Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (21)

plakát

Girl Power (2016) 

Nečekala jsem moc a byla jsem příjemně překvapená filmem samotným i atmosférou na premiéře. Na jednu stranu chápu mínění Wewerush, nicméně předpokládám, že linie osobního příběhu Sany nebyla zpočátku úplně zamýšlená. Taktéž příběhy writerek sice mohly dostat víc prostoru, ale to znamená strávit s nimi víc času = investovat víc peněz do cestování, a během filmu se divák dozví jak co bylo, fungovalo a nefungovalo, halt se to stává. Film podlě mě informuje o tom, o čem má, poměrně dostatečně. Důležitý je, že celý projekt dotáhla s tím, jak moc tomu dala a co pro to obětovala a stojí to za to.

plakát

Watashi no guranpa (2003) 

Pro mě krásná role pro dědečka (Sugawara Bunta), který ani v pokročilém věku neztratil nic ze svého šarmu a krásně si svou postavu užil, úsměvný a moc moc pěkný film.

plakát

Gonin 2 (1996) 

Ken Ogata byl skvělý, úžasný a roztomilý. Akorát ten konec mě trochu zarazil, ale neurazil.

plakát

Norské dřevo (2010) 

Mě teda přijde, že na to, že měl režisér dvě hodiny na to, aby nacpal takhle zvláštní knihu pokud možno stravitelně do diváka,, se s tím poměrně dobře popral. Atmosféra filmu mi připomíná atmosféru knihy, je z něj cítit samota a povahová vyjímečnost postav, v knize jsou sexuální scény poměrně obsáhle popisovány, takže mne nijak nepřekvapily. Takový slabší 4*

plakát

Katakurike no kófuku (2001) 

Výborně jsem se pobavila, obzvlášť níže zmíněný Tetsuro Tamba v roli dědečka byl naprosto luxusní a v tanci poněkud dřevnatý (jak se ovšem na postaršího pána patří), Keiko Matsuzaka nádherná jako vždy. A nevím, čím to přesně bylo, ale Naomi Nishida mi najednou strašně připoměla Deppa v Karlíkovi a továrně na čokoládu. Skvělá komedie:) Btw. mě docela potěšilo, když při aplikaci animovaných scén došlo na "inspiraci" stylem Jana Švankmajera :) 4,5*

plakát

Robotí superopice v akci! (2004) (seriál) 

Jde o úžasnou parodii na všechno:) výtvarná stránka je ujetá a děj taky, ale nechápu naprosto, jak proboha může někdo tenhle seriál brát alespoň trochu "vážně" a na základě toho jej ohodnotit jako odpad. Jak říká stub, spoustě lidí dneska nejspíš chybí smysl pro humor. Ano, znělka je děsivá - nicméně hlavně v podání českých dabérů, ta slova se tam prostě nevejdou, originální znělka se dá velice lehce zkousnout. A vůbec, na obřího tračníka mi nesahejte!:)

plakát

Wandafuru raifu (1998) 

Dala bych 4,5 ale víc k pěti *, za ten hezký nápad o životě po smrti. Osobně by mi tento způsob trávení věčnosti vůbec nevadil.

plakát

Kjókacu koso waga džinsei (1968) 

Film o skupince mlaďasů, kteří zjistí, že vydírání padouchů je fajn výnosná věc, nakonec se ale hlavní hrdina přesvědčí, že si ukousl přece jen větší sousto (v podobě Tetsura Tamby:) V hlavní roli mlaďoučký Hiroki Matsukata.

plakát

Shuriken School (2006) (seriál) 

Tenhle seriál byl zábavný i svými jemnými odkazy na japonskou (nejen) kinematografii. Třeba jeden ze žáků se jmenuje Nobunaga, další pojmenuje nalezeného ptáčka Daigoro po synkovi Lone Wolfa, no roztomilost veliká:)

plakát

Gakkó (1993) 

Zase jeden takový pěkný film od Yamady, tentokrát o učiteli a jeho studentech z večerní školy, do které se může přihlásit v podstatě jakákoliv existence, jen pokud má chuť se naučit alespoň číst a psát. Nejdojemnější byl tentokrát už přistárlý Kunie Tanaka v roli Ino-sana, film celkově s příjemnou a klidnou atmosférou a trochou naděje - jak jinak.