Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (54)

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Bournův táta. Byl jsem zvědav a nezklamal. Na jeho filmy se kouká dobře. Trochu mi vadila politická stylizace hodných Amíků a zlounů Somálců, co chudákovi kapitánovi ani nedaj napít, zatímco on jim vlastnoručně ošetřuje pořezané nohy. Dostal mě začátek a konec, zajímavý motiv a subjektivně napínavý akční konec. Vše mezitím mi přišlo roztahané, nudnější, přičítám to ale námětu. Hanks super, šavlozubí Somálci taky. Phillipsův šok na konci filmu řekl bych věrně zpracován a emotivně citlivějším mohl udělat příjemnou tečku za celým filmem.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Film minimálně na 2 projekce. Mezigenerační příběhy mě samozřejmě bavily, aspoň ze začátku. Totiž banda důchodců slintající po životě "tam venku" je možná dobrý pro rodinný road trip, ale co to dělá tady? Rušilo mě to. Doteď nevím, jestli na to intelektuálně nestačím nebo je film protkán tolika filosofickými řečmi, které na mě působí vágně a ne vůbec moudře. Narcisticky se přikláním k druhé možnosti, a proto zatím 3*.

plakát

Chuť znovu žít (2012) 

Zdlouhavé a přehnaně sentimentální. Narozdíl od Bucket list a Flipped nečekaně nudné. Společností opovrhující dědula, kterého pomalu mění životní příběhy ostatních lidí zpět na sociála...takových filmů tu je. A lepších.

plakát

Projekt X (2012) 

Né, tohlé né. Celé to působí jako jeden dlouhý videoklip s "cool" hudbou a "cool" amatérskou kamerou. Nečekal jsem od toho nic inteligentního. Čekal jsem nápad, humor a možná trochu originality vzhledem k povaze příběhu. Čekal jsem marně. Díky jednoduchosti téhle story - hodinové housedestroyingparty - jsem se třeba oproti American Pie nebo Van Wilder totálně nudil.

plakát

Bůh masakru (2011) 

...a to je jako konec? Čekal jsem o mnoho víc. Ze začátku zajímavé, sem tam sranda (Hans Landa parádní). Ale nakonec se navzdory krátké stopáži dostavila nuda. Emoce sílí, jenže nic nepřekvapí a mini-zápletky se stále opakují. Jo, cos taky čekal? Jenže třeba srovnatelný Blbec k večeři byl rozmanitější, zábavnější...zkrátka lepší.

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Film k zamyšlení nad (nejen) americkou konzumní společností. Místy člověk neví, zda se má smát nebo brečet. Příběh není kdovíjak zajímavý ani propracovaný, jde tu spíš o nenápadné kladení otázek a podnětům k zamyšlení nad svým vlastním chováním, svou rolí a příspěvkem ve společnosti. Moralizování by bylo na dlouho, a proto bych to shrnul tím, že film podává zajímavý subjektivní pohled člověka "nad věcí" na chování dnešní generace.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Titulkovaná 2D verze, naprostá spokojenost s akcí a efekty. Dokonce by mohli do žánrů přidat komedii po závěrečném epilogu. Epický závěr? Ale asi jo, čekal jsem epičtější (zas musím použít to slovo?) Voldemortův konec, takové rozplynutí do ničeho po tolika hodinách, co jsem této sérii věnoval. Nikdy mě asi neopustí myšlenka, že se daly dvě části shrnout v jednu, pak by můj pohled na věc byl pravděpodobně jiný...po nudnější první části prostě muselo přijít něco velkolepého a mé představy to splnilo. Na jaký díl se můžeme těšit příště? Po X letech? Před X lety? Jsem zastáncem teorie v nejlepším přestat, ale myslím, že HP ještě neřekl své poslední slovo...

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Originalita, inovace a kreativita. To měla Pařba ve Vegas. S přesunem do Bangkoku se tyto pilíře jaksi vytratily. Ano, mohl bych přijmout tisíckrát obehrané klišé, že následující filmové série budou vždy tak trochu ve stínu prvního a originálního díla...ale proč? Chtěl jsem, aby se to neslo v duchu jedničky, která si mě získala, ale proč by ji to mělo šablonovitě kopírovat? Událost - kalba - vokno - hledání - smíření - fotky. Na druhou stranu jsem se párkrát slušně zasmál a děj mi plynul velmi hladce. ..ale to je asi tak všechno. Čekal jsem víc.

plakát

Umělec (2011) 

Asi už si to nepustím znova. Taky bych neřekl, že mě tento typ filmu může bavit. Nakonec jsem rád, že jsem The Artist mohl shlédnout - milý snímek s výborným hereckým obsazením. Jeden z mála francouzských počinů, kterým jsem kompletně rozuměl v originálním znění bez titulek..

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Asi trochu paradoxně jsem si užíval víc první část filmu než akční konec. Pozorovat ty nejnovější možnosti počítačové technologie, socializaci Caesara, postupné vrcholení konfliktu ČLOVĚK vs. OPICE a Draco Malfoy, tentokrát bez hůlky, ale stejně slizkej záporák - všechno bomba. Závěrečná řežba a možný počátek epidemie budou asi logicky následovány dalšími díly. A že se máme na co těšit...