Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (77)

plakát

Modrý samet (1986) 

Další slušná třináctá komnata Davida Lynche. I když tahle nám ještě luxusně dovolí pochopit děj, ty další v duchu: "no co to kurva bylo?!" už tak milosrdné nejsou - ale o to mně baví víc než Modrý samet. Přesto 4 hvězdy.

plakát

96 hodin (2008) 

Tahle película mi spravila chuť. Perfektní krimi, ve které suveréně drtí Albánce a jiný etnický darebáky Liam Neeson. Je dobrej a v podstatě bezchybnej, protivníky sejme velmi rychle a nekompromisně a to se prostě cení. Působí v téhle roli dobře a jediná scéna, kdy jsem se mu trochu vysmál byla ke konci filmu, kdy zběsile utíká - tam to působilo komicky. Herci po čtyřicítce by běhat neměli. Jinak věta: "..od chvíle únose je 96 hodin otevřené okno... a pak už ji nenajdeš" působí jako zlom filmu a hodně se mi zařízla pod kůži. Velká spokojenost a společně s Roninem a Harry Brownem nejlepší film v žánru.

plakát

Blade Runner (1982) 

A je to v prdeli. Jak se na něco moc těším tak to dopadne jako teď s Blade runnerem. Utahaný, bez šťávy, nudný. Snad jen ta hudba Vangelise je trochu zajímavá a možná některé vychytané detaily, ale to je proklatě málo na kultovní film. Sci-fi mám rád a temná atmosféra filmu je pro mne vždy velkým bonusem, ale v BR to nefunguje. Je mi líto, ale pro mě se kult v tomhle případě nekoná.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Aby tenhle film pobavil musí se sejít na vašem soukromém večírku několik věcí, musíte na to mít náladu a čas, musíte mít také určitou míru citu prokrásno, líbí se vám drsný středověk, nesmíte očekávat nesplnitelné a neřídit se anketami. Pokud tohle všechno máte po kupě pak s největší pravděpodobností Markétu oceníte stejně jako já. Zívl jsem si jen jednou a to není na 3 hodinovej černobílej fesťák moc.

plakát

Zkrocení zlé ženy (1967) 

Moc dobrá adaptace, která mně dostává svou barevností, rozverností a humorem. Tenhle film má atmosféru a taky Elizabeth Taylor, která mne drtí svojí krásou. V tomhle filmu je k sežrání.

plakát

Štvanec IRA (2008) 

Pro mě je tenhle film zklamáním, z tématu Severní Irsko, IRA atd. se dalo vytřískat víc. Ani nevím čím to je, ale nudil jsem se a film proklikával. Možná ty kecy, možná hlavní hrdina, kterej mi do role nesedl, možná chaotičnost fakt nevím, ale podruhý si ten film nepustím a zřejmě pomaže z disku do luftu.

plakát

Solomon Kane (2009) 

Solomona Kanea si přidávám do svého portfolia k Hellboyovi (v comicsové podobě) jako dalšího oblíbeného hrdinu. Tenhle chlápek je vostrej jak Bhut jolokia a James Purefoy ho ztvárnil bezchybně. Film mne velmi příjemně překvapil a to hned z několika důvodů. 1) Nekompromisnost hlavního hrdiny, kterej se s ničím nesere a souboje neprotahuje. 2) Scenérie - tenhle film není o jezdci řítícím se rozkvetlou plání s dubovým lesíkem po levici a zapadajícím sluncem v zádech, v tomhle filmu furt prší nebo sněží, krajina je sychravá bahnitá a depresivní. 3) Ten film funguje jako celek. U mě je to hodně dobrý

plakát

Bílá velryba (1956) 

Mám rád knihu i komiks. Tomuhle filmovému zpracování se nedá upřít jisté kouzlo, ale na rozdíl od většiny hodnotitelů mne Peck neoslnil a Achaba si představuju jako temnější postavu. Tři hvězdy jsou až kam a těším se až Bílou velrybu natočí někdo znovu a temněji.

plakát

Čtyři lvi (2010) 

Tohle není čistokrevná legrační komedie a do kolen při ní asi nepůjdete, ale některý hlášky jsou dobrý. Možná bych to nazval absurdní komedií z prostředí islámských radikálů. Ve filmu se střídají vážné, legrační a nudné roviny. Nedivil bych se kdyby na autora byla vyhlášená fatwa - protože některý narážky na islám nejsou košér :). Moc se mi líbili všichni hlavní herci, především pak Barry - vrchní radikál. Nej scéna je když kucí omylem vybombardují výcvikový tábor v Pakistánu namísto sestřelení špionážního letadla. Nej hláška je když Faisal chce vyhodit do povětří drogerii, protože tam prodávaj kondomy, který tě nutí píchat bílý holky :) Určitě to stojí za zkouknutí. 3,5 hvězdy bych dal.

plakát

Robin Hood (2010) 

Zajímavě zapletená zápletka, zajímavě natočené, hezké záběry u kterých jsem byl blažený, ale taky dost hloupostí a nedotažených věcí. Možná zbytečně dlouhé. Totálně vevyužitý příběh dětí, které zdrhly do lesa. No nějak se ty pocity z filmu ve mě tlučou. Ale jo Cate Blanchett to narovnala - je to fakt buchta.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)