Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Opustit Las Vegas

Opustit Las Vegas (1995)

Můj nejoblíbenější film . Co říct silný příběh , který se mě hodně dotýká , skvělé herecké výkony , kouzlo Las vegas a chaosu v tomhle městě ve spojení s Jazz-bluesovou hudbou . Nízkorozpočtový oscarový trhák , který je pro mě dost nedoceněný v očích filmových diváků . Cageúv naprostý vrchol v autenticitě a prožitku . Nepoznal jsem , že to hraje a že Elizabeth Shue není prostitutka , která je beznadějně osamělá v tomhle světě.

Případ pro začínajícího kata

Případ pro začínajícího kata (1969)

Pro mě je to nejvíce vyjímečný český film ve svých myšlenkách zakořeněný do bizarně plynoucího příběhu režiséra Pavla Juráčka , který sice nemá bohatou filmografii svých kousků , ale za to je tu kvalita ve všech ohledech . Zmatený a absurdní příběh , který má zákonitou paralelu s životem a společností ( nemyslím si , že jenom s tou předrevoluční v rámci dnešního pohledu ) . Líbí se mi , jak vystihl pohled na lidi , kteří jsou zde jako slepé ovce , které se táhnou někam a ani neví proč a za čím . Jejich sobeckost , tupost a vnímání ostatních , stereotypy jejich životů a jejich náklonosti k manipulaci a kalkulativnosti v jejich chování . Myslím si , že je škoda , když společnost a celý ten konzum kolem nás nedává vyniknout takovýmto dílům , ale když se dívám na pohled společnosti , který Juráček vyobrazil , tak mě to tak nepřekvapuje

„Já už budu hodný, dědečku!“

„Já už budu hodný, dědečku!“ (1978)

Miluju Kopeckého jako herce a ikdyž měl spoustu hodnotnějších filmů ( viz. Já truchlivý bůh nebo Lakomec ) , tak tohle patří mezi mou nejoblíbenější komedii na celém světě . Není nic víc . Má spoustu hlášek , které nikdy nezapomenu . Proto jsem ji musel zařadit do Top 10 . Nechápu , že Schullhofovy komedie berou dneska jako nějaké odpadní záležitosti , protože byli nejvíce založené na prostých lidských životech z různých pohledů dané společnosti a z toho vycházející typ humoru . A ti , co píšou o filmech jako tehle , že to je normalizační patos , předrevoluční bahno anebo nějaká agitka , tak bych chtěl vzkázat , že jsou vykrákaní idioti bez mozku a názoru . Těm kteří mají vidiny že , co se natočilo v té době , řeklo soudruh anebo jiné věci , které prostě s tou dobou byli spojené byl odpad .

Kladivo na čarodějnice

Kladivo na čarodějnice (1969)

Tento film je důkazem , že i v naší zemi se točili vysoce hodnotné filmy a dneska při stavu české kinematografie můžem pouze vzpomínat na to , jak kvalitní náměty a scénáře , herecké výkony a režiséři byly . Je to film , který vás vezme do dob procesů čarodějnictví , které je v rámci zpracování velmi autentické a působí věrohodně . Poukazuje na morální a etické chování lidí velké moci , které jsou ve skutečnosti imoralní , zkažené a povrchní a absurdnost myšlení lidí , kteří své bezcitné činy ospravedlňují vírou v boha . Pro mě je to nejlepší historické podobenství zachyceno ve filmu.

Kmotr

Kmotr (1972)

Geniální výtvor , geniální trilogie , geniální herci , geniální atmosféra a charaktery hlavních postav . Zkrátka je to geniální film . Pro mě je to opravdu film , který miluju a to hlavně díky Marlonu Brando a Al Pacinovi . Ukazuje to mafii , jak ve svých krutých praktikách a činech , ale také v jejich morálních a lidských zásadách . Líbí se mi velice kouzlo , které Copolla do tohoto filmu dal . Je to jeden z mála vrcholů kinematografie , který se musí líbit všem skupinám filmových diváků rozličných vkusů .

Police Story

Police Story (1985)

Je to můj nejoblíbenější akční film . Tohle by mělo být vzorovým příkladem všem těm filmům , které mají ambici mít zajimavou akci ( viz. americká žumpa Chucka Norrise a Stevena Segalla ). Jackieho režijní debut , který je zároveň i jeho vrchol . Od té doby už se mu nepovedlo natočit nic stejně dobrého . Všichni , kteří mají rádi Chana by tenhle film měli povinně znát a vysrat se na jeho americké nesmysly , protože v rámci Ameriky nenatočil skoro ani jeden dobrý film . Akční scény v tomhle filmu na tu dobu jsou přímo průlomové . Ač zde není úplně tak skvostný příběh ( to je sice v rámci HKC jedno ) , tak mě bavil a byl i vtipný a nemohu stále uvěřit že tohle natočil za 1 000 000 dolarů , ale Hong Kongských .

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Film americké kinematografie a komerčního průmylu posledního desetiletí , který hodnotím ze všech nejlépe . Velmi moc se mi líbí výkon Jennifer Connelly , která zde zahrála opravdu odušelnělou , charakterní a milující manželku . Silný příběh na motivy skutečného života fyzika Johna Nashe . Je to neobyčejný film, který zachycuje život člověka , který oddal svůj život fyzice a úspěchu a se najednou mění v situace v beznaděj v podobě schizofrenie , ale také stálou touhu si naplnit své sny a díky této ráně i měnit sám sebe v to , co je skutečné , né jenom povrchní.

Ovládací panel
3 body