Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (468)

plakát

Vdovy (2018) 

O povedené gradaci tedy není pochyb, přesto se nelze zbavit dojmu, že tam mohlo být vychytralejších zápletek víc. Přece jen za scénářem stojí Gillian Flynnová, autorka brilantního psychologického thrilleru Zmizelá. Šokující vypointování ale Vdovy nemají, a tak v rámci svého žánru nepřichází takřka s ničím speciálním. Film zkrátka jede na jistotu: plánuje se loupež, mezitím se objevují různé překážky a vše spěje do finále, kde se vše rozuzlí. Nic nového pod sluncem - tedy až na to, že tomu všemu vévodí právě netradiční postavy a hlavně ženy, což není u podobných filmů zase tak časté. Viz v ext. recenzích.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Grindelwaldovy zločiny trvají skoro dvě a čtvrt hodiny, pohybuje se v nich "tuna" postav, přesto se tam skoro nic neděje. Režisér David Yates společně s Rowlingovou spoléhají hlavně na oporu v podobě již známého a perfektně fungujícího kouzelnického světa, který rozšiřují o další detaily. Možná si myslí, že to fanouškům bude stačit, ovšem i ti jen trochu náročnější žádají mnohem víc. Protentokrát autorce snad ještě odpustí, ale příště už se musí tvůrci vytasit s nějakým kloudným příběhem, který dokáže obstát sám o sobě, a ne jen zapadat do pětidílné mozaiky. Více v ext. recenzích.

plakát

Dívka v pavoučí síti (2018) 

Z této krimi série se dá vytáhnout mnohem víc než jen tuctový akční thriller. Ostatně Fincher nás o tom přesvědčil. Foyová prokázala dostatek talentu na to, aby postavu vyzrálejší Lisbeth zvládla. Jen jí je třeba dát více prostoru v psychologickém prokreslení postavy, podobně jako dostala Maraová. Alvarez ale z Foyové udělal pouze nesmlouvavou tvrďačku a neuvěřitelně geniální hackerku, které přijdou její výjimečné schopnosti vhod zrovna vždy v ten pravý čas. Lisbeth je zkrátka vůči jakémukoliv nebezpečí prakticky odolná. Přitom potenciálu na poukázání jejich slabin prostřednictvím sestry bylo víc než dost. Tak možná příště pod taktovkou jiného režiséra, který populární ženskou ikonu trochu zlidští a zbaví jí atributů superhrdinky. Jestli tedy nějaké příště v dohledné budoucnosti bude a série se třeba znovu na dalších sedm let nezastaví...

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

I přes násilně překombinovaný závěr má tedy film co nabídnout. Konzervativně naladěnému divákovi může žánrové nezařazení vadit, ale jinak bude tahle blesková dvouhodinovka jednoduše bavit a rozhodně nebude nudit. Ocenit lze navíc i to, že pod komediálním, detektivním i mysteriózním kabátkem rozebírá Nebezpečná laskavost docela závažná společenská témata. Ať už jde o dysfunkční manželství, vzájemnou nedůvěru a chybějící upřímnost mezi lidmi jako takovými či o povrchnost rádoby perfektních přátelství. V případě Stephanie pak jde hlavně o osamělost. Více v ext. recenzích.

plakát

Johnny English znovu zasahuje (2018) 

Celkově Johnny English znovu zasahuje nepřináší do své série nic nového, natož převratného. Prostě jen dál zůstává parodickou špionážní komedií. Své věrné publikum jistě znovu pobaví, originálnějšího příběhu či alespoň inovativního pojetí postavy se ale nedočkáme. Je otázkou, jestli vůbec na to chtěli tvůrci cílit, ale aspoň nějaká snaha přijít mohla. Třikrát a dost. Sláva Rowana Atkinsona je už prostě minulostí, a tento film to jen potvrzuje. Více v ext. recenzích.

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

Flanagan si kromě navození brilantní strašidelné atmosféry také neskutečně vyhrál s jednotlivými postavami. Tím, že každé dal prostor v samostatné epizodě, dokonale zasel semínko pro emocionální finále. The Haunting of Hill House není jen působivým hororem nebo jen další solidní duchařinou. Je to rovněž velmi zdařilé rodinné drama, což z něj ve svém žánru dělá opravdu prvotřídní kousek.

plakát

Venom (2018) 

Venom se snaží spojit více žánrových směrů v jednom filmu a výsledkem je nesourodý příběh s naprosto plochými postavami. Scénář psali čtyři lidé, a to byl dost možná společně s nevyužitím eRkového ratingu hlavní kámen úrazu. Kdyby se role Venoma neujal někdo tak schopný jako Hardy, tak má studio na kontě slušný propadák. Takhle se aspoň v tom celkovém mišmaši nad symbiózou mezi Eddiem a Venomem dobře pobavíme. Více v ext. recenzi - týden.cz.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Den, kdy jsem se zamiloval do Lady Gaga a znovu si potvrdil, jak je Bradley Cooper (teď už nejen) nadaným hercem a především neskutečným sympaťákem. Jakmile si střihli první duo Shallow, věděl jsem, že tahle 136minutová show mě dostane do kolen. O filmu roku asi už nemám pochyb... Lady Gaga mě naprosto šokovala. Její upřímný výkon, kdy jí stačí s naprostou přirozeností ukazovat své emoce jen v obličeji, mi vyrazil dech. Téměř jistě dostane Oscara, ale strašně moc bych ho konečně přál také Cooperovi, jehož postava Jacka byla neskutečně romantická a věrohodná. Tradiční kritika hudebního průmyslu a na povrchu neoriginalita příběhu se zejména ve druhé polovině začne projevovat trochu negativně, ale právě Gaga (ačkoliv začne hrát víceméně svou karikaturu) s Cooperem jedou v tak skvělém tempu, že vám to nevadí, a to jednak i proto, že už máte za sebou tu kouzelnou první polovinu, kdy jste se stihli do jejich příběhu navždy zamilovat.

plakát

Kryštůfek Robin (2018) 

Kdo akceptuje jednoduchý fakt, a sice že ve filmu mluví vycpaná zvířata a někde tam ve Stokorcovém lese ukrytém uvnitř stromu existuje pohádkový svět mimo naši realitu, tak se bude příjemně bavit. Forstrův snímek totiž nabízí několik dojemných emocí a důležitých poselství, které McGregor zvládl bravurně zahrát. Více v ext. recenzi.

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

V průběhu filmu jsem si stále opakoval: ano, Cruise je znovu ve formě, znovu se jedná o prvotřídní špionážní, akční snímek. Ale možná přece jen malinko plynulejší pětka mě i díky kratší stopáži, povedenému padouchovi a zcela novému ženskému esu v rukávu (Fergusonová) bavila trochu víc. To by ovšem nesměla přijít poslední třetina filmu, kterou bez debat považuji za to nejlepší, co jsem doposud v celé 22leté sérii viděl... Více v ext. recenzích.