Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (196)

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Mně neskutečně blízký styl vnímání věcí. Už se nechci vracet k filmům, které neřeknou všechno tak, jak to je! Nymfomanka mě pěkně rozmazlila. Byla vtipná, zajímavá, vzrušující, nevšední, poetická, nápaditá, nutící se zamýšlet a přitom klidná a vykreslená tak přirozeně, že jí věříte všechno a i když se příčí vašim zásadám, vůbec jí to nemáte za zlé a ještě jí fandíte... Pro mě prostě něco extra :-)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Proč mám pocit, že to nebylo tak super? Joo bylo to hodně super, ale ne zas tak super, abych dala nadšených 5* jako u prvního Hobita. Možná to bude těmi absurditami a až nesmyslnostmi, které se tam občas objevily - bez toho by to přece taky šlo! Někdy míň přece znamená víc.. Akční scény super, ale chyběla mi tam taková ta dechberoucí epičnost.. Hm, jako další důvod mě napadá, že jsem těsně po tomhle filmu viděla Nymfomanku a z tý jsem nadšená byla hodně... asi zastínila Hobita, no! :D

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Netušila jsem, jak může být Lokiho zlomyslnost vtipná! Hodně dobré, ale občas se mi zdálo, že už jaksi není co do takovýchhle fantasy snímků vymýšlet za novinky - stále podobné masky, stvůry, vznášedla.. Stále větší, ohromnější a děsivější zbraně.. Jak daleko tohle může zajít, vždyť už teď tvůrci skoro vykrádají.. ale co mají dělat, dívat se na to dá :) Když jsme jako poslední dva jedinci věrného filmového obecenstva seděli a trpělivě čekali (uctívajíc práci všech členů filmového štábu) až dojdou titulky, přece jen jsme se těch vytoužených pár minut Thora navíc dočkali! :D HAHA, KDO SI POČKÁ...

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Dost mě překvapilo hodnocení uživatelů ČSFD, po slhédnutí jsem si říkala, že bude štěstím, když tu najdu nějakých 73 procent... Překvapuje mě to o to víc, že se většinou takovéhle "ohraně romantické" příběhy hodnotí o něco níže. Tenhle film má určitě něco do sebe a nějaké svoje kouzlo, dokonce i pár krásně pravdivých scén, jasně, že jsem si taky pobrečela a navíc herci byli skvělí, ale nemůžu si pomoct, scénář byl celkem odfláklý, spíš se hrálo na efekt a to mě dokáže v některých případech naštvat. Lepší scénář (oproti tomu, starý známý model "chudý a bohatá" mi nepřišel nijak rušivý ani ohraný) by snímek jen pozvedl! Úsměv Rachel McAdams je sice nádherný, ale tady se smála až moc i při méně úsměvných scénách skoro až nevhodně a hloupě. No, někdo by mohl říct, že to patřilo k jejímu charakteru, ale mě to trochu kazilo pocit ze snímku. Ale přece jen, tyhle nedostatky se zčásti utopily v příjemném soundtracku a pozitivní atmosféře, jsem jedna z těch naivních dušiček milujících tyhle příběhy, a ne že by mě to nějak trápilo! :D

plakát

Zataženo, občas trakaře (2009) 

Hodně šablonovitý film (a všechny postavy v něm), který dodržel snad všechna pohádková pravidla ještě lépe než do puntíku. Neuškodilo by občas trochu experimentovat, i v takovýchto animácích.. Na druhou stranu mě zaujal nápad a jídlu jednoznačně fandím, takže to nakonec nebylo tak špatné!

plakát

Vadí nevadí (2003) 

Dokonalost sama, vyjadřuje a ukazuje naprosto přesně tu krásu a neodolatelnost lásky. Tenhle film mi kápl do noty (nádherná poetičnost i soundtrack), popisuje moje pocity a stojí za mými názory na svět. DĚKUJU!

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Především musím vyzdzvihnout vizuální stránku filmu - velkolepé scény byly doslova omamné (nevadí mi nechat se mámit obrazy!!). Na filmu je super i to, jak je dlouhý, a přesto je se pořád na co dívat. Na Leonarda DiCapria jsem se těšila a opět předčil má očekávání - zazářil a zahrál si to podle svého. Nemůžu nezmínit moderní soundtrack, který mi nejdříve pro tenhle typ filmu neseděl, ale nakonec se ukázal jako ta nejlepší volba. A plus na konec: Velký Gatsby má pár scén, které se mi vryly do paměti, a to na filmu oceňuji.

plakát

Saw 2 (2005) 

Hodně mě to bavilo, je na co koukat, nad čím přemýšlet i čemu se smát.. :D

plakát

Amputace (2012) 

Nechutná, zvrhlá a netradiční témata mě lákají, takže se mi nevynul ani tenhle film :D Je to tak hnusné, že se mi až dělalo špatně, ale to je pro film plus, já jsem docela otrlý divák.. Herecky to bylo skvělé, jen na scénáři se mělo trochu víc zapracovat a snímku by neublížila delší stopáž. Hodně zajímavé :)

plakát

Válečný kůň (2011) 

Krásně odvyprávěný, slzy-ždímající, téměř epický příběh o přátelství, životních cílích a touhách. Jen by mě zajímalo, jak by film asi vypadal, kdyby se držel předlohy v tom, že celý příběh je vlastně vyprávěný z pohledu koně. A vůbec mi nevadí, že to třeba bylo jednoduché, nebo moc americké, sežrala jsem jim to i s tím západem slunce na konci :)