Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (72)

plakát

Barevný závoj (2006) 

Je to neuvěřitelný, jak dokonale film dokáže ve dvou hodinách zachytit tak složitý témata jako jsou vina, nenávist, pokání, odpuštění, smíření, láska.

plakát

Volání o pomoc (2007) 

Po oblíbeném Remember Me, další srdceryvná pecka o 11.září.

plakát

Nevinnost (2011) 

Snad žádný český film mě takhle neposadil na zadek! Tohle ve mně vyvolalo tolik emocí a myšlenek, že vůbec nevím, kde začít. Od prvního záběru je Nevinnost naprostá filmařská báseň. Na začátku jsem sledovala nádherný scény jakoby vytržené z kontextu, a když jsem si je po skončení filmu znovu promítla, úplně mně chodil mráz po zádech, do jaké dokonalosti je film jako celek doveden! Bez herců a neuvěřitelného obratu v závěru filmu by se Nevinnost řadila mezi podprůměry, ale s Geislerovou, Munzarem, Vetchým a skvělou Linhartovou to je naprosto jiný level. To vyznání Geislerový u jezera je pro mě jedna z nejlepších scén českého filmu.

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Knižní předloze se to nevyrovná ani za mák, naštěstí film drží skvělé herecké výkony.

plakát

127 hodin (2010) 

No toto! Konečně jsem se dočkala filmu, co mě chytí za srdce a na dlouho nepustí. Nechci nijak spoilerovat, takže vlastně toho není moc k napsání. Ale zachytit během 90 minut snad všechny lidské emoce, myšlenky umírajícího člověka, veškerý výčitky svědomí a vzpomínky na krásný okamžiky života, nakonec to všechno geniálně zahrát, nasnímat a doplnit hudbou je opravdu umění!!! A ten konec! Tak to je jeden z nejemotivnějších závěrů filmu, co jsem kdy viděla. Akademie mě lehce namíchla, že neocenila alespoň tu kameru.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Viděno 28.6.2010 a hodnoceno 4*-byla jsem zklamaná, čekala jsem asi víc. Stáhla jsem si ale soundtrack, který mě naprosto odzbrojil a o filmu jsem začala přemýšlet. 2.8. přehodnoceno na 5* z uvědoměním si, že to je úžasný film se spoustou skvělých postav a scén. Nejde ani tak o ten konec, ale spíše o celý tragický osud rodiny Tylerů, který mně vhání slzy do očí.

plakát

Zábavný park (2009) 

Dost příjemné překvapení! Atmosféra a film sám o sobě mě spíš připomíná bristký styl filmařiny a to je veliké plus. Skvělé postavy, které se vždy jenom v létě sejdou na brigádě na pouti a tam prožívají strasti a radosti naprosto odděleně od svého mimoprázdninového života. Jediná Kirsten mně pila krev. Její pohledy a gesta jsou totožná s těmi z Twilight ságy. Copak nedokáže hrát pokaždé svoji konkrétní postavu? Hraje si jen na to, že hraje...

plakát

Ten kluk (2007) 

Hodně silný příběh. Donutí to člověka přemýšlet o docela aktuálním problému dětských vrahů. Ale to je tak jediné, co mě oslovilo...

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Připomnělo mi to Milence ze severního pólu, Osudový dotek, Srdcovou sedmu, Amelii z Montmartru (svými humornými pasážemi a scénami typu: "Jeden Brazilec si uvařil vejce") a ve chvíli, kdy se setká s Annou v té hale přeplněné lidmi, i krátkometrážní True. Všechny tyhle filmy (dobře až na Srdcovou sedmu) se mi líbily víc a tohle považuju už jen za jakési kopírování toho, co jsem už viděla.

plakát

Juno (2007) 

Něco tak přirozeného, uvěřitelného, skutečného a hlavně krásně lidského jsem už dlouho neviděla.