Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Fantasy
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

Manivejce: Pomsta tvrďáka (2014) 

Jedná se o jeden z nejšílenějších animovaných filmů, se kterými jsem se kdy setkala. Akce je všudypřítomná od počátku až do posledních minut filmu. Film jsem viděla během Anifilmu 2015 v Třeboni. Od té doby se mi ho nepovedlo nikde sehnat. Zdál se mi šílenější než kterýkoli film od Tarantina. Film obsahuje akci, brutalitu, humor, hromadu černého humoru a mnoho dalšího. Bavila jsem se nepřetržitě. Policisté střílející po všem i po sobě samých, bubeník s parkinsonovou nemocí, ilegální zápasy s vozíčkáři i ječícími spartany, nebo ftipné flashbacky hlavního hrdiny z jeho vězenské historie. Mohla bych tak ještě dlouho pokračovat co vše mě tam bavilo... Ale pokud by se někomu povedlo na tento film natrefit, všeho bych nechala jen pro tu možnost to znovu vidět.

plakát

Berserk: Ógon džidai hen II – Doldrey kórjaku (2012) 

Dávám palec nahoru. Podle mého názoru je jen dobře, že se tvůrci nedrželi předlohy jako klíšťata a dali najevo i svůj pohled na děj. Co se postav týče tak Casca tu má rozhodně lepší charakter než v předloze. Není zde tak pitomá a během boje (pokud je zdravá) se už chová tak jak by se někdo vůdčí chovat měl. Dávalo i větší logiku co se lorda Adona týče a tím i vpád do Doldrey. (Jen nechápu jak mu prostě mohli nechat meč. xD) A potěšilo mě i že vynechali scénu s mečem od Zodda. Předloha sice tu scénu obsahuje, ale na bitevní věrohodnosti by to spíše jen ubralo. A hudba je během boje v lese super. Bylo to cítit španělským duchem xD, ale mělo to švih.

plakát

Berserk - Season 1 (2016) (série) 

Je to zlodějna. Soundtrack ukraden z celkem povedeného filmového zpracování i z té PC hry. Chápu na jednu stranu že byla vynechána pasáž o ztracených dětech, příběh by to moc neposunulo dál. Ale měli dát alespoň jiné logické vysvětlení proč šli Farnezini rytíři po černém šermíři. Dále zpracování. Když se dívám na nějaké dílo podle předlohy, očekávám i něco kreativního. Tady pokusy jsou, nejsou ale úspěšné. Další vada kterou vidím je komičnost. V minulých zpracováních bylo jasně dáno že se má vše tvářit drsně a vážně s drobnými náznaky humoru. I když v původní předloze to tak je, dát elfovi groteskní giga hlavu mi připadá jako děs. Ve filmu byly souboje věrohodnější, taktika logičtější. Zde to není jasné, ani to neobsahuje vlastní kreativitu... prostě zklamání ve všech bodech. Snad jediné plus je v zachování hlasu černého šermíře. Ale je to jinak slabé, naivní, beztvaré a plytké. Jen zabitý čas.