Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (532)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Vynikající. U dalšího skvělého filmu s rozpočtem "pár korun" se ptám: proč něco takového nelze natočit i u nás?!

plakát

Ad Astra (2019) 

Na tenhle film čekám asi třičtvrtě roku. A je to fakt slabota. Synovsko otcovský téma pro mě není téma asi od tý doby co jsem .. přestal být synem a začal být sám sebou? Nechápu proč dospělej chlap okolo 40-50ti let chce hledat otce dědulu který zdrhnul a nikdy neměl zájem se vrátit, nebo hledat nějaký tátův odkaz? V patnácti letech možná.. Tohle odloučení bylo daleko lépe rozebrané v Interstellaru, a to zejména z pohledu rodiče, který odejít od dětí nechce, ale musí, aby je zachránil. Celou dobu se snaží se k nim vrátit. To mě fakt oslovilo. V Ad Astra to téma nemá smysl. Fakt neletíte několik měsíců tak daleko za někým, kdo o to nestojí a nikdy nestál. Dále ty scifi prvky - piráti na Měsíci? Vážně? Žijou někde v kráteru pod dekou? Nebo v ubytovně, kterou jim postavila Nasa? Jedno wtf za druhým celou dobu filmu, včetně popírání nejzákladnějších fyzikálních zákonů. Týpek sedí v kosmu na rotující anténě, přesto na ní klidně sedí a odmontovává panel, Žádná odstředivá síla neexistuje. Proč když chci letět na Mars budu zastavovat na Měsíci? Když už jsem nabral obrovskou rychlost, abych vůbec mohl kroužit kolem Země tak budu brzdit u Měsíce do rychlosti nula.. jasně. To je jako jet do osmdesátého patra mrakodrapu výtahem a zastavit v prvním patře, abych se podíval v jakém už jsem patře. Prostě blbost! Proč z Měsíce startovali z odvrácené strany ?? To si jako Gray myslí, že z Měsíce se do kosmu lítá kolmo směrem od Země? Základna na odvrácené straně měsíce je asi to nejhorší místo na měsíci, kde mít základnu, nedává ani smysl z té strany startovat. Dobře, chápu že většina lidí takový věci prostě neřeší, ale lítání raketama, a vůbec pohyb v kosmu je tady na úrovni star wars, což bylo vždycky pro osmiletý děti. Ale SW prostě baví jinými věcmi, tam se to promíjí. Ad Astra působí jako reálné drama, kam prostě takovýhle fuckupy nepatří - možná kdyby obsah za něco stál, tak si toho všímat nebudu, ale takhle to prostě nejde nevnímat, ještě při tom pomalým tempu filmu. Zklamalo mě to kompletně a totálně. Já chci zpět svůj Interstellar. Nebo aspoň Armageddon! Jedna hvězda za občas pěkný vizuál.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Jako dítě si pamatuju úseky, ale nikdy mě to nebavilo dost na to, abych se někdy podíval na celý film. Nefungovala na mě ta až moc okatá parodická složka. Dnes po pár desetiletích jsem si to opravdu užil včetně nejmenších detailů, které jsem jako dítě neměl šanci vidět, a myslím že tohle je přesně ten film, který do budoucna bude spíš zrát, a bude čím dál vzácnější, a lépe hodnocený. I proto dávám 5, už do budoucnosti : )

plakát

Agora (2009) 

Zklamání. Ten film je velice jemný, měkký, a jednoduchý. Dává vám přesný návod co si máte myslet, nenechává prostor pro vlastní uvažování. Postavy i jednotlivé frakce zobrazuje totálně černobíle a jednoduše. Pohani nosí bílé oblečení, křesťané černé.. Reichel Wiesz nemá co hrát, prostě fakt nemá.. Oddychovka, u který nemusíte moc přemýšlet. WTF? A bohužel, Více jsem se toho dozvěděl z wikipedie. Tak například její smrt: "ostrými hranami rozbitých střešních tašek rozdrásali její tělo. Jeho rozsápané části pak vynesli za město..". Sive, taková smrt, kam se sere Ježíš se svým křížem..

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Podíval jsem se na to po letech znovu a měl jsem z toho uplně jiný dojem a všímal jsem si jiných věcí než kdysi. To je důkaz, že se jedná o kvalitní mnoho vrstevnatý film. Tentokrát mě dostal ten kontrast mezi Oldovou milenkou a Svěrákovou suchou až příliš pragmatickou ženou :D. To je hrozný jak se tohle vztahový schéma opakuje. Dále ten svět za obrazovkou mi přišel vizuálně a rekvizitami tak nabitý, jako je k vidění ve filmech Terryho Gilliama. Tohle srovnání jsem vypotil až dnes skoro po třiceti letech existence filmu. Stále je tam co objevovat. Rád se podívám znovu. RECENZE 2014 - Po revoluci se u nás natočily asi jen 4 scifi, přitom za velkofilm s přísnějšími měřítky se dá označit jediný. Nerouzím tomu chladnějšímu přijetí akumulátoru, vždyť je to film nabitý nápady a hláškami. Český film byl dříve scifi filmy proslulý - Zítra vstanu a opařím se čajem, Což takhle dát si špenát a další ze 70tých let. Do scifi řadím i oblíbené dětské filmy jako třeba o těch chobotničkách, lětající čestmír, Lucie, a mnoho dalších. Češi dříve scifi uměli, chtěli, a dneska se na něj uplně vybodli. Akumulátor je jedním z nejlepších filmů které u nás po revoluci vznikly, ale nedívám se na něj zase tak často... "Udělám ti z toho kůlničku na dříví !!!" :DDD

