Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

No jo. Přiznejme si to, tohle kýčovité dílo nám hraje na city. Ale co? Vždyť to ten Zemeckis dělá tak krásně. Těch opakujících se pasáží typu "Stát a ticho" se nemůžu nabažit. Silvestriho životní dílo, Hanksův dodnes nejlepší výkon a máma mámy jeho mámy, co vařila krevety. To je skvost.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

"It's unbelievable. - My life." Neuvěřitelná pohádka. Retrospektivní vyprávění o tom, co hlavní hrdina prožil nebo prožít měl...Jen mi přijde, že myšlenka jak natočit tento skvost, přišla Burtonovi do hlavy po nějakém dýchánku se Zemeckisem, což rozhodně není vůbec na škodu. Temno, zlo a podsvětí se nedostavilo v takové míře, v jaké jsme ho mohli čekat. Já osobně jsem to ale vůbec nepostrádal, ba naopak. Přišlo mi, že bylo vše přesně tak, jak má být. Carter a McGregor zahráli podle mého gusta, Elfman nešel pod svou úroveň a závěrečná scéna s loučením všech postav mě uchvátila. Burtonova špička.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

"Juice by Sara!" Pro mě jeden z nejsilnějších filmů, co jsem viděl. Nemůžu říct, že by Ellen Burstyn byla nejlepší a to proto, že bych shodil všechny ostatní aktéry a to nechci. Je zvláštní, jak za pomoci kamery a té velmi dobře volené Mansellovic hudby Aronofsky zachycuje každičkou emoci a vtáhne vás do děje. Po většině filmů jsem shlédl titulky, řekl si: "Docela dobrý". Po Requiemu jsem nehnutě čuměl na černou obrazovku snad ještě 15 minut. A panáka na to. Tak silný to bylo. Kultovní film všech utíkajících od reality.