Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je seriálové unikum, o přízeň diváctva bojuje silnými zbraněmi, hlavní myšlenka - život masového vraha, který je náhodou i policejní konzultant a odborník přes krev - geniální; hlavní hrdina je více než charizmatický a člověk snad ani nemůže jinak, než mu fandit, morální dilema se tedy nekoná; prostořeká policajtka s dobráckým srdcem jako vrahova sestra, to všechno podpořeno zázemím kvalitních kolegů, osobností s velkým O; zajímavé případy se jen hrnou, pomalu (ne však příliš) se rozplétající záhady stále ještě nenudí, snad nebude nadcházející sezóna (už pátá) zklamáním.

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (2010)

Velká inspirace v Bones, ovšem v úžasné feminizované alternaci. Sasha Alexander a Angie Harmon jako racionální vědkyně kontra empatické, horkokrevné drsňačce s detektivním odznakem. Klasický scénář až na fakt, že hlavními hrdiny jsou vlastně hrdinky a popravdě řečeno jim to šlape více než skvěle. Seriál je vtipný, zajímavý z vědeckého hlediska mnohdy i uvěřitelný, zkrátka radost pohledět. Těšení na další řadu zaručeno ;)

Dům loutek

Dům loutek (2009)

Seriál, který mě po dlouhé době dostal, sice přivírám nad spoustou věcí oči, ale činím to ráda :) Elize sedí role přímo božsky, mile překvapilo i ostatní herecké osazenstvo. Skvělý námět, který využil svůj potenciál. Jedinou chybu tohoto seriálu vidím v tom, že skončil.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Sheldon a Penny forever! Jim Parson se v roli Shledona našel, jeho pojetí role geniálního fyzika je jednoduše geniální :) Absolutní přímočarost podpořena axiomatickou pragmatičností mě nepřestane zas a znovu fascinovat. Jako protipól "übermensche" Sheldona je dosazena klasická kráska, blondýna, servírka Penny, která do světa fyzikálních teorií přináší syrovou obyčejnost. Seriál si mě získal už prvními díly, hlavní postavu (Leonarda) sice nesnáším čistou a nefalšovanou nenávistí, ale za Sheldona, Penny, Wolowitze a Rajeshe to utrpení stojí.

Dr. House

Dr. House (2004)

Dobře namazaná mašina, jejímiž součástkami jsou více než zajímavé případy, skvěle obsazený personál a především hnací motor - House, na jehož glosy si s chutí každý týden počkám.

Glee

Glee (2009)

Absolutely amazing music! Popravdě mi seriál vyrazil dech, je to parádní kousek plný skvělé hudby, příjemných herců a jejich nevídaných výkonů, pěveckých i tanečních. Vtipem se tu nešetří a přestože jsou mnohé repliky předvídatelné (o ději nemluvě), člověk si s chutí počká i na očekávané. Jako přívažek všech superlativů musím připojit i pobavený obdiv nad postavou Jane Lynch, protože ta je skutečně krutopřísná!