Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Krimi

Recenze (42)

plakát

Sex ve městě 2 (2010) 

Doufám, že už se přestárlé holky nenechají přemluvit k natočení dalšího pokračování. Zvonec zvonící v prvním díle bohatě postačil.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Příběh a v něm vskutku dobře vymyšlené zápletky dávají filmu rychlý spád, že jsem ani neměla čas přemýšlet o čase. Vítku mám snad jen k osobnosti novodobého Sherlocka - přijde mi mixnutý z velké části hlavní představitelem seriálu Mentalista (nebo alespoň tou myšlenkou všímat si obyčejného) a empatickým dr. Housem. Bude-li další díl, ráda se na něj podívám!

plakát

The Stoning of Soraya M. (2008) 

Ono není na škodu, když se člověk čas od času podívá, jak to chodí v "jiném" světě. To je pak rád za to, kde může žít a co všechno jako žena může dělat. Příběh je velice silným zážitkem, který nenechal mé oko suché.

plakát

Květ pouště (2009) 

Obřízka žen musí být opravdu traumatizujícím zážitkem, který se znovu oživí při svatební noci. Film mne až tolik nezaujal (pokud zrovna nešlo o flashbacky do dětství) a občas mi unikal význam některých scén. Knihu jsem nečetla, takže bohužel nemohu soudit, co je a není lepší.

plakát

Otec na služební cestě (1985) 

Je rozdíl říct "Tito v čele strany" nebo "Strana v čele s Titem" :) - 50. léta v Jugoslávii nebyla zjevně jednoduchá. Tento film vyprávěný chlapcem má svou šťávu. Některé scény (obřízka) si ještě budu dlouho živě vybavovat.

plakát

Přešlapy (2009) (seriál) 

Tento seriál jsem si pustila víceméně ze zvědavosti. Ano, přiznávám se, už jsem se pomalu dostala do třetí série, ale snad je to tím, že momentálně nemám nic lepšího, co bych si pustila před spaním. Některé frky jsou vážně vtipné a ještě teď se jim směju ("Jaké máte víno?" - "Červený a bílý."), ale první sérií to mělo skončit. Irituje mě Zuzana Norisová, protože její herecké výkony jsou výrazně podprůměrné. Seriál má spoustu chyb a nejasností, ale je to možná dobře, protože by z toho mohl nakonec být nekoukatelný paskvil.

plakát

Člověk z mramoru (1977) 

I přesto, že film trvá více než dvě hodiny, udržel mě bdělou v křesle až do posledního okamžiku. Tenhle polský film je vážně špica! Typický obraz tehdejšího socialismu.

plakát

Vtip (2001) (TV film) 

U tohohle filmu člověk nemůže řict, jestli se mu líbil nebo ne. Je to tak.. skutečné, až člověka zamrazí. Jako by byl člověk malá muška a celé to utrpení a ponížení sledoval z bezprostřední blízkosti. Mrazí mě ještě teď.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Když pominu to, že hlavní role byly obsazené po americku (běloch, černoch, Číňan a snad jeden z dalších byl homosexuál), tak je tento film opravdu výletem do 80. let se vším všudy. Mívala jsem ráda filmy s Arnoldem, a tak mě zamrzelo, že měl ve filmu pouze takový "štěk", ale za to v tak vtipné scéně, že se směju ještě teď.