Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (209)

plakát

První člověk (2018) 

Nejlepší film o největším dobrodružství v dějinách lidstva.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

"Někdy se říká, že brankář ukradl zápas. Hašek ukradl celý turnaj." Díky za skvělý dokument a za povodeň emocí :-)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Brutální, syrový, autentický, fyzicky náročný, geniálně nasnímaný, s intenzivním hudebním podkresem a skvěle zahraným hereckým představením všech zúčastněných, včetně medvěda. 100%. Vykašlete se na trailer, nebo ukradené kopie pro PC. Tohle je film do kina!!! Tam, kde můj oblíbenec Malick končí, tam duo Inarittu & Lubezki teprve začíná. Inarittu je Malick s koulemi a Lubezki je BŮH!

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Není nic lepšího, než zakončit kvalitní filmový rok 2-13 jeho nejlepším filmem! Marty, trvalo to osmnáct let, než jsi se vrátil k tomu, co ti jde nejlépe - poutavě odvyprávět celoživotní příběh jednoho parchanta, v jehož kůži by chtěl být chvílemi každý. Ať už to byli geniální Goodfellas, nebo ještě povedenější Casino, vždy šlo o obsáhlý příběh bez hluchých míst s jistou dávkou násilí a humoru. Násilí bylo upozaděno a humor naprosto ovládá Vlka z Wall Street a dělá z něj o úroveň lepší podívanou. DiCaprio hraje životně (ano, zase) a roli si neskutečně užívá, všechno mu baštíte a chcete být na jeho místě. Opravdu velký výkon! Skvěle pobaví i Jonah Hill a také celá jejich vyvedená partička makléřů a kurev. Doporučuji návštěvu kina, dost možná se jedná o jeden z nejpovedenějších filmů za posledních 5 let ! Scorsese vzal každou penny, co tenhle film stál a několikanásobně zvýšil její hodnotu. Samozřejmě pro sebe, po vzoru Belforta, s provizí 50% :-)

plakát

Gravitace (2013) 

Vesmír nikdy nebyl tak blízko! Sandra zahrála životně a Alfonso Cuarón mi tímto filmem splnil dětský sen! IMAX

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Určitě nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že Nolan zakončil tuto famózní trilogii nejslabším dílem (upřímně, po Temném rytíři se to dalo i trochu očekávat). Tolik "WTF?" momentů jako jsem včera viděl v kině jsem neviděl za celou Chrisovu kariéru. Ale i tak je T.D.K.R. ohromující a velkolepá podívaná, která strčí do kapsy všechny filmy podle komiksu od doby, kdy světlo světa spatřil druhý díl netopýřího restartu. Nemá cenu se tady rozepisovat o pozitivech a negativech filmu, všichni o nich moc dobře víme. Musím poděkovat trojici Bale – Nolan – Zimmer za tuto nezapomenutelnou trilogii a pogratulovat k tomu, že zásadně změnili pojmy jako „blockbuster“ či „film podle komiksu“ (samozřejmě k lepšímu). PS: po druhé projekci potvrzuji hodnocení !

plakát

Warrior (2011) 

Poté, co jsem shlédl trailer Warriora by mě ani ve snu nenapadlo, že pod vším tím klišé a dopředu jasným koncem se skrývá jeden z největších zážitků letošního roku !!! Čím to je, že tohle komorní rodinné drama si i přes svou čitelnost drží tak vysoké hodnocení? Hlavně tím, že režisér O'Connor umí točit filmy a že obsadil do hlavních rolí herce, kterým to neuvěřitelně sedlo a každý z nich si s chutí zahrál svůj part. S odstupem jednoho dne od projekce mi v hlavě stále zní jen jediné jméno: Tom Hardy !!! Jeho brácha Joel Edgerton sice předvádí skvělý výkon, stejně tak Nick Nolte, ale Tom je oba strčí do kapsy. O'Connor mu prostě nabídl perfektní roli uzavřeného válečného hrdiny, ale i dezertéra, který má trauma z války a rodinného života. V civilu plachý Tommy se však v kleci mění ve smyslu zbavené zvíře a kosí jednoho protivníka za druhým (Hardyho muskulatura [co ty trapézy?] je obdivuhodná! ). V únoru očekávám minimálně nominaci na cenu akademie! Hromada emocí, skvělých výkonů, poutavé režie a prověřeného příběhu, to vše je Warrior. Vysoké procentuální hodnocení sice může trochu děsit, ale nebojte se, od prvních minut zjistíte, že je opodstatněné :-)

plakát

Strom života (2011) 

Dlouho jsem neodcházel z kina takto poznamenán...naposledy se to povedlo Americké kráse. Terrence Malick je pro mě zprostředkovatelem zážitků, je mistrem obrazu, krás přírody. Jeho filmy na mě působí jako zjevení z jiného světa. Možná jsem se v něm našel a ztotožňuji se s jeho pohledem na svět. Na svět, který není složitý, není ani dokonalý...přesto je krásný ve své rozmanitosti a naprosto jedinečný v porovnání s naší existenci ve vesmíru. Strom života má jednoduchou zápletku - prosté rodinné vztahy kdesi v Americe v padesátých letech minulého století, nic originálního. Ale tahle jednoduchost je servírována na zlatém podnose kinematografie a dost tomu napomáhají herecké výkony všech zúčastněných. Hlavně malý Jack a jeho cílevědomý otec, který skrz ústa velmi dobře hrajícího Brada Pitta pronáší jednu filozofickou myšlenku za druhou, jsou dalším tahákem filmu. Jessicu Chastain jsem zde viděl prvně a musím říct, že se mi moc líbila a role chápavé, opatrovnické a citlivé matky se zhostila se ctí a krásou sobě vlastní. Vizuál a hudba jsou kapitolou samy pro sebe a dokonale dokreslují filmový zážitek roku. Co dodat závěrem, snad jen, že tohle ROZHODNĚ není film pro každého (hlavně ne pro "teen-požírače" popcornu). Nebudu ho na každém kroku vychvalovat a doporučovat, nemá to smysl. Kdo chce, ten si k němu cestu najde a věřte mi, pro spoustu z vás to bude pozitivní poznání:-)

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

První, co mě napadne při vzpomínce na tenhle film je fakt, že úsměv a pohled Annie Hathaway je smrtící kombinace. Společně se sympaťákem a Hercem Jakem Gyllenhallem bezpečně táhnou průměrnou romantickou komedii k "osmdesátkovému" hodnocení.

plakát

Nouzový východ (2008) 

Skvělá variace Americké krásy! Mendes nás opět opíjí americkým snem z předměstí a dává nám nahlédnout do takřka perfektního manželství. Touhy a sny obou hlavních postav se mísí s těžko přijatelnou šedou realitou života. Chemie mezi Di Capriem a Kate funguje již od dob Titanicu, dokonce bych se nebál označit Nouzový východ jeho pokračováním, aneb jak by to vypadalo, kdyby Jack přežil :-). Oba podávají strhující herecké výkony a netroufám si říct, kdo zahrál lépe a koho jsem si víc užil. Revolutionary Road je velmi poutavá konverzačka ze složitého vesmíru mezilidských vztahů a pro mě dalším pětihvězdičkovým filmem mistra Mendese.