Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Poslední recenze (340)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Musím se přiznat, že tohle mě kurevsky dostalo. Je to asi jako byste smíchali dohromady atmosféru filmů SEVEN, 8MM a dejme tomu třeba seriálu HANNIBAL, přidali dávku pěkně zasmrádlého, nažloutlého odpadu z popelníku z nějakého levného pajzlu a chrstli to divákovi přímo do ksichtu. Opravdu si nevzpomínám, kdy naposledy jsem viděl tak depresivní záležitost. Pizzolatto spolu s Fukunagou stvořili zvláštní verzi mýtu Cthulhu (tohle přirovnání je hodně volné a jednoduché a zdaleka nevystihuje komplexnost děje), odehrávajícího se ve státě Louisiana. Poměrně velkou výtku jsem měl zpočátku k celému rozuzlení, kdy jsem stejně jako většina očekával rozsáhlé vysvětlení, ale pokud dává divák během všech osmi dílů pozor, je, myslím si, schopný poskládat většinu skládačky sám a zodpovědět velké procento otázek. Doufám, že to u nás brzy vyjde na Blu-Ray, protože na tohle se musím podívat ještě minimálně jednou a něco mi říká, že dojde i na vícero projekcí. Prostě bomba. Možná nejlepší série za poslední léta.

plakát

I na kamenech rostou stromy (1985) 

Stejně, jako v případě snímku RUS IZNACHALNAYA, jsem nadmíru spokojen. Velmi dobře na mě působilo použití ruštiny spolu s norštinou a vůbec je celkově vidět, že Norové měli do natáčení hodně co mluvit, což filmu určitě prospělo a přidalo na realističnosti. Herci jsou zvoleni parádně a vypadají jako praví Vikingové, takže pohled na ně nevyvolává smích, což je problém zejména italských filmů, které se nějakým způsobem o pohany ze severu otřou. Pokud někdo hledá něco v duchu HRAFNINN FLÝGUR nebo třeba UTLAGINN, tak by neměl váhat.

plakát

Heydrich - konečné řešení (2011) (seriál) 

Co se týče náplně dokumentu, tak je to vcelku ucházející, ale kdo proboha vybral za průvodce Tomáše Töpfera????? Ten jeho dementní, přiblblý obličej, když předčítá z protektorátního tisku, na mě působí dojmem, jakoby se snad v jeho očích jednalo o nějakou zábavnou etapu našich dějin. Překvapivě, když podává divákovi informace mimo záběr kamery, tak to funguje bez problému. Abych se ještě vrátil k obsahu, tak bych namísto 43. dílů zvolil dejme tomu deset delších a omezil bych údaje o českém odboji a parašutistech (které jsou už všeobecně známé) a naopak bych přidal informace o samotném životě v Protektorátu, kolaboraci, činnosti Háchy, atd. (jsou tam, ale v malé míře a hned se od nich spěchá pryč).

Poslední hodnocení (1 751)

Reklama