Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (88)

plakát

Spisovatelé (2012) 

Dlouho jsem neohodnotila film pěti hvězdičkami... ale tento si to zasloužil, neb jsem u něj seděla od úplného začátku s připitomělým výrazem a blaženým úsměvem na tváři a přála si, aby byla stopáž nejmíň jednou tak dlouhá.

plakát

Sex ve městě (1998) (seriál) 

Typicky ženská záležitost, která po letech dorazila i do mého počítače. A vážení, já se u toho bavím! Kdybych měla hodnotit objektivně, tak jednu hvězdu uberu, ale vzhledem k tomu, že jsem žena a módu, psaní, klábosení s kamarádkami, děti, lásku (a sex taky) mám ráda, tak to objektivně nejde. :-) (akorát uvažuju nad tím, proč se mi zdá, že jsou tam božští snad všichni chlapi kromě Božského)

plakát

2:37 (2006) 

Velice silný film... Silná, aktuální témata, brilantní herecké výkony a zajímavé, neotřelé provedení. Až na tu depresi a smutek, které mě po zhlédnutí zachvátily... I tak je to ale na zasloužených 5*.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

O Game of Thrones jsem slyšela už dřív, ale až teď jsem se do toho pustila. Sleduju seriály docela jiného zaměření (podobní tomuhle jsou z mého záběru snad jen Tudorovci), takže Game of Thrones není něco, co bych normálně sledovala, ale dostalo mě to. Nejvíc si mě získala blonďatá Daenerys. Po posledních dvou dílech první série, kdy děj nabral pořádné grády, ale kdy mi zabili mé dva oblíbené chlapy, musím zvýšit hodnocení a uznat, že to závislost přece jen bude... Edit po 7. dílu 2. série - závislost to je. Každý týden doslova "čumím jak puk". Je to strhující, napínavé, překvapující, zábavné. Co víc od seriálu chtít? (oblíbená postava: Tyrion Lannister)

plakát

Smrt jí sluší (1992) 

Uznávám, že tenhle typ humoru každému asi nesedne. Já jsem to viděla poprvé jako asi desetileté děcko a nesmírně mě to zaujalo. Od té doby jsem ten film dlouho, ale dlouho hledala, takže když jsem ho zase nalezla, jak bych mohla dát míň než 5*? :-)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Poprvé na 3D a naposled na Harrym. Je to neskutečné, že máme poslední díl HP za sebou. Přestože jsem mu věnovala všech 5 hvězdiček (ovšem nutno podotknout, že nebýt skvělé předlohy, ani zdaleka bych se takto nerozhodla), je pár věcí, které bych vytkla (naprosto nefunkční chemie mezi Harrym a Ginny, na můj vkus krátká bitva o Bradavice, neadekvátní důraz na smrt hlavních postav apod.), ale musím samozřejmě chválit, protože jsem se, na rozdíl od první části Relikvií, opravdu nenudila. 3D technika udělala svoje a zážitek byl skutečně super! Naprosto mě uchvátila hudba Alexandra Desplata, při níž běhal mráz po zádech. Z hereckých výkonů bych okomentovala pouze famózního Alana Rickmana, který KONEČNĚ dostal prostor a předvedl, že je to pan herec. Scéna, ve které učitelé ochrannými kouzly zabezpečují Bradavice, mě dohnala k slzám, ovšem závěrečná scéna o 19 let později mě značně rozesmála (jistě, odpustit si ji nemohli, ale... co k tomu dodat:-D). Ano, přátelé, tak nám filmy s Harrym Potterem končí, ale jak JK řekla na premiéře v Londýně, příběhy pořád budou žít v našich srdcích. A já jako skutečně zarytý fanoušek se tímto naivně uklidňuju a říkám si: "Ne, kdepak. Ještě není konec." :-)

plakát

Čaroděj ze země Oz (1939) 

Tolik let uběhlo a Čaroděj ze země Oz neztratil ani špetku ze svého kouzla...a Judy? Judy byla dokonalá.

plakát

Tarzan (1999) 

Pro mě osobně nejkrásnější disneyovka...zasměju se při tom, někdy uroním pár slz dojetí, srdce mi zaplave na romantické vlně...co víc si přát..:-) Že je tam asi hodně odchylek od předlohy, mi vůbec nevadí. Tohle je první verze Tarzana, se kterou jsem se seznámila, a jako taková bude pro mě vždycky "the best".

plakát

Sám doma (1990) 

Jako malá jsem ten film zbožňovala. O deset let později jsem se na něj podívala znovu a absolutně jsem netušila, že to budu zase tak prožívat. Prostě Kevin je Kevin a všechno, co předváděl, mě dostávalo do kolen. Tohle je komedie, jak má být - pro děti, pro dospělé, to je fuk, hlavně když to člověka baví.