Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 736)

plakát

Donnie Darko (2001) 

Docela velký mind fuck, který se točí okolo cestování časem a pobíhá tu dost zmatený Jack Gyllenhaal, dokonalost, 5 hvězd.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Asi nejlepší krimi film v hlavní roli s L. A. Neskutečná scénáristická, režisérská a hlavně herecká práce (zdravím Kevina Spaceyho), 5 hvězd.

plakát

FC Roma (2016) 

Neskutečně zajímavé téma, solidní herecké výkony a jistá režie, jen ta kamera kazí skvělý dojem, 4 hvězdy.

plakát

Preminger: Anatomie filmaře (1991) 

Skvělý a na svou délku překvapivě poutavý dokument, který i díky úryvkům z filmů a skvělým rozhovorům s herci rozhodně naláká na Premingerovu tvorbu a zájem o jeho osobnost jako takovou, 4 hvězdy.

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Mít to méně sérií a být už to ukončený,byli by Supernatural dokonalým seriálem. Ale nejsou. Pořád je to o tom, že (SPOILER) umře jeden nebo druhý. A po 6. sériích už mě to vážně přestalo bavit. Ale jinak tam jsou super nápady a vůbec celá atmosféra. A oba bratři jsou skvělí, 4 hvězdy.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Taková fantasy v současnosti chyběla. Se všemi propriety, co k ní patří. Se všemi kouzly, magií, boji a všemožnými bytostmi a velkým rozmachlým světem. Jasně, bylo tam pár maličkých nelogičností, co mi vadily. Ale pokud mají další pokračování mít základ v těch dalších výborných hrách (Warcraft III - RoCH, TFT), tak se o budoucí ságu vůbec nebojím, 4 hvězdy.

plakát

Sedmá pečeť (1957) 

Výborná středověká atmosféra, skvělé herecké výkony jistá Bergmanova režie. Super myšlenky. Jen to všechno v těžce stravitelné formě, proto 4 hvězdy.

plakát

Dům voskových figurín (1953) 

Učebnicový staromilský horor. Zajímavé téma se skvělým Vincentem Price v hlavní roli. Sledujeme tu vývoj šílenství jednoho zhrzeného muže na pozadí zápletky s voskovými figurínami. Absolutní skvost, jedinou chybičku bych viděl v nehodící se hudbě, tak tedy 4 hvězdy.

plakát

Ben Hur (1959) 

Ben Hur má skvělý výpravný příběh, spoustu epických, náboženských a myšlenkových motivů, dost pamětihodných scén, neskutečně zvládnuté filmové řemeslo ve všech směrech (Oscaři zcela zaslouženě ve všem) a hlavně skvělého Charltona Hestona v hlavní roli, přesto dám "jen" 4 hvězdy. Proč? V celku jsem prostě z toho nebyl tak paf, jako z 5 hvězdičkového filmu.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Lynch napsal k Mulholland Drive dokonce návod na pochopení, ale nadělal tím ještě větší bordel. A to už je vážné šílené když už i onen film je mindfuck a rejža Vám ještě přiloží pod kotlem. Ale jinak je to zajímavé vymývaní mozků, spousta pamětihodných scén a krásná ukázka zručné režie, 4 hvězdy.