Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (442)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Potřebovalo by to aslespoň dalších pět epizod, aby to nebyla taková stručná přeskakovačka z místa na místo. Začátek seriálu působil, jako bychom naskočili do děje v půlce. Epizody mají naštěstí vzestupnou kvalitu. Zatímco první dva úvodní díly byly za 30 %, poslední už klidně 70%. Přesto je to podle mě více promyšlenější, než si většina zdejších myslí. Bohužel scénář to v mnoha případech sráží na kolena, je to ale pořád "Tolkienovatější" zážitek, než hobití výprava (kde se scénář psal těsně před klapkou).

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Na moři (2022) (epizoda) 

Lepsi nez pilot. Cekal jsem trochu vice propojeni mezi prvnim a druhym dilem. V prvnim jsme se meli blize seznamit s postavama a ve druhem je pustit do akce. Ale tempo je nesmyslne prohozene. Prvni pusobi jako dil z poloviny serie, kterou nikdo nenatocil. Klidna dialogova mista jsou az v druhem dile. Prosim at to zvolni, jinak to zas dopadne jako hobbit.

plakát

Jiří Trnka: Nalezený přítel (2019) 

Vynikajici. Krasne poskladane ze zaberů z filmů Trnky i z jeho vlastnich komentaru, ktere propojují Brdeckova a fr. reziser vzpominajici na Bajaju. Jejich vystup je navic napůl ve stylu behind the scenes. Dohromady to krasne funguje.

plakát

Filmový dobrodruh Karel Zeman (2015) 

Napad se studenty, kteri rekonstruuji Zemanovy napady, je vitany osvezeni. Jinak bych ozelel sestrihy behind the scenes se Zemanem, ktere kazdy fanda uz videl na youtube. Neco blizsiho o Zemanove premysleni a o jeho zivote mi tam chybelo. Take se clovek nedozvi, kdo jsou ty mluvici hlavy, coz je u dokumentu slusny fail.

plakát

Obi-Wan Kenobi - Část III (2022) (epizoda) 

Proc by se mel probuh rytir Jedi vzdavat ctyrem stormtrooperum? Setkani, na ktere vsichni napjate cekali, se topi ve tmě a po hromadou sutin. Verim, ze na papire mohl byt pribeh zajimavy, ale fakt je to natocene jako dil Modern family

plakát

Obi-Wan Kenobi - Část I (2022) (epizoda) 

Filmovou atmosférou Mandaloriana i dokonce Bobba Fetta tady člověk hledá marně. Překvapuje mě, že zrovna Obi Wan vypadá ze všech SW seriálů nejvíc televizně, snad až jako telenovela. Je vidět, jaký vliv mají Filoni s Favreauem, protože tady jejich nápaditost vyloženě chybí.

plakát

Tím tvrdší je pád (2021) 

Tech stylizacnich prvku tam neji zase tolik, aby to bylo zabavne celou dobu. Skoda, ze z toho nebyl vetsi blaxploitation western.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Pěkně zobrazená fanfikce první světový, tohle téma ve filmech zrovna moc prostoru nedostává. Bohužel to není ani zdaleka tak zábavný jako ostatní Kingsmeni. Akce opět skvělá, ale první se objeví asi po hodině. Víc se tu hraje na vážnou notu a úplně to do světa kinsgmenů nesedí.

plakát

Čertí brko (2018) 

Krásná produkce a po delší době zase netelevizní kamera. Jen ten scénář a humor si dává občas pauzu, ale je to milá pohádka. Skoro mě to láká dát čtyřku, ale jen skoro.