Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (447)

plakát

TY - Odkud přicházíš a kam jdeš? (2023) (epizoda) odpad!

/// Tak to budu muset chvilku rozdýchat :)) Na konci minulého dílu jsem si myslel, že to byl dvojník, a ne přelud, což bych viděl asi tak desetkrát radši. Mohl to být docela dobrý koncept, když si lidi myslí, že i Zeman má dvojníka :)

plakát

TY - Dobrý člověk v krutém světě (2023) (epizoda) 

/// Nadia se chová jako postava z Vřískotu. Edward jí pošle úplně normální fotky Joea s taškou s jídlem, ale abychom mohli pokračovat dál, i když to nedává smysl, musí říct, že je na Joeovi možná přeci jen něco divného. Mohl to být slušný díl, bohužel se ale nemůžeme držet při zemi.

plakát

Noční koupání (2024) 

/// Trailer se mi líbil moc, ale říkal jsem si, co se tak může dít na ploše devadesáti minut? Jenže ono se k mému překvapení něco dělo pořád, a to vcelku efektivně i za dne. Krátký snímek rozvedli tvůrci tak, že rozhodně nenudí. Potom už ale záleží dost na divákovi, jestli dokáže odpustit slabší momenty ve scénáři, kterých zejména ke konci bohužel není úplně málo. Já byl zejména díky hodně spooky scénám u dřívější majitelky domu nadšený, takže jsem se rozhodl nad nedostatky trochu (no možná víc) přimhouřit oko. Očekávám celkem vlažné přijetí, pro mě však šlo o příjemný start hororového roku. Hehe... Moční koupání

plakát

Nezvratný osud 5 (2011) 

/// Pamatoval jsem si to lepší. Bohužel jde veskrze znovu o to samé s extra nesympatickýma postavama. Takže když je po nich, udělá vám to ale zase radost... Párkrát je jejich smrt bohužel nenaplňující. Scéna v tělocvičně se ale určitě povedla hodně. A ten závěrečný plot twist mě překvapil, takže celkem spokojenost. Jen je důležité si Nezvratné osudy nedávkovat rychle za sebou. Po třinácti letech jsem šestce tedy otevřený, ale pochybuju, že smrti někdo na ten design kápne :)

plakát

TY - Série 3 (2021) (série) 

/// Zatímco první řada se držela v mezích uvěřitelnosti, druhá řada kolem té hranice docela umně tančila. Párkrát ji sice přešlápla, ale ještě se to dalo tolerovat. No a třetí řada už je dost daleko za ní. Zejména ve finálních dílech se dějí situace extrémně hloupé a přehnané. Scénář to tak chce, tak to tak prostě bude. A ve všem tom dění překáží Joeovo dítě tak moc, že ho na konci řady radši dají pryč. Pořád to ale většinu času baví a má to skvělou Victoriu Pedretti, takže 3*. Dokáže se YOU v další sérii aspoň trochu uklidnit?

plakát

TY - Joe vyráží na dovolenou (2023) (epizoda) 

/// Je fajn po třech sériích trochu změnit koncept, vypadá to docela lákavě. Nechápu ale, jak chtějí tvůrci kritizovat bohaté, když dají Joeovi zřejmě nevyčerpatelný zdroj peněz. Vždyť pracoval v knihovně! Ve třetí řadě si mohli ten krásný dům pořídit díky rodičům, ale tady si ten luxusní byt dovolil jak, když ho vidíral ten týpek? Nebo mu teda nechal nějaký drobný na ten krásný byteček? :)) A Xichtíky teda vybrali slušně nesympatický. V tom závěrečným prostřihu snad nešlo použít odpudivější záběry. Taky ta (sice vysvětlená) náhlá změna z Paříže na Londýn mi přijde škoda.

plakát

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992) 

/// Dvojka, tudíž všeho musí být VÍC. Ztracen v New Yorku mi už ani nepřišlo tak pohádkové, místy to s násilím a vulgarizmy bylo trochu přes čáru. Padouši na konci zase dostanou přes čumák, jenže je to prostě už příliš přehnané. Totéž platí i pro téměř dvouhodinovou stopáž. Starého pána z jedničky zde nahrazuje bezdomovkyně, jenže scénky s ní narozdíl od dědy působí tak nějak navíc. Scény s New Yorkem a vánoční výzdobou ale kouzelné.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

/// Tak druhá část rozbřesku je už na pěkné čtyři hvězdy. Něco se děje a není toho málo! Jakože jsem byl párkrát i zaskočený tím, jak brutální a nemilosrdné byly některé scény. Finální plot twist byl taky hodně fajn. Takže bych vlastně i řekl, že jsem Twilight ságu zhlédl rád. Jen by mi fakt nevadilo, kdyby ty první tři filmy (knihy) byly dva, nebo co si budeme povídat, klidně i jen jeden.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

/// Mně se hraní na nostalgii a vracení se k legendám líbí. Ale musí to mít nějaký smysl a být poctivé. A tady do Nástroje času sice Disney nasypal neskutečný prachy, ale vždyť to není vůbec vidět. Vlakový úvod nepěkný nejen kvůli špatně omlazenému Indymu, ale i to pozadí spíš vypadá jak z Polárního expresu. Ani dění v přítomnosti není o nic lepší, protože všechno vypadá tak uměle a digitálně. Starý Jones na koni vypadal směšně. Přitom když Ford prostě byl přiznaný osmdesátiletý chlap, který třeba jen chodí po jeskyních, bylo hned líp. Jeho společnice Helena byla sympatická, záporák Mads, kterého jinak mám rád, příliš ne. Naprosto chladný Mikkelsenův standard, který se mi sem nehodil. Všechno bylo tak málo osudové, nepoutavé. Ke konci už přeci jen ano, ale stejně ze závěru strašně sálá strach udělat něco většího, zásadního. Část s aktivovaným nástrojem ale byla fajn, jen mohla být oproti zbytku delší a.. no, méně digitální. Lehký nadprůměr.

plakát

Šílená noc (2022) 

/// V Šílené noci se hodně střílí, všechno je ale tak digitální a umělé, až to není pěkné. Snaží se akci kombnovat s komedií, jenže mi ten humor přišel tak strašně suchý, že jsem se tak maximálně dvakrát  pousmál. Aspoň se ve všem tomu mlácení a jakože humoru film snaží o nějaký příběh a plot twisty, alespoň to přání mamce se fakt povedlo. Jinak není o co stát, a to ani o tolik vyzdvihovaného Davida Přístava. Být to o něco kratší, mohly to být slabší tři hvězdy, takhle jsem se i bohužel místy nudil.