Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (163)

plakát

Osamělost přespolního běžce (1962) 

Očekával jsem trochu více sportovní tématiku. Určitou vůli, vzepření, dramatičnost atd. Prakticky ničeho jsem se nedočkal. Hlavnímu skandálistovi ani nevím proč bych měl fandit. Jeho vzpoura je beze smyslu, a pokud by i tak byla beze smyslu, mělo to být dáno najevo extrémněji, plno filmů se s bezcílným rebelstvím vyrovnalo mnohem lépe. Všichni okolo mu vycházejí vstříc a tak moc nechápu jeho záměr a vlastně celý tento počin. Absolutně mě snímek minul.

plakát

Kurýr 2 (2005) 

Možná místy spíše parodie, ale Statham i tak na mě udělal dojem. Nebrat moc vážně a více si oddychnout.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Viděl jsem divadelní inscenaci a ta se mi hodně líbila, tudíž mě to nutí porovnávat. U filmu jsem se tolik nenasmál, ale ani tolik masakrálně neobohatil. Neříkám, že by byl snímek zle natočený, dialogy se valily jeden za druhým a nikdy nevíte, kdo s kým začne soucítit a kdo komu vrazí kudlu do zad, což je úsměvné pozorovat. Jen mi tam chybělo víc vytáhnout tu absurdnost a více věci přehánět, aby se pak vše zpátky rozplynulo v nicotné nic :)

plakát

The Collector (2009) 

Tísnivá atmosféra se nedá upřít, ale to je tak všechno. Nápaditost zaostává a vše se dokola opakuje, aniž by nám film odhaloval to, co divák očekává, tj. něco o postavách. !MOŽNÝ SPOILER! To, že se ve filmu od pána z truhly dozvíme, že onen sběratel sbírá lidi je ohromující, nevšiml bych si. !KONEC SPOILERU! Další věc je neschopnost hlavního hrdiny nějak zpacifikovat sběratele, oba tam pobíhají jak o závod, přitom by stačilo najít jen správný úkryt a poté trefně mířená rána do hlavy. A to říkám především kvůli tomu, že hlavní hrdina působil inteligentně a pohotově. Nicméně mi byl i tak sympatický :). I přes všechny tyto neduhy jsem se vcelku bavil, v tom zvráceném slova smyslu.

plakát

Mother's Day (2010) 

I když film není ničím přínosný a vcelku nic nového z žánru nepředstavuje, vůbec to nevadí. Psychopatická atmosféra je pořád udržována vysoko a nikdo nikdy neví, co se stane (pokud někdo ví, tak kecá :)). A za Rebeccu jde hvězda nahoru.

plakát

Každý pro sebe a bůh proti všem (1974) 

Film nepůsobí vůbec tak tajemně, jak by měl. Bruno S. jako Kašpar též nepředvádí žádný strhující výkon (na neherce je však naopak slušný) a pohled na něj po několika scénách omrzí, přičemž on by měl být hlavním tahounem. Prakticky se ve filmu nic neřeší, i když to by tak nevadilo, pokud by film byl myšlen jako poetický pohled na jeho život. Kromě pár zajímavých frází jsem si od Herzoga nic neodnesl.

plakát

Vřískot 4 (2011) 

Zklamání! I přestože vědomě paroduje čtyřka předešlou ságu, neznamená to, že by to tak mělo být. Opakovaný vtip už není vtipem a obdobné téma, hlášky, stejné charaktery atd. přestávají bavit. I když se snaží házet souvislosti k předchozím dílům, působí to spíše povrchně a jen aby se neřeklo. Pokud bude pětka, čekám zásadní obrat a nápravu!

plakát

Dobré srdce (2009) 

Atmosférou není snímek vůbec špatný, ale otázkou tu zůstávají motivy postav a veškerého dění. Scénář prostě pokulhává a je tu mnoho "proč". Jako klad beru, že necpe do diváka tolik sentimentu, i když nevím, jestli je to účelem. A April? Deus ex machina?

plakát

Špičák (2009) 

Na první pohled zvrhlé, na druhý...také. Sice nijak neuráží, ale nějak mi chybí motivy postav (např. čelenka za uspokojení je pro mě neuspokojivá motivace). Ani vlastně nechápu smysl. Se záměrným mystifikováním rodiny o okolí by se rozhodně dalo pracovat na vyšší úrovni, film nikam nespěje a zvrat v něm není znázorněn, činy se mění nahodile a tudíž není poznat vývoj situace. Kamera navíc této montónosti přímou měrou přispívá.

plakát

Další rok (2010) 

Symbolika čtyř období není dotáhnuta a vyjádřena úplně nejlépe. Ani by tam vlastně nemusela být. Další rok se řadí k filmům "proplouvajícím" okolo člověka, divák se ho nijak nezúčastňuje, ačkoli je realističtější než leckterý jiný film. Dává pouhý náhled na ztroskotanou ženu, tento příběh je totiž o ní. Žádné obíhající životy okolo spokojených manželů, to je jen chabá záminka odtrhnout diváka od opravdového problému. Tady jde o obíhání kolem Mary, ta si ukousla veškerý díl pro sebe, což je jedině dobře. Její výkon je perfektní. Nicméně to je tak všechno, zápletka se neděje, ortel se nekoná.