Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené seriály (6)

Řím

Řím (2005)

Od počátečního rezervovaného postoje :"málo děje, moc politiky" jsem se nechala pohltit komplexním obrazem římské společnosti, kdy jsem si připoměla pozapomenuté semestry římského práva, až ke shakespearovskému finále 1. série. Zcela jiné než legendární britský Já Claudius, stejně strhující.

Marco Polo

Marco Polo (1982)

Jsem moc ráda, že i tenhle, mnou často vzpomínaný seriál, konečně vyšel na DVD. Příběh Marca Pola, nejznámějšího cestovatele středověku, mě vždy fascinoval jeho odvahou, kdy cesta do pohanských krajů znamenala rozloučení s domovem možná na vždy, mnohaměsíční a mnohaleté putování do neznáma. A tohle zpracování se spoustou skvělých herců, pohledným a dobře hrajícím hlavním hrdinou, realisticky vylíčeným prostředím, nádhernou hudbou, patří rozhodně k nejlepším. Kdykoli budu v Benátkách nebo na ně budu vzpomínat, budu mít tenhle seriál před očima.

Spartakus: Bohové arény

Spartakus: Bohové arény (2011)

Wow! Tentokrát mě to zase dostalo. Nejnapínavější seriál, který jsem kdy viděla. Mnohokrát jsem si říkala, že jsem hrozná, že se dokážu nadšeně dívat na tu dávku násilí, krve, sexu, orgií, a toho všeho… Ale to, jaké jsme zažili zvraty, jak byly modelované postavy, jejich vývoj a konzistentnost, celá ta atmosféra, kdy mocným (nebo aspoň trochu mocnějším) ti slabší slouží jen jako nástroj k dosažení cílů… budiž odpuštěno mně i tvůrcům seriálu. Lepší než Krev a písek, naštěstí bez jeho slabého začátku. A ať už je tu brzo pokračování a znovu setkání s Gannikem!