Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Vtipné a šmrncovní. Chlapi k sobě hezky ladí.

plakát

Leon (1994) 

Leon je super. Nejvíc se mi líbí skvělý výkon Garyho Olmana, který nikdy nezklame. Lehce pedofilní nádech odpouštím.

plakát

Avatar (2009) 

Romantika v science fiction mě nikdy nebavila a asi ani nikde nebude bavit. Ve zpracování rostlin a živočichů málo nápadité. Rozhodně se mohli více odvázat. Ta obrovská podoba Pandory se Zemí mě hrozně rozčiluje. Líbí se mi luminiscence a občas dobré efekty.

plakát

Králova řeč (2010) 

Nádhera. Nemůžu ani rozhodnout, kdo se mi líbil víc, zda Colin, Geoffrey, nebo Helena. 100% pro každého z nich. V závěrečné řeči mu snad musí fandit každý.

plakát

Dogma (1999) 

Film je místy fakt vtipnej – zvlášť Jay je můj oblíbenec. Ale některý hlášky jsou tak trapný, až je to k nevydržení. Spousta dialogů je hrozně nudných. Někde jsem se neudržela a musela film popohnat.

plakát

Zrůda (2003) 

Zrůda je jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Charlize Theron ztvárnila Selby tak skvěle, že by to snad samotná Selby neuměla lépe. Bravurní, ohromující, tleskám. Ta podoba je až neuvěřitelná. Nechutný účes a pohyby hlavou i tělem jsou oprávněně oceněny. Christina Ricci- i když skvělá- za Theron trochu pokulhává. Nádherný film. Mezi holkami to krásně jiskří. Nemohu jinak 100%.

plakát

Mr. Brooks (2007) 

Cavin Costrner předvedl tichou chladnokrevnost a skvělou schopnost sebeovládání, která mě po pravdě řečeno, až překvapila. Představila bych si na jeho místě lépe Ralpha Fiennese, ovšem do doby, než bych film shlédla. Williem Hurt je skvělý našeptávač a společně jsou skutečně sehraná dvojka. Příběh policistky bych omezila na minimum, ale to je pouze můj subjektivní názor. Mr. Brooksovi dávám (a to hlavně za výkon Cavina Costnera) 90%.

plakát

Gejša (2005) 

Velice romantický film. Nehledala jsem za ním hluboké umění, ale znázornění určité doby a určitého pohledu na situaci. Opravdu pozoruhodné prostředí. Moc se mi líbí líčení a oblékání gejš. Hatsumomo je tak krásná až oči přeházejí. Líbí se mi také její ostrost a výbušnost. Hodnotím 90%.

plakát

Harry Potter a Fénixův řád (2007) 

Příběh o Harrym Potterovi mě naprosto uchvátil. Bohaté zpracování detailů je ohromující. Bohužel v prvním díle jsou herecké výkony dětských herců trošku rozpačité. Naštěstí v dalších dílech se to spraví. Až v posledních dílech jsou z nich skuteční herci. Pro představitele Lorda Voldemorta si nemohli vybrat lepšího herce než Ralpha Fiennese. Který by i bez masky byl skutečně působivý. Allan Rickman je jako profesor Snape mou nejoblíbenější postavou. Miluji jeho znechucení studenty – téměř jako by zapáchali. Ředitel bradavické školy Michael Gambon je neméně okouzlující. Svůj nadhled a občas i dětinskost zahrál podle mě opravdu bravurně. Fénixův řád obohatila Imelda Staunton v roli nekompromisní profesorky, která Harrymu zatápí, jak může. Harryho Pottera nemůžu hodnotit jinak než 100%.

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Film se mi v průběhu líbil. Moc hezký začátek. Krásný popis prostředí a vůní staré Paříže. Skvělá kamera, zajímavý scénář. Ben Whishaw skvěle vyjádřil svou postavu. Divák si podrobně představí vůni, pach, zápach. Bohužel konec filmu je pro mě naprostým propadákem. Zkazil mi celkový dojem z filmu, a proto bohužel hodnotím takto nízkým hodnocením. Kdyby konec vystřihli, udělali by mnohem lépe.