Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (174)

plakát

Diktátor (2012) 

Za příběh nebo cokoli jiného tomu nelze dát víc jak dvě, ale já se u sebevtipnějších komedií obvykle nesměju, tohle byla výjimka, za to si zaslouží 4*. Ale jenom za tu vtipnost, po ostatních stránkách opravdu šedý podprůměr.

plakát

Doktorka podsvětí (2012) (seriál) 

Po prvních dvou dílech zatím průměrné 3*, uvidím, jak se to vyvrbí. Zatím oceňuji přinejmenším nápad a kvalitní herce (Gilford, Ivanek...). EDIT: Po osmi dílech zvedám na 4*, je to chytlavé a bojím se, že to zase skončí bez řádného závěrečného dílu. EDIT2 / SPOILER ALERT: Tak update po konci řady - autoři byli včas varováni, že série končí, a připravili kvalitní závěr :-).

plakát

DVTV (2014) (pořad) 

Dva perfektní moderátoři se srdcem i mozkem na správném místě, zajímaví hosté, aneb když už na vás žádná televize není dost liberální, založte si vlastní, od toho tu internet je.

plakát

Emperor (2012) 

Výtečný námět = výtečný film, skvělé pokoukání. Na kratičkém vzorku několika válečných let umožní divákovi vžít se do situace všech japonských císařů před Hirohitem. Kdo o dějinách Japonska a jeho kultuře něco málo ví, je si vědom toho, že císaře ani zdaleka nelze srovnávat s absolutními či konstitučními panovníky Evropy. jedná se více o náboženskou/morální/hodnotovou funkci, lze ji přirovnat k jakémusi národně omezenému Dalai Lámovi nebo papeži - tj. nemá absolutně žádnou politickou moc, na druhou stranu je ale jeho morální autorita u obyvatel mnohem vyšší, než o jaké by se nejvlivnějšímu absolutnímu vládci v Evropě kdy mohlo zdát. Film se pokouší o srozumitelné vysvětlení tohoto konfliktu a podařilo se mu to vskutku na výbornou. Osobně jsem pouze příliš neocenil rozvláčnost vykreslování historie generála Fellerse a jeho japonské přítelkyně; snahou ale bylo zjevně objasnění rozporů i v něm samém (vnitřní boj, jestli udělat správnou nebo užitečnou věc, vztek na neochotu a protokolární zkostnatělost japonského vedení, nedostatek času...). Každopádně po seriálu Shogun z 80. let jde o další vynikající (a ojedinělý) vhled do japonské mentality a byla by velká škoda nechat si tento snímek ujít.

plakát

Expelled (2014) 

Na polonezávislý, podivně (jako Pirát toto ale hodnotím kladně) distribuovaný snímek poměrně povedené. Sice jen další typický kousek z nekonečné řady komedií ze školního prostředí, ale šlo to. 70%

plakát

Flash (2014) (seriál) 

Na detailní hodnocení je brzo. Dosáhne-li to kvalit sesterského Arrow je zatím ve hvězdách; prozatím optimistické 4*.

plakát

Fontána (2006) 

Poměrně pěkný film, i když přesně ze skupiny těch, u kterých si říkám, že bych ze stejného materiálu vydoloval ke třem, které tomu dávám, o jednu hvězdičku navíc. Očekával jsem něco jako Time travellers wife, to jsem se dost seknul, ale ani tohle není ztráta času.

plakát

Forever (2014) (seriál) 

Během první řady zvedám na 5*. Perfektní kombinace na půl cesty mezi Doktorem Housem a Castlem. Každý týden se nemůžu dočkat nového dílu, kvalitní seriál.

plakát

Fosterovi (2013) (seriál) 

Souhlas s některými předřečníky > naprosto klasický perfektní rodinný kousek od ABC, totálně mi to připomíná Lincoln Heights, už tím, že málokdy díly končí cliffhangerem. Jinak zvolena zajímavá témata jednotlivých dílů, příjemní herci. Super, na IMDb za 8, tady za za 4. Super.

plakát

Goddess (2013) 

Takže: sehnal jsem si to z jediného důvodu, a to proto, že jsem si nemohl nechat ujít herecký debut Ronana Keatinga, nehledě na žánr filmu, na který bych se jinak rozhodně nepodíval. Hodnotím trojkou, protože to místy bylo vtipné, jako muzikál to asi taky nebylo tak špatné a i přesto, že mi to přišlo poměrně často nudné, musím hodnotit nad 50%, tedy 3*, nikoli 2*. Drobné minus - Keating se ke zpěvu dostal minimálně, ale hlavní ženská (i celkově) role to zvládla taky dobře. Další zajímavý vhled do australské mentality.