Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (118)

plakát

Alenka v říši divů (1951) 

Nádherná fantasy pohádka, která se rozhodně nikdy neomrzí. Klasika, která mi byla v dětství pouštěna dvakrát týdně mě totálně okouzlila. Nádherný soundtrack, velmi originální postavy, a úžasné hlášky. "Je čas nenarozenin už zas,už zas, UŽ ZAS..." Nejde jinak než dát 5 hvězdiček

plakát

Amadeus (1984) 

3 hodiny, které jsem nemohla strávit lépe. Nádherná práce Miloše Formana, opravdu se klaním. Stále nemohu uvěřit tomu že to je z 80.let...Kostýmy, divadlo (Stavovské), hudba!, Mozartův smích !!, rivalita mezi Salierim a Mozartem- od začátku do konce se mi to strašně líbilo nemluvě o úžasných hereckých výkonech.Poté co jsme zkoukla film a jsem se šla koukat na film o filmu Amadeus. Takže v podstatě 4 hodiny strávené nad Mozartem :) Skvěléé! Bravo!!

plakát

Americká krása (1999) 

Kvalitní, nečím kouzelné a Kevin Spacey !!! Úžasné drama...

plakát

Americký zločin (2007) 

Silný opravdu silný příběh dle skutečné události doprovázené skvělou hudbou. Ellen Page, v roli umučené Sylvie, byla přesvědčující. Strašné, jak se takové věci mohly stát... Zvláštní je pak sledovat výpověď těch dětí, stále se sama sebe ptám, jak je možné, že ty děti toho byli schopni?

plakát

Aneun yeoja (2004) 

Zvláštní film...Myslím tím, že je správně zvláštní a to, co dělá ten film speciálním, jsou hlavně zajímavé záběry kamery a smysluplné myšlenky okořeněné trochou ironií, která v tu chvíli skvěle nadlehčí situaci.

plakát

Best Coast: Our Deal (2011) (hudební videoklip) 

Shlédnuta extended version (11 min). 4 hvězdičky hlavně za skvělé místo s graffiti a Chloe.

plakát

Biutiful (2010) 

,, Tati jak se píše slovo beatiful?" ,, Tak jak slyšíš B-I-U-T-I-F-U-L. " Psychologické, dojemné, o nemoci, smrti, hádkách, láska, odpuštění... O tom jaký prostě život je. Řekla bych, že je tam vidět "západnější" pohled na věc... to je také možná důvod, proč mě to tolik zaujalo. Javier Bardem předvedl skvělý herecký výkon (zvlášť po filmu Eat,pray,love), který mi až tolik zase nesedl.

plakát

Blade Runner (1982) 

Nejsem typ člověka,který by ulítával na sci-fi, ale čas od času si ho pustím. Píše se měsíc prosinec, rok 2012, těsně po filmovém festivalu Jeden svět na Ohradní, kdy jsem zhlédla tento film. Hlavním tématem festivalu byl: "Jaký bude svět, za 50 let?". Jelikož jsem byla ředitelkou tohoto festivalu, musela jsem se s touto otázkou neustále zabývat a vracet se k ní jako k hlavnímu bodu. Patra školy, kavárna, dílna i čajovna byly vyzdobeny pomocí členů festivalového týmu, kteří zapli svou fantazii. Ale ted zpátky k filmu, ke kterému jsem chtěla navázat. Ze začátku jsme seznámeni v jakém roce se vyskytujeme, jedná se o rok 2019 . Stanley Kubrick se musel tím pádem zabývat stejnou otázkou jako já. Dokonce je to skoro 50 let, co musel uvažovat dopředu. Musím přiznat, že mě všechny ty technologické vymoženosti přímo bavili. Ba dokonce si myslím, že jsem si jich všímala více než ostatní, kteří o budoucnosti světa nikdy nepřemýšleli. Přibližování a oddalování fotek fungující na hlas, úžasně designově navržené letájící auta, velké reklamy všude a replikanti- Nexus 6. Byla jsem velice ohromena jeho vizí budoucnosti, ale řekla bych, že až tak depresivní, deštivou a tmavou budoucnost já nevidím. Pokud to však myslí jako metaforu tak pak možná ano. A poslední kapitolku, kterou bych nechtěla opomenout, je hudba. Naprosto dokonalá čínská a arabská hudba pod vedením mistrovského Vangelise. Naskakovala mi husí kůže.

plakát

Boku no kanodžo wa saibógu (2008) 

Krásný příběh, avšak přesto místy pro mě natolik nerealistické, až to ve mně vyvolalo pocity nezalíbení...

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Jeremy Renner mnohem lepší než Matt Damon. Úžasná akce, která opravdu zabavila a nenudila ani piko okamžik. A hudba- DOKONALOST!!!!!!!