Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Čínská čtvrť (1974) 

Za víc než sto let bylo natočeno velké množství opravdu dobrých filmů ale těch opravdu dokonalých zas tolik ne. Mezi tyhle bezesporu patří Čínská čtvrť. Atmosféra vás vtáhne do děje během prvních záběrů. Excelentní herecké výkony nejen Jacka Nicholsona a Faye Dunaway ale prakticky všech. Dokonalá hudba, kamera. Scénář považuji za jeden z vůbec nejlepších, co kdy kdo napsal. Takhle podobně na mě od prvních minut zapůsobil snad jen Kmotr I.

plakát

Dobrý doktor - Nezodpovědné chování u salátů (2021) (epizoda) odpad!

SPOILER: Většina epizod tohoto seriálu přináší něco pozitivního (více či méně). Tahle byla ale úplně zbytečná. Tlustá černá kráva, kterou přivezou na pohotovost, na první pohled sjetou, zpívající a blábolící nesmysly a která tvrdí, že bere léky na vysoký tlak ale neukáže je, obviní nemocnici a ošetřující personál z rasizmu. A ředitel nemocnice se jí za to jde osobně omluvit. Bleju poprvé! A druhý případu toho ženochlapa, co čeká dítě s teplým kámošem, a všichni kolem našlapují v bačkorách, aby se náhodou on nebo jeho oplodnitel náhodou neurazili - bleju podruhé! A nakonec primářka, která trpí psychickou poruchou a bojí se to přiznat, protže je "žena" a ještě k tomu není "bílá" - tak to bliju potřetí! Jednoznačně ODPAD!

plakát

P.U.L.S.E. Live at Earls Court 20.10.94, London (1994) (koncert) 

Podle mě je to nejlepší hudební živé vystoupení v historii. Dokonalá hudba, dokonalé efekty, dokonalá atmosféra a potěcha nejen pro uši a oči ale (a to nejen pro fanoušky Pink Floyd) i pro duši...

plakát

Pátá vlna (2016) odpad!

Za život jsem už shlédl něco špatných filmů ale tohle považuji za "plnotučnou sračku". A ať se na mě nikdo nezlobí, ta holka v hlavní roli je strašná! Protrpěl jsem to až do chvíle "...Na kolena, Evane..." a pak už jsem to prostě vypnul...

plakát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

Když si uvědomíte, že celých osm dílů je vlastně jen o mravenčí vyšetřovací práci, jen občas (a to vlastně jen zpočátku) proložené několika drsnými násilnickými scénami, mohlo by se zdát, že to bude nuda. Ale naopak to bylo echtes napínavé. Výběr herců se opravdu povedl - Meritt Wever i Toni Collette jako vyšetřovatelky byly bezvadné a moc se mi líbila i postava mlaďounké Marie v podání Kaitlyn Dever. Vynikající temná hudba. Bylo to vlastně pěkně drsné a v některých momentech opravdu dojemné. No tak sesmráknul jsem to na jeden zátah a dávám 90 %.

plakát

Protiúder (2010) (seriál) 

Už se vám někomu stalo, že se cítíte úplně trapně při koukání na nějaký film nebo seriál? Tak tohle jsem bohužel zažíval při sledování 5. série tohohle seriálu. Jednička až čtyřka byly skvostné série (tedy oproti pokračování bez Scotta a Stonebridge). Ta nová partička dvou profesionálních diletantů a dvou vždycky dokonale nalíčených specialistek ve zbrani v čele s Edínou Dredovou, to je čisté zoufalství a casting by za tohle měl dostat přes držku! Seriál měl prostě čtvrtou sérií skončit a byl bych spokojen. Evidentní je, že se od páté série úplně změnil realizační tým a to počínaje scénáristy. Tady vidím zakopaného psa. Nelogičnost, dialogy, jako ze slohové práce žáka pomocné školy. Ubohost. Série 1 = 75%, série 2 = 85%, série 3 = 85%, série 4 = 80%, série 5 = odpad!, na další nemám odvahu :-(.

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Atmosféra doby byla v seriálu zpracována celkem dobře a autenticky, námět a scénář slibovaly zajímavý příběh. Ovšem nakonec nesmyslně a zbytečně dlouhé. Nejzásadnější kámen úrazu byl ovšem Ondřej Sokol. Co vedlo Hřebejka k obsazení hlavní role zrovna tímhle nehercem je mi záhadou. Tím to pro mě vlastně úplně zdegradoval. A přitom stačilo tak málo a mohlo to být dobré...

plakát

Seal Team 6 (2017) (seriál) 

Námět sice banální ale dalo by se z něj vytřískat celkem dost. To se podle mě oběma renomovaným režisérům ale moc nepovedlo. Strašně patetické a zoufale klišoidní :-(. Také nechápu, proč zrovna osmidílný seriál (?). Bohatě by stačily první dva díly a pak poslední a o nic bych nepřišel. Ani casting se v tomto případě moc nepochlapil. Ani jeden z protagonistů mě nenadchl. Od druhořadých herců jsem ale vlastně ani moc nečekal. Dávám za tu nudu chabé 2 a 1/2 hvězdy...

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Shlédl jsem asi pět dílů první série a tak nějak přemýšlím, jestli mám dál pokračovat v koukání na asi nejblbější agentku FBI s placatým xichtem a její stupidní kolegy. Příběhy jsou plytké a de facto jeden jako druhý. Nebýt Jamese Spadera, který herecky převyšuje všechny o dva metry, je to absolutní bída. 1 a 1/2 hvězdy a ta jedna celá je jen zásluhou Reddingtona.

plakát

Most (2008) (TV film) odpad!

Ježíšikriste, takovouhle debilitu jsem snad neviděl. "Přestaňte střílet, vy prasata! Já vás všechny postřílím!". Tak to je hustý! A k tomu ta heroická muzika (?). Asi sto úplně impotentních Amíků s několika tanky dobývá most, který "chrání 6 mladších dorostenců. Dialogy: hrůza! Kamera: hrůza! Herecké výkony: hrůza! Celý film: vyhozený prachy! Se slzou v oku vzpomínám na stejnojmenný film z roku 1959.