Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (296)

plakát

Rozpuštěný a vypuštěný (1984) 

Velmi půvabné. Postoj vedení ke kvalitním státním úředníkům se bohužel od dob C. a K. stále nezměnil!

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Strhující po všech stránkách. I když znám všechny pointy, opakované shlédnutí umožní ještě si tu promyšlenost více vychutnat!

plakát

Černá smrt (2010) 

Zajímavé herecké výkony, zajímavé téma izolovaného společenství (v historické beletrii však nikoli ojedinělé a nikoli originální), stoprocentní politická korektnost, která nefandí ani náboženství ani ateismu, ale odsuzuje fanatismus, slušné herecké výkony a nečekaná pointa (na Seana Beana trhaného koňmi jsem se skutečně nevydržela dívat) . Slušný průměr.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Film nezáživný a fádní jako pouštní krajina. Ano, Jake Gyllenhaal je skutečně nádherný a Gemma Arterton disponuje nevšedním půvabem, spolu jim to sluší - to však nestačí k dobré a svižné zábavě. Slaboučký, téměř bezdějový scénář, akce jako z počítačové hry (ano, vím, že byla předlohou, ale do filmu ji nelze slepě zkopírovat...), na Dastanovy skokanské výkony by nestačil ani Mistr Jedi, unylá hudba, absence humoru, a navrch dnes už pouze béčkový Ben Kingsley... škoda a nuda.

plakát

Vymítač ďábla: Zrození (2004) 

Upřímně: nevím, proč jednička dostala 84% a tohle 48%. Že by nějaká ďáblova čísla? Vždyť to zase nebylo o tolik horší, jen o něco více béčkovité. Vážně nelze brát ani jedno z nich, ale pobaví to, trochu postraší, trochu vede k zamyšlení...

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Seriál dokonale spojující strhující tempo a akčnost moderních "kriminálek" s lehce starosvětskou atmosférou Londýna a více než století osvědčenými typy postav Holmese i Watsona. Výborná zábava. Únor 2012: Po shlédnutí 2. série mám chuť dát šestou hvězdičku! Výborné, napínavé, a navíc chytne za srdéčko!

plakát

Osudové peníze (2010) (TV film) 

Slabý scénář, řada ochotnických hereckých výkonů v čele s československy mluvící Růženou, mizerný střih i nepřirozené postsynchrony, zbytečná délka. Vyhozené peníze.

plakát

Čachtická paní (2009) 

Nelze nesrovnávat s Jakubiskovou Báthory: ač je tento snímek daleko méně výpravný, působící spíše televizně, lépe odpovídal mé představě o neblaze proslulé čachtické paní. Působil věrohodněji jak historicky , tak i v motivacích hlavních postav, nebyl nabubřelý, zanechal ve mně rozhodně lepší dojem.

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Na české poměry nadprůměrný film, ať už volbou tématu či celkovým "netelevizním" dojmem. K dalším pozitivům patří výjimečný herec Karel Roden, jagovsky slizký intrikánský kostelník Vladimír Dlouhý, krásné (i když trochu jednotvárné) zimní exteriéry; k slabším stránkám pak slovesnká čeština Lucie Siposové, doslovně natočené válečné scény či k předváděnému dramatu až příliš poetická hudba. Film jsem ale sledovala jedním dechem a zanechal mi smutek na duši...

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

"Rozvod, bankrot, sebevražda" ... to vystihuje všechny zúčastněné zkrachovance s nepochybně větší jistotou než 9 taťkových kroků, které by měly vést k úspěchu. Velmi zábavná hořká komedie popisuje rodinné hodnoty o hodně lépe a uvěřitelněji než většina amerických rodinných filmů. Jsou to sice neúspěšní magoři, ale drží pospolu ... a tak to má být!