Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (174)

plakát

Absolventka (2009) 

Poměrně průměrný romantický film, který ničím nepřekvapí, ale za dlouholetou slabost pro představitele obou hlavních rolí přihodím hvězdičku navrch, protože Alexis je number one od dob Gilmore Girls a Zach zas od časů Friday Night Lights. 4*

plakát

Aeon Flux (2005) 

Dávám, lepší 2*. Na IMDb dám 5. Scénář a distopický žánr jsou to jediné, co tenhle film zachraňují, přestože ve scénáři nebylo nic, co bych už neviděl v jiných filmech a tady si to jen vypůjčili. Co se ale týká většiny hereckých výkonů a především pak kamery, efektů a především střihu, je to doslova tragické. Na indie film by to bylo OK, na multimilionový studiový v žádném případě. Záběry na sebe nenavazují, úzkostlivé vyhýbání se byť jen trochu nákladným záběrům po pár minutách začíná lézt na nervy a celkově není výsledek zdaleka takový, jak by snad přečtení scénáře mohlo dát tušit. Docela bída, ale když jsem ani já neusnul, něco na tom asi bylo.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Celou dobu čekám, kdy ten medvěd přijde s vlastní agendou, kterou jsem mu četl v očích od samého začátku a ... nic, nakonec žádné vlastní záměry, takové zklamání - za to beru jednu hvězdičku a dávám 3! Chtěl jsem dokonce odečíst tu jednu od pěti, ale poslední půlhodina už tam neměla být.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů ever. Kdysi jsem na tom vyrost, teď se na to pro zajímavost koukám znovu. Jsem u druhého dílu třetí řady a pořád je to super, i když vím, že určitý posun k horšímu přijde, a to asi velmi brzy. Každopádně tenhle seriál, to je prostě kultovní sci-fi jak má být. Jasných 5* bez keců.

plakát

Answers to Nothing (2011) 

Klasický Knoflíkáři/Samotáři style, nic nového; nenadchne ani nepohorší. Drobný bonus za některé nadprůměrné herce. Průměrných 50% čili 3*.

plakát

A Smile as Big as the Moon (2012) (TV film) 

Parádní film, rozhodně jsem nečekal, že to bude až tak super. Ne, že by to dokola neomílalo staré klišé o bandě underdogů, kteří si jdou za snem, ale dělá to skvěle. Jasných 5*!

plakát

Astronaut (2006) 

Prostě pěkný film, u kterého jsem se bavil, není to čistých 5, ale spíš 5 než 4, takže 5 (na IMDb dávám 9). Obzvlášť za návaznost na Armageddon, jako byli Thornton, co v NASA skončil dřív, než letěl, nebo Willis, co opravdu letěl. Super práce Mika Polishe, který si to napsal, zprodukoval, odrežíroval a vedlejší role rozdělil svým dcerám.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Po dvou shlédnutích zvedám hodnocení ze 4 na 5. Silný příběh, zajímavé propojení etap, nikdy nuda, dobrý mix thrilleru a komedie, zajímavá režie, skutečně špičkové herecké obsazení a hlavně je hlavním tématem svoboda s velkým S na podkladě dobré knižní předlohy.

plakát

Bílá žába (2012) 

Pěkný příběh, slušní herci, hezké nenákladné prostředí, dojemný konec - 4 hvězdy. Přímo před tímhle filmem jsem koukal na toho nového Gatsbyho a hodnotím je teď oba najednou dost ve vztahu mezi sebou. Gatsby vyfasoval jen dvě, protože postavit film na blbé předloze, minimální pointě, zato řadě špičkových herců a desítkách milionů za statisty a prostopášnou scénu, to prostě u mě není film se vším všudy. Oproti tomu tenhle sympatický nízkorozpočťák který u nás skoro nikdo nikdy neuvidí (já se k tomu dostal jen náhodou proto, že tam hraje Posey), to je film jak má být a podle mého gusta, má to spád a zaslouží si to být viděno, více, než bombastické blockbustery, které si na sebe vydělají jen proto, že na ně běží v kinech reklamy půl roku předem.

plakát

Billy Elliot (2000) 

"Wanted to mark this one with four stars only, you c, but the ending was just too gr8 for just 4, so I'm giving 5, you c." Kurde, ten jejich newcastleský slang se nedá reprodukovat textem, to se musí slyšet a vidět. Pěkný film, zdaleka ne "mee cup o' tea, you c", ale dostalo mě to. Skvělý scénář i režie, a poté, co jsem dneska hodnotil Titanic II jako nejhorší film, co jsem kdy viděl, tohle je bezpečně v první stovce, a to spíš v horní polovině. Doufám, že za to ten kluk dostal nějaké ceny, to musela být makačka.