Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (174)

plakát

Lincoln (2012) 

Zajímavě pojaté, bratr to nazval zbytečně zdlouhavým, ale já říkám, že kdyby nám Spielberg nevysvětlil martýrium kolem sehnání každého jediného hlasu, film by vyzněl úplně jinak - rozhodně hůř. Dávám čtyři hvězdičky za výbornou předlohu a scénář, byť jsem před prvním trailerem čekal životopis a ne dva měsíce politikaření, dále za pěkné herecké obsazení následované obdobnými výkony a hlavně za takové to heroické vášnivé pojetí, kdy je člověk schopen do krve se rvát za něco, čehož správností si je jist. Pro mě výborný a zajímavě provedený film + bonusová hvězdička za to, že jsou tu kazisvěti, kteří chtějí hodnocení uměle srazit. Film je živoucím důkazem, že white lie nemusí být vždy jen o drobnostech.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Po dvou shlédnutích zvedám hodnocení ze 4 na 5. Silný příběh, zajímavé propojení etap, nikdy nuda, dobrý mix thrilleru a komedie, zajímavá režie, skutečně špičkové herecké obsazení a hlavně je hlavním tématem svoboda s velkým S na podkladě dobré knižní předlohy.

plakát

JAG (1995) (seriál) 

Prezident USA prostřednictvím kongresu tímto slavnostně povyšuje JAG na pět hvězdiček do hodnosti Admirála flotily za celosvětový přínos stran vhledu do světa amerických ozbrojených sil, především pak námořnictva a námořní pěchoty. Tato hodnost, byť vyhrazena jen pro čas války a jen výjimečným seriálům, jako kupř. Friends nebo Simpsons, je seriálu JAG udělena za naprostou jedinečnost co se svého zaměření týče, stejně jako za nadstandardní kvalitu zpracování, vynikající herecké obsazení a saxofonová sóla prezidenta Clintona.

plakát

Rocky V (1990) 

Nerozumím slabým hodnocením. Pro mě je tenhle film absolutní srdcovka. První ze série, který jsem kdy viděl, to mi mohlo být tak sedm-osm; tehdy jsem si z toho odnesl akorát tak vzpomínku, že je to super film. Teď když jsem ho po nějakých 15-ti letech viděl znovu musím říct, že jsem se tehdy nemýlil. Pro mě jednoznačně vrchol série. Nikdy jsem asi u žádného filmu neboxoval u televize, jenom tady u té poslední rvačky na ulici (nejblíž možná měl nějaký fight proti Kanadě na MS v hokeji). Jasná pětka, ať si kdo ty svoje dvojky ospravedlňuje jak chce, pár, co hodnotí vysoko, jako já, se tu ale najde, a to je dobře. Rocky V = 5*!!!

plakát

Soukromá válka pana Wilsona (2007) 

Přesně ten případ, kdy mi tolik záleží na kvalitě předlohy/scénáře, že na zpracování neberu zřetel, i když tady je taky výborné - jasná pětka!

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nevidím to tak krutě jako bratranec Spoock. Byl jsem na tom včera a ačkoli to není taková legenda jako jednička, tak to bylo pořád špičkové pokoukání, zase mě ovlivnila atmosféra v kině, kde jsme tentokrát byli tři, klídek, pohoda, nohy nahoře a byť to mělo dvě a půl hodiny, nudit jsem se nezačal. Super.

plakát

Marley (2012) 

Paráda, když vidím dobrou věc v kině, obvykle mám hlubší zážitek a dávám víc, než když na něco koukám na compu. Atmosféra v městském divadle na karlovarském festu byla ale ještě lepší a za to si Bobby zaslouží 5*. Nejlepší úsek je, jak popisují bohatou bílou rodinu Marleyů, distancující se od svých "hnědých" příbuzných, kde ovšem všichni připomínají, že jméno Marley by nikdy nikdo mimo Jamajku neznal, nebýt Boba. Brilantní film, už po pár minutách mě napadlo přízvisko "The Highest Documentary Ever" (ve smyslu "Nejsjetější dokument všech dob"), asi moc čumím na válečné dokumenty a málo třeba na ty o marihuaně. Při odchodu ze sálu jsem sledoval pár lidí a stejně jako já to všichni ohodnotili maximem bodů v divácké soutěži, Bob má šanci to vyhrát, držím palce!

plakát

Moneyball (2011) 

Asi moje číslo jedna v kategorii sportovních filmů, navíc skutečný příběh, skvělé obsazení, co víc si přát? Po tomhle filmu jsem se stal fandou Oakland Athletics!

plakát

Hunger Games (2012) 

Nechápu nepřiměřeně nízká hodnocení, pět hvězdiček ode mě, to už sakra něco znamená, rozhodně doporučuju a okamžitě jdu číst druhou knížku. Za debilní české titulky autoři nemohli...

plakát

This Film Is Not Yet Rated (2006) 

Čtu tady odsudky za "absenci objektivity" - co to, lidi, melete. Za prvé tam bylo málo sploshingu :-), za druhé odsoudit někoho, kdo popírá základní principy, na nichž pracuje můj selský rozum, jako jsou všichni nacisté, komunisté či cenzoři MPAA, mi rozhodně není proti srsti, byť vidím, že ten, kdo mě proti nim poštval, je zaujatý - a kdo by do hajzlu nebyl zaujatý, když vidí ty praktiky! Ostuda té bandě grázlů a pochvala autorům filmu.