Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (174)

plakát

5 Seconds of Summer: So Perfect (2014) 

Wow, první hodnocení. Celkově poměrně průměrný dokument, trochu kratší (ca. 73 minut) na to, že využívá spoustu starších záběrů (především od Sugarscape), ale rozhovory s odborníky i kapelou stojí za to. Pro fandu 5SOS must-see. 4*

plakát

Birdemic 2: The Resurrection (2013) odpad!

Mám rád indie filmy, krátké filmy a obecně nekomerční věci, ale tohle, tohle je prostě moc. Jestli šlo o jedničce říct, že je to Nguyenova prvotina, a něco jí proto odpustit, teď, o tři roky později, už to není možné, protože všechny chyby zopakoval a dokonce přidal několik nových! Katastrofa, takovéhle absolutně nepromyšlené zmetky dělají tak akorát indie filmům špatné jméno - šmejd od scénáře po překlepy v závěrečných titulcích. Odpad!

plakát

Crazy Kind of Love (2013) 

Povedená romantika. Čtyři hvězdy obzvláště za výborné herce, a to ve všech pěti hlavních rolích - tedy Virginia Madsen, Sam Trammell, Zach Gilford a hlavně výborně se doplňující Graham Rogers s Amandou Crew.

plakát

Fosterovi (2013) (seriál) 

Souhlas s některými předřečníky > naprosto klasický perfektní rodinný kousek od ABC, totálně mi to připomíná Lincoln Heights, už tím, že málokdy díly končí cliffhangerem. Jinak zvolena zajímavá témata jednotlivých dílů, příjemní herci. Super, na IMDb za 8, tady za za 4. Super.

plakát

Goddess (2013) 

Takže: sehnal jsem si to z jediného důvodu, a to proto, že jsem si nemohl nechat ujít herecký debut Ronana Keatinga, nehledě na žánr filmu, na který bych se jinak rozhodně nepodíval. Hodnotím trojkou, protože to místy bylo vtipné, jako muzikál to asi taky nebylo tak špatné a i přesto, že mi to přišlo poměrně často nudné, musím hodnotit nad 50%, tedy 3*, nikoli 2*. Drobné minus - Keating se ke zpěvu dostal minimálně, ale hlavní ženská (i celkově) role to zvládla taky dobře. Další zajímavý vhled do australské mentality.

plakát

How Video Games Changed the World (2013) (TV film) 

Skvělý dokument. Minibod dolů za to, že počátky real time strategií zastupoval Starcraft namísto Warcraftu, a za to, že titulek u Felicie Day byl misspelt "filmaker" s jedním chybějícím "m". Stále špičkový dokument za 5*.

plakát

jOBS (2013) 

Čtyři hvězdičky, jasná volba. Nerozumím nízkým hodnocením. Jako nadšenec do všeho přelomového, nového, geniálního, neotřelého a vizionářského a zároveň fanoušek životopisů lidí, kteří s něčím takovým přišli, mě tenhle film nemohl nechat a ani nenechal chladným. Námět/předloha/scénář - tj. hlavní kritérium pro každé mé hodnocení a u filmu o jednom z největších mužů 20. století to musí platit dvojnásob, i kdyby bylo všechno ostatní na nic - jako že není, casting dobrý, výprava OK, zbytek z hnusné kamerovky nejsem schopen hodnotit; každopádně vím jedno - co mi první den v Evropě nový korejský boss řekl, že vypadám jako Steve Jobs (rozuměl jsem mu asi až na popáté (styžoss - stibjos - stijžobs)), tak je SJ prostě můj oblíbenec, byť jsem nikdy nebyl hrdým majitelem ani jednoho jeho výrobku (nebo alespoň ne HW).

plakát

Lásky čas (2013) 

No, uvažoval jsem mezi čtyřkou a pětkou, ale po včerejším zklamání ze "žhavého adepta na cenu akademie" se přikloním k těm pěti. Nebyla to nuda a nebylo to předvídatelné, přitom pěkné milé sci-fi.

plakát

Legend of the Red Reaper (2013) 

Hm, zvláštní, zmatené, překomplikované, bídní herci brutálně přehrávají, otřesná synchronizace mluvené řeči s obrazem (tím mám na mysli, že málokdy vidíte toho, kdo právě mluví, případně ho často vidíte, jak mluví bez otevření úst), strašně divná kamera i režie. Byť tomu dám nějaký kredit za to, že je to indie točené celou dekádu, má to tolik zásadních kiksů po všech stránkách filmařského řemesla, kterých bych se už dávno nedopustil ani já, sedět na Tařině režisérské židli, že na víc než jednu hvězdičku to v žádném případě nebude, a i ta jedna je z velké části za to, že mám za tenhle film alespoň credit na IMDb. Hodně bídný film, a že už jsem viděl spousty lepších indies za mnohem menší peníze.

plakát

Lidé zítřka (2013) (seriál) 

Po prvním díle dávám 4*. Má to blízko k filmu Jumper a seriálu Alphas, ale jde to svojí cestou, první díl vcelku povedený, uvidíme, co přinesou další. Po první řadě degraduji na 3*, pro velmi častou nezáživnost jsem měl co dělat, abych řadu dokoukal a vzhledem k tomu, že stále ještě není jasné, dostane-li druhá řada zelenou, předpokládám, že nedostane.