Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (395)

plakát

Čertí brko (2018) 

Skvělý námět a obsazení, přesto nevyužitý potenciál. Problém je prostředí, peklo působí až moc televizním dojmem a chybí mu jakákoliv atmosféra. Přitom by stačila “strašidelnější” hudba, kterou disponovaly S čerty nejsou žerty. Kecy o posunu k rádoby komedii a postmoderní politické satiře u mě neobstojí. Peklo má budit respekt a obsahovat komediální prvky, nadsázku pro odlehčení, ne naopak. Důvod zavděčit se současnému publiku žijícímu na sociálních sítích tím, že se pohádka posune z doby před rokem 1989 vstříc době moderní, poplatné 21. století, se české tvorbě dlouhodobě nedaří a této snaze nerozumím. Proč se nejen ve všech nových pohádkách mluví tolik spisovně? Proč tak mluví čerti??? Vy si snad představujete čerty s doplomem, když sami ve filmu odpovídají, že neumí ani číst??? Proč se většina nových českých filmů a seriálů snaží být tak “cool” a potlačovat autentické prvky?? Jediný, kdo se toho v poslední době dokáže vyvarovat, je Jan Prušinovský (tím nevyzývám, že chci v pohádce vyloženě vulgarismy). Ondřej Vetchý je bez pochyby výborný herec, ale z jakého důvodu byla postava Lucifera v jeho podání umírněna na postavu necharismatického nudného vladaře, pane Najbrte?? Proč? Jinak je všechno vlastně v pořádku, scénář, obsazení, herecké výkony Judit Bárdos, Jana Ciny a vlastně i Václava Kopty. Když už se maj na konci čerti možnost projevit po návratu svých brnění, zabije to střih nebo nemožnost použít na závěr triky sloužící nesamoúčelně rozvíjenému příběhu... Velká škoda. Tohle se zase ztratí v zapomění a většina raději vždycky upřednostní starou dobrou klasiku, protože ta obsahuje to, co od ní očekávají. Narozdíl od nové neslané nemastné tvorby, od které nikdy nevíte, co čekat. Na to dám ruku do ohně. Milí tvůrci, nastudujte si po stoosmé!! všechny staré pohádky, okopírujte jejich kostru s dobrými herci (boj dobra a zla se nemá důvod měnit, je nadčasový) a naservírujte nám je v pouze mírně novém hávu, nic viíc nechceme!!!!

plakát

25. hodina (2002) 

Aneb jak forma, obsazení a herecké výkony příběh udolaly...

plakát

Pašerák (2018) 

Dobře koukatelné nic. Charisma Clinta Eastwooda přestává stačit...

plakát

Sněžná past (2018) 

Poctivá klasika s neokoukaným Jasonem Momoa a ideální stopáží...

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Škoda té dlouhé filosofické linie uprostřed a pro mě opět zbytečného úvodu (vše nakonec vykecá sám David a to stačí). Za mě filosofie ano, ale míru Scott nezvládl ani zde, ani v Prometheovi, 70% za strhující scény před výbuchem výsadkového člunu.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Aneb jak kult v dno klesl. Žádná atmosféra, žádné výrazné momenty, celý scenář je hloupý a laciný, jako fanoušek prvního filmu tohle jen tak nevstřebám.

plakát

Bumblebee (2018) 

Ačkoliv nelze nevidět určité šablonovité pojetí o ukřivděné outsiderce bez sociálního zázemí, musím říci, že zpomalení a návrat k 80. létům filmu přidalo na celkové koukatelnosti a jelikož souboje robotů jsou obvykle (ne vždy - a tentokráte mi to nevadí) jeden na jednoho, vychátnáte si je daleko více než u posledních trapných sequelů série Transformers. 70%.

plakát

Venom (2018) 

Ale jo...

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Zábavnější než jednička. I přesto, že Ant-man hraje vlastně vedlejší postavu.