Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Mysteriózní
  • Akční

Recenze (127)

plakát

Tajemství Karmy (2020) 

Tak jsem byl dlouho zvědavý, co z tohoto nakonec bude. Film jsem si půjčil za nějakých 79 kč. Nejdříve mě zarazil příšerný anglický dabing a české titulky, které jsou často úplně mimo, takže jsem se soustředil na angličtinu. Film je specifický tím, že tam je minimum dialogů. V průběhu dějství slyšíme povětšinou vyprávění ženského hlasu, který nás provází celým příběhem. Působí to jakoby to byl agitační film nějaké sekty. Ovšem velmi špatný film, místy nechtěně směšný, díky amaterským výkonům některých herců. Marcia Cross se tam párkrát mihne a Brendan Fraser má prostoru nepatrně více, ovšem ani jeden nemají prakticky co hrát. Digitální efekty jsou jak z 80´let. Přitom námět filmu i lokality by mohly být zajímavé.  Jsem zvědavý jestli vznikne i druhá verze filmu "Dimenze" a jsem také zvědavý jestli po tomto šíleném zážitku najdu odvahu a podívám se. Tu jednu hvězdu dávám ze soucitu, protože kdyby, kdyby..... mohl to být zajímavý počin. Takto zůstala parodie na New Age myšlenky.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Hereditary je jeden z nejlepších mysteriozních hororů, co jsem za posledních pár let viděl. Ari Aster je vskutku nápaditý a ví jak diváka vyděsit sofistikovanou psychologií děje. Toni Collette zde předvádí snad životní výkon v roli matky, která zažije nezáviděníhodné utrpení. Výborný film!

plakát

Dobrou, mámo (2014) 

Na rozdíl od novější "Chaty" mě tento psychologický horor dostal svou atmosférou. Přestože divák tuší, kam se bude příběh vyvíjet, tak finále jsem opravdu neodhadl a o to silněji působilo. Opět dosti nepříjemný zážitek.

plakát

Chata (2019) 

Tak, bohužel i přes skvělé výkony mě film zahltil táhnoucí nudou a snad jen putování sněhem k věži mě probralo k pozornosti. Film má silně tísnivou až skličující atmosféru bezvýchodnosti, ale mě prostě nesedl. Nehledě na očekávaný závěr.

plakát

Ma mère (2004) 

Tady hrála Isabelle Huppert výjimečně druhé housle, protože veškerou pozornost na sebe strhl skvělý Louis Garrel. Tento film mě dost zasáhl a jelikož mám pár minut po shlédnutí, tak silně rezonuje. Ne kvůli otevřené "zvrácené" sexualitě, zde teda bohatě obsáhlé, ale primárně kvůli tomu psychickému stupňujícímu tlaku, který mladého Pierra zasvětil do světa jeho matky. Velmi silný a nepříjemný zážitek, který jen tak z hlavy nevymažu.

plakát

Futurologický kongres (2013) 

Zachytit věčnou krásu právě stárnoucí Robin Wright? Používat její nádherný hologram další desítky let a ji fyzicky odklidit k zapomění a stárnutí? Futurologický Kongres je svým způsobem jedinečný Sci-Fi, kde se prolíná hraný příběh s animací. Byť to není jednoduché a mnohdy ani příjemné pokoukání, tak originalita příběhu a zpracování mě vedly, pustit si tento skvostný příběh nejednou. Tady není pochyb o 95%, které dávám.

plakát

Kocour Bob (2016) 

Uf, pro milovníky koček je tenhle film skvělý! Když vám z ničeho nic vstoupí do života kocour a rozhodne se, že vás neopustí. Sám mám rezavého kocoura a vím jak dokáže člověku zpříjemnit život a jaksi mě dělá šťastnějším člověkem.

plakát

Her Name Was Christa (2020) 

Přestože si na hororový prvek divák počká, tak stojí za to. Přestože herecké výkony nejsou zdaleka oslňující, tak si lze k postavám vybudovat určitou sympatii. Rozpočet byl nevelký, ale atmosféra povedená a výborná synthpop hudba se skvělým songem "People on the Moon" od George Ergemlidze :-)

plakát

OA (2016) (seriál) 

The OA má silnou atmosféru a je dost náročný na pozornost a symboliku. Ovšem, jelikož jde o seriál, který si nehraje na skutečné události, mohli si tvůrci dovolit pustit uzdu fantazii a pokud jste otevření cestováním v čase, různými dimenzemi a chcete vypnout od běžné reality, je tento seriál balzám pro fantazii a podnětěm k divokým snům :-) 90%

plakát

Hladová srdce (2014) 

Výchova čerstvě narozeného dítěte matkou, která byla přesvědčena, že jen ona ví, co je pro její dítě nejlepší. Komediální a sakra vtipný začátak, kde se seznámí Jude s Minou je skvělým kontrastem tomu co následuje dál. No hezké to nebylo....Absolutní propad do temnoty vlastních představ o tom co je správné.

Ovládací panel