Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (6)

Snowtown

Snowtown (2011)

Ve filmu byla původně ještě jedna menší zápletka založená na skutečných událostech, a to že Robert (Aaron Viergever) a Barry (Richard Green) byli v minulosti milenci. Tyto scény byly ale z finální verze filmu vystřiženy. Nicméně je lze nalézt ve vystřižených scénách na DVD.

Snowtown

Snowtown (2011)

Herec Lucas Pittaway (Jamie) měl od režiséra Justina Kurzela nakázano, aby se příliš nebavil s žádným z herců, aby byl emocionální stav jeho charakteru pro diváka uvěřitelnější.

Život a doba soudce A. K.

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál)

Hlavní postava soudce Adama Klose (David Švehlík) v prvním díle uvádí citát Marcela Prousta: „Krásné ženy ponechejme mužům bez fantazie."

Život a doba soudce A. K.

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál)

Přestože se děj seriálu odehrává v roce 2014, je zde citován zákon o rodině, který od 1. 1. 2014 již neplatí. 1. 1. 2014 vyšel v platnost nový občanský zákoník upravující rodinné právo.

Luck

Luck (2011) (seriál)

Během natáčení první řady musela být utracena dvojice koní zraněných na filmových dostizích, třetí kůň pak zahynul během natáčení řady druhé. Přestože American Humane Association neshledala žádné pochybení, HBO se rozhodla zastavit veškerou budoucí produkci.

Rozchod Nadera a Simin

Rozchod Nadera a Simin (2011)

Ženy v islámských zemích sice nejsou povinny nosit pokrývku hlavy v domácím prostředí, ale jelikož se film počítá jako „veřejné prostředí“, mají pokrývku hlavy v každé scéně. Tvůrci tento detail většinou maskují tím, že ženy buď odněkud přišly, nebo zrovna někam odcházejí.

Reklama

Ovládací panel
1 bod