Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Světla páteční noci

Světla páteční noci (2006)

Vynikající seriál ze sportovního prostředí, dokonce jsem díky němu překousl předsudky a začal se trochu orientovat v americkém fotbalu. Zásadní oproti jiným podobným seriálům jako třeba One Tree Hill je, že se děj, vedle jiných, točí i kolem postavy samotného kouče. Jeho pozice je vykreslena dost detailně a konečně si může i nezasvěcený udělat představu o tom, jaká taková práce je, protože já říkám, že udržet jakýkoli tým pohromadě není žádná sranda a dodat k tomu i výhry už vůbec ne. Výborný seriál s pětihvězdičkovým "S". EDIT1: Tak toto jsem napsal po první řadě; trvalo mi to dokoukat pěkných pár měsíců, ale mám hotovo a mohu s klidem prohlásit, že jsem se v úvodním hodnocení nemýlil. Mám sice pro sportovní seriály speciální slabost, ne každý si ale cením takhle vysoko. Tenhle lze nejlépe přirovnat k One Tree Hillu. Problém OTH byl v tom, že nevěděli, kdy přestat. FNL odešly na vrcholu, po famózní páté řadě, OTH namísto toho po čtyřech výborných řadách přišel s pátou slabší a pak, no přiznám se, že pak jsem, a určitě ne jako jediný, přestal koukat. Šlo to prostě do háje. Natahovat seriál do zblbnutí jen kvůli penězům je prostě blbost. Proto si FNL zaslouží plnou palbu pěti * i dnes po pěti řadách + přihodím navíc speciální cenu "Golden Pigskin" pro nejlepší seriál z prostředí míčového sportu. Vřele doporučuji! EDIT2: Dnes (2015) s odstupem nějakého toho roku už je pro mě tento seriál absolutně kultovní záležitostí po boku velikánů jako Stargate nebo Friends.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Můj vůbec nejoblíbenější seriál ever. Vyrostl jsem na tom, od těch časů na to koukám příležitostně stále dokola a napřeskáčku, prostě sci-fi klasika!

JAG

JAG (1995)

Prezident USA prostřednictvím kongresu tímto slavnostně povyšuje JAG na pět hvězdiček do hodnosti Admirála flotily za celosvětový přínos stran vhledu do světa amerických ozbrojených sil, především pak námořnictva a námořní pěchoty. Tato hodnost, byť vyhrazena jen pro čas války a jen výjimečným seriálům, jako kupř. Friends nebo Simpsons, je seriálu JAG udělena za naprostou jedinečnost co se svého zaměření týče, stejně jako za nadstandardní kvalitu zpracování, vynikající herecké obsazení a saxofonová sóla prezidenta Clintona.

Akta X

Akta X (1993)

Jeden z nejlepších seriálů ever. Kdysi jsem na tom vyrost, teď se na to pro zajímavost koukám znovu. Jsem u druhého dílu třetí řady a pořád je to super, i když vím, že určitý posun k horšímu přijde, a to asi velmi brzy. Každopádně tenhle seriál, to je prostě kultovní sci-fi jak má být. Jasných 5* bez keců.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Po prvním dílu se nemůžu dočkat druhého a to je jasný ukazatel 5ti *. Po čtyřech řadách absolutně nemám důvod cokoli měnit, ba bych přidal šestou, kdyby byla. Nejlepší fantasy seriál - bez debaty.

Přátelé

Přátelé (1994)

Jasně nejlepší komediální sitcom všech dob. Bez debaty - všechny před jsou slabší, všechny po se marně snaží přeskočit laťku nastavenou Přáteli.

Vlčí mládě

Vlčí mládě (2011)

Po první řadě jsem dal 4*, v půlce třetí se z toho ale pomalu stává srdcovka a zvedám na 5*. Perfektní přístup Jeffa Davise, skvělý herecký tým, hodně dobré scénáře. Dokonce třeba u absolutní kultovky jako byla SG1 se vyskytla řada hodně podprůměrných dílů, tady zatím po šestatřiceti ne a už se těším na zimní sezónu.

Off the Map

Off the Map (2011)

Docela chytlavé, po prvních dvou dílech zatím za 4*. Slušní herci a, byť to není žádný House, tak i celkem zajímavé případy, uvidím, jak to půjde dál. EDIT po konci: Zvedám na 5* - perfektní seriál. Poměr mezi epizodností a návazností epizod je tak akorát a zkoukl jsem to skoro celé ve dvou dnech. Super seriál, jehož největší vadou bylo, že nebyl prodloužen a ani nedostal nějaký závěrečný díl, který by to trochu uzavřel. Jasně vede můj žebříček seriálů, kterým jejich televize nedaly šanci, jakou si zasloužily.