně neměla snadné, když měla vybrat nositelku ceny za hlavní hereckou roli a ve výběru byla jak Nicole Kidman, tak Reese Witherspoon, obě byly totiž naprosto fantastické! Kolují zvěsti, že by snad díky úspěchu, který tento seriál zaznamenal, mohla být natočena další série.. tak hurá do toho! :)

Dr. House

Dr. House (2004)

Je tu snad nekdo, kdo tenhle seriál rád nemá? :)