Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (412)

plakát

Divočina (2014) 

Tohle je zářný příklad filmu, ve kterém se nestane vůbec, ale vůbec nic. Myslela jsem, že takové exempláře neexistují, protože přece jen se většinou ve filmech něco děje, i když mi to třeba připadá nezajímavé nebo banální, ale tady když zhlédnete trailer, máte za sebou v podstatě všechno, co ten film nabízí. Víc toho opravdu není.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Přetrpěla jsem ten doslova děsný začátek bláznivě romantické lásky, kterou nám Hollywood neúnavně vnucuje spolu se spoustou pseudofilozofických žvástů, a za hlavního viníka v této části označuju šíleně protivnou hlavní hrdinku. To klišé spirituální bláznivky versus geniální vědkyně přežvykuju ještě teď. Pak byla pasáž, kdy šlo všechno nějak moc rychle a - až bych řekla - podezřele zlehka. Nedokázala jsem se smířit ani s těmi událostmi, které sci-fi nebyly. Následně jsem si užila chvíle napětí a konec byl opět o ničem. Chvíli jsem sice doufala, že když to tak protahují, dopadne to třeba jinak, než jsem si už hodně dlouhou dobu myslela, ale byl to omyl. Nějaké hvězdičky dávám za umění úspěšně skrývat, že z toho nakonec nic kloudného nebude. :-)

plakát

Záprah (2008) 

Psíci hezcí, ale nic moc jsme se nedozvěděli. Četla jsem knížky o jedněch z nejnáročnějších závodů psích spřežení na světě (Iditarod, Yukon Quest) a myslím, že by se vyplatilo s kamerou sledovat jak přípravu, tak vlastní průběh vícedenního musherského závodu. To, co musí řešit lidi i psi po cestě, to je teprve zajímavé. Jenže to by vyžadovalo něco víc než se jenom postavit do základního tábora a vyzpovídat kolemjdoucí.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Pět hvězd za střídmě dávkované napětí, civilní atmosféru a absenci dojímavé hysterie. Což se v této kombinaci, upřímně řečeno, opravdu nevidí často.

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

Poté, co jsem se tomu filmu x let vyhýbala v domnění, že tohle nebude nic pro mě, tak jsem ho nedávno zhlédla a zjistila jsem, že je to opravdu tak hrozný, jak napovídaly ukázky. Nezajímavý děj, spoléhající na samotnou přítomnost hejna protivných dětí, které ve mně pozitivní emoce rozhodně nevyvolávají, a nemastná neslaná zápletka. Těch pár vtipů, které mě oslovily, už to nezachránilo. Měla jsem opravdu problém dokoukat do konce.

plakát

Ledové království (2013) 

Taková spíše průměrná pohádka, které ale dávám o hvězdičku navíc za soba a sněhuláka. Víceméně by mi asi ani nevadilo, kdyby ostatní děj byl eliminován a zůstali tam jenom tihle dva.

plakát

Svoboda pod nákladem (2016) 

Vynesli byste stůl, kamna nebo dvě plynové bomby aspoň na Sněžku? Kolik bas piv unesete na zádech? Je vám aspoň přes šedesát? Budete se divit (já se teda divila), ale takoví borci pořád ještě existují. A jejich důvody, proč to dělají, jsou různé - prozaické i poetické, ale vždycky chytnou za srdce.

plakát

Příchozí (2016) 

Nejdřív to vypadalo vcelku nadějně. V úvodu panovalo napětí vzniklé mou přirozenou zvědavostí, jak se budou projevovat mimozemšťani, a ti nakonec alespoň v první chvíli nezklamali. Jenže film nabral během první půle tak plytký směr, že to až nebylo hezký. Hlavní hrdinka se celou dobu tvářila, jako kdyby snědla ropuchu, a to povýšila na univerzální výraz jejího života. Její kolega, ztělesňující mnohá klišé o matematicích, měl ve slovním repertoáru asi jen pět vět, které tak různě opakoval, nebo pro jistotu nemluvil vůbec (já chápu, že muži statisticky vzato používají mnohem méně slov než ženy, ale takhle to teda přehánět nemuseli). Děj se v druhé půli zvrhl ve snůšku naivních nesmyslů, které snad ani nemá smysl komentovat, s nedotaženou mimozemskou myšlenkou, která vyústila v nic, ale co mi vadilo nejvíc? Osobní rovina příběhu, naprosto nutně přítomná tragédie jedince, předložená v osvědčené formě, propíraná pravidelně po x minutách, otravně přerušující hlavní linku příběhu a ztrapňující samu sebe snahou upozadit aspoň trochu zajímavou sci-fi rovinu a uměle k ní vytvořit neexistující vztah.

plakát

Rada nad zlato (2015) (studentský film) 

Takový Vlk z Wall Street po česku. Film sice nedosahuje kvalit našich nejuznávanějších dokumentaristů, nicméně jakožto studentský počin se mi zdá nadprůměrný. Musím hodnotit zejména volbu tématu, jelikož vhled mezi taková individua je veskrze užitečná věc, dále odvahu a podchycení několika zajímavých věcí, které jsem nevěděla. Téma si ale v budoucnu určitě zaslouží podrobnější rozpracování.