Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 356)

plakát

Zlý časy v El Royale (2018) 

Velká jízda od začátku do konce. Můžete si vytvářet různé teorie a názory na postavy, ale velmi pravděpodobně vás tvůrcu ve většině případů stejně převezou. Asi to není na plný počet, ale já prostě musím i díky tomu perfektnímu výběru hudby.

plakát

Tetris (2023) 

Konečně! Konečně zas někdo natočil film, u kterého jsem se ani trochu nenudila, byla jsem napnutá jak kšandy, děj odsejpal, postavy byly zajímavé, vizuálně to bylo taky pěkně dělané. A dostala jsem pak chuť zahrát si Tetris.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Po první epizodě jsem byla ohledně svého postoje trochu nesvá a pak to ještě chvilku trvalo. Oblíbit si hlavní hrdinku totiž není vůbec snadné. Postupně jsem ale zjistila, že jí děsně fandím - nejen při hře, ale ve všech aspektech jejího života. Opravdu skvělá věc, kterou jsem určitě neviděla naposledy

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Možná trochu nadhodnocuji, ale asi jsem na tenhle počin koukala v té správné náladě a jsem prostě nadšená. Grafika je originální a moc se mi líbila. Děj sice nebyl kdo ví jak novátorský, ale utíkal, nenudil a looserovství hlavních postav bylo dotaženi k dokonalosti. Celou dobu jsem se usmívala a hned několikrát jsem se i od srdce zasmála. To už se mi u animáku nestalo dlouho. Takže jsem ochotná odpustit i trochu toho závěrečného patosu.

plakát

Klaus (2019) 

Opravdu krásný vánoční příběh. Sama nejsem kdovíjakou milovnicí amerického komerčního pojetí Vánoc, ale tady si tvůrci vzali ze Santy a tradičních zvyků to nejlepší. K tomu krásná animace a nesmírně sympatický humor a máme tu jeden z nejhezčích vánočních filmů!

plakát

Parazit (2019) 

Film, který vás celou dobu nepustí a hlavně vás překvapí. Nejdřív se uchechtáváte, pak se i smějete, abyste zůstali zírat s naprosto podivným pocitem. Opravdu jsem si to "užila" a už to nikdy nechci vidět.

plakát

Truman Show (1998) 

Jim Carrey ve vážné poloze je prostě perfektní. A celý tenhle film mě pohltil od začátku do konce. Opravdu jsem mu držela palce - stejně, jako ti lidi, kteří ho šmírovali.

plakát

Složka 64 (2018) 

Pro mě zatím nejlepší díl série.

plakát

Columbo - Smrt ve sklence vína (1978) (epizoda) 

Tak tohle byla perfektní epizoda! Záporák slizoňk neskutečný, Columbo srší nápady a do toho ještě předvede, jak umí skvěle vařit. A já u téhle epizody měla hroznou chuť na ty dobroty!

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Nemám moc ráda filmy, které si utahují z vážných věcí. Třeba koukat na Ztratili jsme Stalina mi bylo vyloženě proti srsti. Proto jsem se dost obávala, co vyleze z Králíčka Jojo. Ovšem Waititi to nějakým záhadným způsobem dokázal. Možná proto, že z celého filmu čiší naprosté pohrdání celým nacismem, Hitlerem a vůbec xenofobií a podobnými zvěrstvy. Waititi sice zesměšňuje, ale pouze ty a to špatné, rozhodně nezlehčuje těžký úděl nejen Židů, ale i řadových občanů. A my tak můžeme sledovat tehdejší svět očima desetiletého kluka naprosto ovlivněného propagandou (dost mi to připomíná dnešní svět a “slavná” média), a přestože je značnou část filmu na straně těch špatných, člověk mu stejně drží palce, protože ví, že on za to nemůže, že má dobré srdce. Do toho se vám odhalují i ostatní postavy - naprosto nádherná (a to nejen vzhledem) Scarlett Johansson, nečernobílý Sam Rockwell a křehká a přesto silná Thomasin McKenzie. Vím, že ne každý je fanouškem Waititiho humoru a někomu může tento humor připadat přes čáru. Pro mě ale mělo vše svůj smysl a Králíček Jojo je po dlouhé době film, který mě úplně dostal.