Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (77)

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Čekal jsem excelentní sračku, u který odáchnu a zatim to byla nuda. Lítající žraloci byl trochu vyšší level, na kterej člověk potřebuje něco v žíle, jinak usne.

plakát

Čtyři slunce (2012) 

Tenhle film asi zasáhne všechny, kterým se v životě nedávno posral vztah - a, že nás takovejch je. Pocity beznaděje a ztráta cíle a smyslu života je v tom filmu hmatatelná a přenesla se i na mně. Po dlouhé době jsem viděl českej film, u kterýho jsem přestal vnímat čas a byl jsem vtažen do příběhu. Hodně oceňuju reálnost, protože znám docela dost lidí, kteří podobný život žijou. U mně dobrý.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Všechno špatně. Téma které slibuje mnohé, ale v tomto podání zůstává jen u slibů. Kdybych měl být stručný napíšu : slátanina. Když bych to měl rozvést tak: špatně natočené, špatní herci (kteří nemají co hrát, a to ani dokonce můj oblíbenec Ron Perlman), špatné triky, špatně postavené souboje, málo napětí, trapná snaha o osvětu stran demagogie církve, mnoho nesmyslných momentů atd. Tvůrci se mohli poučit od filmu Solomon Kane, kterej Čarodějnice přejel rozdílem třídy.

plakát

The Tunnel (2011) 

První půlka filmu je strašná nuda, některé scény byly ryzí amatérismus (za všechny například výpověď bezdomovce) a takřka se na ně nedalo dívat. To se změnilo ve chvíli, kdy novináři zapluli do podzemí. Od té chvíle jsem byl napnutej jak trenky. Film má spoustu much, ale přesto je dobrý se na něj mrknout. Minimálně ten bubák stojí za to (ten mi připomněl postavu šíleného Derneta z komiksu Marko Čermáka Chata v Jezerní kotlině).

plakát

Železná díra (2011) 

V první půlce filmu jsem si skoro až myslel, že tentokrát to Pavol Barabáš nedal. Trochu se to vleklo a ani aktéři mně tentokrát nijak nechytli. Ale druhá půlka všechno zlomila, přišel na řadu standardní Pavolův nářez. A když píšu standardní, tak tím myslím precizní dokument, který nás diváky velmi jednoduše vtáhne do filmu. Průchod koridorem na mne v jednu chvíli působil dost depresivně a skoro bych přísahal, že jsem tam cítil smrt. Pavol Barabáš natočil opět vysoce nadprůměrný dokument. Po Tatrách máme my Češi zase Slovákům koho závidět :)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Neviděl jsem ho v 3D, několikrát jsem se v průběhu nudil, některé scény byly pěkné, Johnny Depp byl opět excelentní. Nicméně i když mám rád fantasy, tak tohle je na mne příliš infantilní zpracování Alenky. Pro děti a psychicky neukotvená děvčata asi pěkný pokoukání :)

plakát

Centurion (2010) 

Lákávé téma o římské legii dobývající kus země v severní Británii se podařilo zpracovat velmi dobře. Film je nabušenej perfektně natočenými souboji, které jsou za prvé brutální a za druhé hódně krvavé. Krev cáká vážně všude a musím říct, že mě tyhle digitální krvavé orgie bavily. Moc se mi líbili všichni herci a obzvláště Olga Kurylenko je přesvědčivá. Neotravují vás ani očividné nesmysly nebo trapné scény, vše šlape jak cibule. Dlouho jsem už neviděl film, který by mne tak nadchl.

plakát

Čtyři lvi (2010) 

Tohle není čistokrevná legrační komedie a do kolen při ní asi nepůjdete, ale některý hlášky jsou dobrý. Možná bych to nazval absurdní komedií z prostředí islámských radikálů. Ve filmu se střídají vážné, legrační a nudné roviny. Nedivil bych se kdyby na autora byla vyhlášená fatwa - protože některý narážky na islám nejsou košér :). Moc se mi líbili všichni hlavní herci, především pak Barry - vrchní radikál. Nej scéna je když kucí omylem vybombardují výcvikový tábor v Pakistánu namísto sestřelení špionážního letadla. Nej hláška je když Faisal chce vyhodit do povětří drogerii, protože tam prodávaj kondomy, který tě nutí píchat bílý holky :) Určitě to stojí za zkouknutí. 3,5 hvězdy bych dal.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Chytlavé akční scény, moc pěkné osobní souboje, výbornej Dolph Lundgren a Jason Statham, legračně běhající Stallone, divná role pro Rourkea, plno hlášek typu: "kolik chlapů je tu s tebou?" ..... "Jen tvoje máma", spousta detonací. Vše ostatní je nic moc. I když mě ten film bavil mohlo to být o pár fousů lepší.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Srovnávat s Cestou moc nejde. Cesta je realističtější a Kniha přežití zase komiksovější. Takže podle chuti. Prvních dvacet minut bylo perfektních, ale příchodem hlavního hrdiny do města to ztratilo št´ávu a silně začalo připomínat Šíleného Maxe (zatraceně dobrej film). Škoda, že se do toho vmíchala ta mladá buchta a její máma, celý to pokazily. V rámci postapokalyptických filmů je to lepší průměr.