Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (162)

plakát

Vězeň (2009) (seriál) 

Sice neznám originál, ale toto je taky dobrý mindfuck!

plakát

Emile (2003) 

Zvláštní film. Pomalé, nic se neděje, chcete buď vraždit nebo to vypnout. Trochu roztřesená kamera, domácké scény jak z home movie, civilní herectví a kde nic tu nic, neustálé flashbacky a detailní záběry obličejů. "Film o lidském bytí než o konání." Aneb první setkání s Bessanien jako režisérem, jeho vizí, prací s hudbou a obrazem. Bojuju mezi nelíbí se mi - nadužívání flashbacků, hudby, sugestivnosti, těžkosti režie a obrazů, po je to zvláštní líbivost právě pro nezvyk pomalosti, tolika vysvětlivek, vlastně stojatosti ač vstupů minulosti a malých krůčků. Scénář se může zdát místy nesouvislý až díratý, otázka zda je to záměr pro diváka, či vrstva která mi zatím utíká. Za povšimnutí stojí volba režiséra ve flashbacích nechat "starého", současného Emila, nikoli ho nahrazovat mladší verzí. Minulost je subjektivní, vzpomínky z nás činí, kdo jsme. Chvíli trvá, než si na to zvyknete, jakýsi vnucený pohled z Emilova úhlu. Bessai prý v dvd komentářích říká: "Jsou to malé věci, které vytváří napětí mezi lidmi, ty, které je činí rezeznatelně lidskými." Charakter a nádech filmu prý připomíná či je inspirovaný/abstrahovaný z Lesních jahod. V tomto případě se pohyby odehrávají pod povrchem, emočně, skoro nepozorovaně, přesto. Nejde o typické rodinné drama, ač linie naznačeny, poté se buduje vztah prastrýce a mladé neteře. Film skoro až zanechá díru, donutí přemýšlet, jaké vlastně vyvolal pocity a dojmy. Ženské představitelky jsou přesvědčivé, Freddy citlivý, Emile nerozhodný, vnitřně oživující, rozervaný, přesto svůj samotář, znovuožívá/prožívá svá minulá rozhodnutí. McKellen v zapadlém komorním nízkorozpočtovém až indie projektu mezi X2 a posledním LOTRem.

plakát

Nadaný žák (1998) 

Singerova výborná režie (a kamera) pro komorní koncert dua Renfro Mckellen o tématech rezonujících v nás! Bravo!!! (pro mě hlavně Sir Ian!) Tříska jen přicmrndával, a vůbec se mi nelíbil jeho přízvuk - pokud hrál odborníka z uni v Německu, nic, ani americký přízvuk, nic, prostě typická "česká angličtina". Ale zas má skoro 2 scény s Ianem. Není od věci, že Tříska, sic starší, hrál Leara, jakož Sir Ian později také, oba jsou vegetariáni, a možná další podobnosti.

plakát

A Performance of Macbeth (1979) (TV film) 

Nabroušená čepel Nunnovy verze s excelentním ústředním párem!

plakát

Playing Shakespeare (1982) (seriál) 

Workshopy před kamerou aneb jak pracuje režisér s herci v procesech rozebírání a rozumění textu, přístupů a způsobech herce a další, při divadelních inscenacích Shakespeara, předvedené Royal Shakespeare Company. Z dnešního pohledu se může jevit staré, ale dobré! Nyní dostupné na YT.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jedině IMAX 3D a original znění, blahem se rozplynete. Nikoli dabing či ubraný rozměr!!! Ačekáme na další díl!

plakát

Kick-Ass (2010) 

Chloë all the way, hell yeah!!!

plakát

Děsivé dějiny (2009) (seriál) 

Hosted by Stephen Fry! And fast intro song...