Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (4)

50/50

50/50 (2011)

Adam (Joseph Gordon-Levitt) si žije vcelku obstojným životem. Má přítelkyni, se kterou je proto, aby nebyl sám. Chodí do práce, kde není zas tak rád. Také má matku, která i přes starost o jeho vážně nemocného otce, stíhá korigovat i Adamův vlastní život. A do tohoto lehce ironického prostředí přijde rána, kterou by mladý Adam nečekal: má rakovinu. Už samotný úvod napovídá, že nepůjde dramaticko-psychologickou sondu, která odkryje pozadí myšlenkových procesů u vážně nemocných lidí, ale spíše o černou komedii. Jak se Adam vyrovná s novou situací a nakolik pro něj bude vysvobozením, se můžete dozvědět v tomto snímku, jehož samotný název napovídá, jaké jsou jeho šance.

Děti moje

Děti moje (2011)

Matt King (George Clooney) zatím neměl příliš času či ochoty, aby se věnoval své vlastní rodině, dvěma dcerám a manželce. Kromě jeho právní praxe v realitách byl totiž také správcem velkého množství půdy na Havajských ostrovech, kterou jeho rodina vlastní již několik generací, a které také plánuje prodat. Opomíjená manželka, která Matta považuje za lakomce a člověka citově chladného, se věnuje adrenalinovým sportům, aby alespoň nějakým způsobem žila. To se jí však jednoho dne stane osudným a skončí v kómatu. A právě v této chvíli také začíná příběh, ve kterém jsou Matt a jeho dcery hlavními hrdiny. Matt doposud žil pouze s tím, že má dvě dcery. Pak ovšem nastává zvrat, neboť musí plně převzít zodpovědnost za jejich výchovu. Tento fakt, ač by se mohl zdát banálním, se značně komplikuje i povahou samotných děvčat, která patří spíše do rebelských luhů a hájů. Kromě toho je Matt konfrontován s několika skutečnostmi, které po manželčině nehodě vyplavou na povrch, a které by i empatičtější a silnější povahy, než je Mattova, dokázaly rozhodit. Jak se nakonec hlavní hrdina vypořádá s touto skutečností, můžete zjistit ve snímku, který má na kontě pět nominací na Oscara, včetně té za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.

Trhliny

Trhliny (2009)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv.

Ať vejde ten pravý

Ať vejde ten pravý (2010)

Příběh uzavřeného chlapce, který nalezne oporu v té nejméně pravděpodobné osobě. Dívka Abby, která se stane jeho důvěrnicí, není obyčejným děvčetem. Na to záhy hlavní hrdina přichází po nevyjasněných vraždách v okolí.

Reklama