Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (149)

plakát

Backstage (2018) 

Film dobře ukazuje zákulisí šoubyznysu. Kvůli sledovanosti a žhavým titulním stranám bulváru se někteří neštítí ničeho. Naštěstí je film plný i dobré hudby.

plakát

Čistá řeka (1978) 

Slabší film, i když svou hodnotu nepochybně má. Rozhodně je snesitelnější sledovat 90 minut horlivého hygienika, který chce zachránit řeku, než dělníky v továrně. Fanoušky Karla Svobody určitě potěší jeho skvělá hudba v zapomenutém snímku. Skutečným unikátem českého filmu je ovšem setkání dvou budoucích televizních hlasatelek na stříbrném plátně, které tu bohužel nikdo nezmínil ani neocenil. P.S. Ani mi tak nevadila Jurajova čeština, ale to, že oproti ostatním hercům mu často téměř nebylo rozumět, protože příšerně kuňkal.

plakát

Triangle (2009) 

Výborný thriller, kde se nic neděje náhodou, jak si tu mnozí myslí!

plakát

Když draka bolí hlava (2018) 

Bylo tam pár věcí, které vadily, ale pohádka to nebyla vůbec tak špatná! A pokud se nelíbila dětem, voďte je na uřvané čerty pana Trošky...

plakát

Jak se moří revizoři (2018) 

Člověk až žasne, co lze natočit. Kdyby těm představitelům aspoň bylo rozumět. Zvuk naprosto strašný, a to se dokončoval na Kavčích horách!

plakát

Backcountry (2014) 

Nečekal jsem, že film bude až tak drsný. Natočeno podle skutečné události.

plakát

Casanova & Co. (1977) 

Hvězdně obsazený lechtivý film z italských Benátek, kde hraje Tony Curtis dokonce dvojroli. Nezapomenutelná je scéna, kdy souloží v kuchyni s francouzskou star Andréou Ferréol a přitom s velkým požitkem ochutnává sladkosti připravené na policích, které zapíjí sklenicí mléka. Vysílala německá stanice Tele 5 (23.2.2019).

plakát

Dokud nás svatba nerozdělí (2017) 

Sakra, tohle měla být francouzská komedie, které si nikdy nenechám ujít?! Dvakrát jsem se pousmál a skutečně potěšila pouze písnička v závěrečných titulcích. Jsem rád, že nejsem jediný, kdo to tak cítí. Když jsem četl ty nadšené reakce, myslel jsem, že mi snad něco muselo uniknout.

plakát

Kluci z hor (2018) 

Po dlouhé době krásný, citlivě natočený český film, který se vnímavému divákovi zaryje hluboko pod kůži. Povrchní filmoví nadšenci samozřejmě nešetří kritikou, ale koho ty jejich názory jak přes kopírák vlastně zajímají?? Je moc dobře, že tento film vznikl a dal na filmovém plátně po mnoha letech prostor zapomenutým hereckým hvězdám. Nebýt pana režiséra, nikdo by si na ně ani nevzpomněl! Pane Magnusku, zkuste to někdy udělat jako skladatel Hector Berlioz, který na ty směšné kritiky jednou vyzrál tím, že své nové dílo vydal pod jiným jménem. Hádejte, jak to dopadlo.... Lidi prostě byli, jsou a budou neskuteční pokrytci! Vím, že Český Lev čeká na Palacha a spol., ale ode mě ho letos máte Vy!!! Díky za ten hluboce lidský příběh!