Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3)

plakát

Oddaná (2020) 

Myslím, že zdejší recenzenti ne zcela film pochopili. Poselství vidíme svět jaký chceme, nikoliv realně je myslím dostatečně aktuální. A schopnost vzít život do vlastních rukou také není jednoduchá a běžná. Psát o tomto ve stylu kozy lesby atd. nesvědčí zrovna o schopnosti vcítit se.

plakát

Ptáček (1969) (TV film) 

Ano, kdo toto dílko shlédl v nekonečném proudu ostatních, mohl dostat pajtlováka. Asi jako když v řadě čokoládových bonobónů strčíme do úst jednohubku s kaviárem. Ve skutečnosti máme před sebou něco co ve zkratce a neotřelým způsobem, předvídá to co dnes řešíme. Lidé půjdou ulicemi... dí p. Karlík v jakémsi transu. "Ubavit se k smrti" píše Neil Postman celou knihu o něco později.

plakát

Zdivočelá země (1997) (seriál) 

Jak pročítám zdejší komentáře, zjišťuji, že mnoho zdejších uživatelů nepochopilo, proč má někdo nutkání něco natočit, něco lidem ukázat, říci. Umění, které provází človška, od dávných dob, bylo především k tomu aby lidem ukazovalo to co nemohli sami prožít vidět anebo také aby věc, kterou prožili viděli jinýma očima. Čili vidím-li v seriálu pasáž kde jede někdo na koni, znamená to že to pro něho byl silný zážitek, který si nejednou v duchu promítal. Někomu holt přijde že je to zbytečně dlouhý nudný záběr, ale pokud měl pro hlavního hrdinu význam je nezbytnou součástí vyprávění, tedy ne proto aby někoho pobavil nebo dojímal. ale protože tam prostě patří. Zrovna tak vyhraněnost v pohledu na tehdejší dobu, kvůli které tu někdo píše "novodobý major zeman" apod. Měli byste si uvědomit že vypravěč stojí na druhé straně než vládnoucí režim, který mu zároveň nespravedlivě ubližuje, musí tedy k nšmu zastávat velmi jasné v tomto případě odporné stanovisko. Jistě kdo to nezažil nebo neměl v té době problémy může zastávat mírnější postoj, Američani také k němcům necítili takovou nenávist jako ty státy které byly okupovány, ale právě proto je jim toto předkládáno aby se nad věcí zamysleli a ne aby soudili dle vlastních nedostatečných zkušeností. Chce to prostě zapomenout na to co vím a znám já a zkusit plně nasát vyprávěné. A máte-li pocit nebaví mne to není to pro mne znamená to spíše vím a znám toho málo aby to na mě zanechalo stopy.. Komentáře s nízkýmpočtem hvězdiček o 2-3 řádcích splňují síše to co tu být nemá - cituji ""Matrix je nejlepší film mého života!" nebo "Bylo to dobrý, ale mohlo to být i lepší!". Tito by měli mlčet nemají-li co říci.