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Ech, těžký tohle hodnotit. Tak nějak nevím, komu chtěl Stone udělat větší radost. Jestli milovníkům historie a nudných politických intrik starověku, milovníkům vztahových telenovel, nebo spíš labužníkům akčních bitev a pojídačům popkornu. Nakonec není uplně spokojen ani jeden. Tematicky i formou je to hodně rozcapené. Však taky ta stopáž je hodně ujetá, chtělo by to trochu soudnosti pane Kámen. Nakonec tedy při všech těch podnětech zůstává v popředí to nejpodstatnější - Alexandrův charakter. Farrell u mne stoupnul o několik příček, jelikož hrál opravdu výborně. Ovšem těžko říct, nakolik je Alexanderova povaha výplodem "senzace-chtivého" Olivera Stonea a herecké invence Colina Farrella. Dokumentů, ze kterých bychom se dozvěděli jaký člověk skutečně Alexander byl, se dochovalo pramálo. Přesto tento film patří do červených a proto mu uděluji 5. Zaslouží si je hlavně za bitvu u Gaugamel a meganádherný Babylon.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Tři hvězdy za to, že to nebylo dokončený. Mít tohle velký bombastický finále, jako třeba Avatar, nebo Ready Player One, tak je to klidně na 5. Moc pěkně se na to kouká, postavy celkem solidně rozpoložený, akce slušná. Ale k čemu to je když chybí to hlavní. Bohužel je to jen na jedno shlídnutí.

plakát

Amadeus (1984) 

A pro mě je Salieri i Mozart jedna a ta samá "hudba" plná bezduchých stupnic a klišé. Těchto tvůrčích neduhů byla tehdejší "hudba" doslova přesycená. Geniální neni ani jeden, to pardón! Samozřejmě z dnešního pohledu. Proto mi dost vadilo to zbožšťování Mozarta, které mi bylo onou ubohou postavou doslova vnucováno. Jinak velkofilm se vším všudy, bohužel i s historickými výmysly.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Samotné provedení filmu, zejména výtvarné a hudební je na plný počet hvězdiček. Kvůli tomu to stojí za to vidět! Vyprávění je ale příliš dlouhé, protkané spoustou malých odboček, a v mnoha případěch zbytečných. Výsledek - pár hezkých nápadů a scén, proloženo hlušinou. No a když chci zhodnotit obsah, musím přejít do osobní roviny. Amélii bych nikdy nechtěl za partnerku. Je dětinsky zaostalá, nevyrovnaná, nepřitažlivá. Sama neví co chce. ... Mánie okolo filmu ve mne tehdy budovala lehkou averzi. Morální a duchovní odkaz filmu taktéž vnímám rozporuplně (zasahovat do života lidí, kteří o to nestojí není správné) a nutí mne výrazně snížit hodnocení z počátečních pěti hvězdiček. Amélie je prostě nebezpečná a děsivá osoba, která si myslí, že pomáhá světu, a že vám dá rozhodně život dopořádku, je to přeci tak jednoduché. No, a po dvou hodinách už mi lezly na nervy všechny ty zapálený svíčičky, dopísky, vzkazíčky, fotečky, radůstky, barevnůstky, voňavůstky, zbytečnůstky... Prostě je to moc dlouhý!!! (jinak jsem romantik, domnívám se)

plakát

Anglické jahody (2008) 

Největším neduhem filmu je scénář, který se točí v kruhu, vrací se na stejná místa. Například neustálé vracení se do chatky je přímo otravné. Divák touží po tom, aby se příběh už konečně někam posunul. I přes další negativa, jako nízkorozpočtovost a "televiznost", však něco na jahodách je, ale je to spíš ukryto mezi řádky. Nejvíc bych asi pochválil herce. Zejména Preisse a ty mladé. Jsou čerství, neokoukaní, nemají zažitá ještě žádná svoje klišé - bavilo mne na ně koukat. Málo nových tváří vyčítám témeř u každého nového českého filmu - tak tady naopak. Berte to prostě jako alternativu k mainstreamu. Copak vy chcete všude vidět Vilhelmovou a Macháčka???!!! Ty já už nesnesu ať je film sebelepší hit. PS: absolutně netuším co to jsou VéKáVéčka

Ovládací panel
3 body