Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Nikoli Anthony Hopkins, ale Mads Mikkelsen, ten splňuje mou představu o Hannibalovi. Životní role!

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Je to jedna z nejlepších věcí, nad kterými jsem kdy strávila týden života. Nemohu uvěřit, že to jsou stejní tvůrci, jako ti, co vytvořili ten odpad Plastickou chirurgii. První série, ač plná wtf momentů, kdy si racionálně vysvětlujete, že tohle prostě není možné, je místy tak neuvěřitelně napínavá, že se vám kroutí prsty u nohou. Taky na vás velmi působí tísnivá atmosféra. Občas to tak vtáhne do děje, že máte pocit, že v tom baráku jste taky. Nicméně, poslední díl bych klidně vynechala, to už byla nastavovaná kaše. Druhá série začala velmi zostra a já jsem měla pocit, že vidím největší úchylárnu, kterou kdy televize byla ochotna pustit. Buď jsem si zvykla anebo se to časem uklidnilo. Nicméně, tato série je snad ještě lepší než-li ta první. Ač někdy splňuje veškerá klišé o psychiatrických léčebnách řízených církví. K postavám - Jessica Lange jako sestra Jude je snad ještě lepší než jako Constance v první sérii. Evan Peters je obrovský talent a doufám, že ho uvidím ještě mnohokrát, a to nejen proto, že je tolik přitažlivý. Naprosto mě odzbrojila Sarah Paulson, to byl výkon hodný Emmy a já doufám, že za 3. sérii, jež poběží příští rok (snad), ji dostane. Zachary Quinto pro mě byl velkým překvapením, absolutně jsem nečekala, že se jeho role obrátí tímto směrem a nedokážu si představit, že by se role dr. Thredsona někdo zhostil lépe. Jediné, co mi přišlo navíc v této sérii, je ta mimozemská anabáze. To bylo opravdu už splácané. I přes pár drobných vad na kráse je to jeden z nejlepších seriálů, co kdy byl natočen. 5*

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Po sedmi sériích jsem si uvědomila, jak je možné, že tolik lidí propadlo kouzlu obyčejného vraha a sociopata. Asi by se neměly točit seriály, které vyzdvihují člověka, jenž je monstrum. Měli bychom snad obdivovat vraha, jehož od vraždění "dobrých" lidí dělí pouze jakýsi Harryho kodex? A přeci ten příběh má ohromnou sílu. Od první série udělal Dexter obrovský posun, o němž si říkám, zda-li je v reálném životě vůbec možný. Je to náš "dark knight", jenž uprostřed nocí vraždí neusvědčené a čistí Miami a svět. Možná si představujeme, že nějaký takový běhá i po světě. Že dostihuje nedostižitelné. A tento člověk se zvládá starat o svou rodinu a dělá velmi náročnou práci. Nicméně, i tato pohádka jednou končí a jsem velmi vděčná tvůrcům, že nedali Dextera do jakéhosi vakua, ve kterém se mu nikdy nepřihodí nic zlého a jsme tedy svědky toho, jak se Dexter, člověk bez citů, denně vypořádává se záležitostmi, jež by jiné dovedly do blázince. A proto mu tak fandím. A taky proto, že si myslím, že není nikdo na světě, kdo by ho zahrál lépe než M. C. Hall. PS: Poslední série (7.) šla do takových sraček, že nevím, zda mám chuť si pouštět tu další, údajné úplně poslední.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

O tomto seriálu bylo řečeno již úplně vše. Nikdy nebude "pasé jako kalhoty s kapsami na kolenou".. :-)

plakát

Černá labuť (2010) 

Pane Bože, to byla tak ohromná nuda, že se divím, jak jsem to mohla vydržet až do konce. Pořád jsem čekala na to, kdy to dostane šťávu, až jsem došla k závěrečným titulkům. Uniká mi naprosto podstata nadšení z toho dílka. A Natalie Portman, kterou mám jinak velmi ráda, tam byla akorát tak na facku.

plakát

Prolhané krásky (2010) (seriál) 

U prvních deseti dílů jsem seděla přikovaná s otevřenou pusou a nebyla schopná se od obrazovky odpoutat. Postupně to ztrácelo šmrnc a finále, na nějž se tak dlouho čekalo, proběhlo bez větších emocí, zkrátka bylo to tak natahované, že moment překvapení se nedostavil. Nicméně, dávám čtyři hvězdy za vyspělé puberťačky Spencer a Hannu (Aria je nehorázná kráva), hezké kluky a za opravdu sofistikovanou vyděračku A. Škoda jen, že tam není ani špetka vtipu, ty holky se prostě nezasmějí.

plakát

Stoupenci zla (2013) (seriál) 

Prvopočáteční nadšení vystřídalo trpké zklamání. Sestupná kvalita díl od dílu je až zarážející. Z poměrně naturalistického seriálu se stala totální sci-fi.. Větší absurdistán to být snad už ani nemůže. 7. díl jsem už ani nedokoukala. Obrovská škoda, ale na tohle už prostě nemám.. KevSpa to tady asi jediná chápe, docela jí to závidím.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Mnohem lepší zpracování než Fincherovo. Více se drží dějové linky knihy. Nicméně, na kvalitě ubírají naprosto necharismatičtí hlavní představitelé. Nechápu, proč tu spousta lidí Noomi Rapace tak vyzvdvihuje, Rooney Mara je v její roli dokonalá, jako by to byla ona sama. Michael Nyqvist je největší slabinou tohoto zpracování. Poddajný chudáček bez špetky jiskry. Takhle má vypadat ostřílený investigativní žurnalista jdoucí po krku mnoha zločinců? Nemusí to být přímo drsňák, když se poslintá v té mučící místnosti, člověk se diví, že se u toho ještě nepomočil, ale jinak mi svým charakterem zapadá spíše mezi učitele dějepisu. Ani jedna verze mě nepřesvědčila o tom, že by alespoň z poloviny dosahovala takové kvality jako kniha.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Velice slabé. Možná jsem ovlivněna tím, že jsem si přečetla knižní předlohu, která mě velmi nadchla. Když se člověk prokouše těmi 500 stránkami, napjatě brejlí do každé stránky nadupané napětím a detaily, přijde mu, že zfilmovaná verze je slabý odvar. Ve filmu vypadá vše jednoduše. Lusknutím prstu Mikael zjistí, že Harriet se na fotce dívá jinam, pak okamžitě bez námahy najde vdovu s foťákem, pak zas letí do Londýna a hned mu dojde, (pozor SPOILER), že Anita je Harriet. Je to neucelené vyprávění, americká srajda. Dvě hvězdy za dva hlavní představitele, třetí hvězda samozřejmě za skvělý námět. Fincher zklamal.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Po lehce utahaném filmu Batman začíná přišel Nolan s bombastickým nářezem, který mě v kině zavrtal hluboko do sedačky. Mám pocit, že tento film mohu vidět stokrát a pokaždé v něm najdu něco, co jsem před tím neviděla, nějaký podstatný detail. Joker je geniální. Kam se hrabe Jack Nicholson. Christiana Balea tento film vystřelil do mé Top 10 herců. Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Gary Oldman a Michael Caine se svými kvalitami nezůstávají pozadu. Prostě film vytuněný do dokonalosti.. 100%!