Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 356)

plakát

Kuchařka z Castamaru (2021) (seriál) 

Jsou to tak tři a půl hvězdy. Je to vlastně moc hezký příběh. Intrik a vražd je tam víc než v kdejaké mexické telenovele. A stopáž je přepálená, bohatě by stačila polovina dílů. Ale bavilo mě sledovat osudy jednotlivých postav a i když byl konec všech a všeho naprosto předvídatelný, nijak mi to ze zážitku neubralo.

plakát

Barbie (2023) 

Myslím, že tvůrci si nebyli jistí, co za žánr chtějí vlastně z filmu mít. Kdyby zůstali u atmosféry z první cca půl hodiny, dostali bychom praštěnou komedii plnou černého humoru. Ale to by asi museli ještě přitvrdit. Bohužel pak se vše zhouplo do uplakaného dramatu plného patosu a psychologicko-filozofických řečí. Několikrát jsem se opravdu zasmála, ale mrzí mě, že asi chyběla odvaha natočit něco drsnějšího a méně líbivého a “amerického”. Herci byli nicméně perfektní, jedna hvězda je pro ně.

plakát

Ehrengard: Umění svádět (2023) 

Začalo to hrozně sympaticky, ale pak už to bylo spíš praštěné. Což není na někdy škodu, ale já zrovna tady doufala v trochu víc, v nějakou hloubku. Takhle jen musím konstatovat, že to bylo jako lehká divadelní komedie, kde jsem se občas uchechtla. Ovšem hlavní hrdina byl neskutečný pako a konec tomu nasadil korunu.

plakát

Malá mořská víla (2023) 

Pořád jsem si říkala, že zdejší hodnocení je hodně ovlivněné obecnou nenávistí a znechucením nad současným vnucováním rasových problémů apod. Takže jsem se začala dívat s myslí otevřenou. No, zklamání se dostavilo velmi záhy. Celý podmořský svět je sice graficky zpracovaný asi kvalitně, ale všechno vypadá neskutečně umělohmotně, divně, až protivně. Písničky z původního filmu jsou hezké (Sebastianova písnička je moc fajn, stejně jako v originálu.) Děj není obohacený vlastně ničím, takže jeho natáhnutí na tuhle šílenou stopáž nutně vede k jedné velké nudě. Ten přeplácaný a šíleně akční konec všemu nasadil korunu. Takže kdybych měla vyjmenovat klady, jsou to herecké výkony Halle Bailey (je moc milá), Milissy MacCarthy (ta si to očividně užívala) a Jonaha Hauer-Kinga (dodal princi Ericovi nový rozměr a byl to sympaťák). A to je asi všechno...? Na druhou stranu Javier Bardem by si zasloužil Zlatou malinu... Z předělaných disneyhovek se občas ráda kouknu na Krásku a zvíře nebo na Popelku, protože jsou pořád pohádkové a mají tu milou a veselou atmosféru. Tady jsem to ale nenašla. Vznikl paskvil, něco mezi romantikou pro dospělé a dětským muzikálem. Prostě ani jedna část publika nemůže být plně spokojená. Dala jsem 2 hvězdy, ale dost uvažuju, že ještě jednu klepnu dolů...

plakát

Na tenkém ledě (2020) (seriál) 

Začalo to moc dobře, zajímavě. Pak už se ale tvůrci snažili o drama za každou cenu, hádek i kvůli blbostem přibývalo a poslední dva díly jsem vyloženě popřeskákala. Bohatě by stačily tři díly a mohlo to být opravdu něco. Takhle jsem se dívala ráda, ale stačilo jednou a přijde mi to dost promarněné.

plakát

Tetris (2023) 

Konečně! Konečně zas někdo natočil film, u kterého jsem se ani trochu nenudila, byla jsem napnutá jak kšandy, děj odsejpal, postavy byly zajímavé, vizuálně to bylo taky pěkně dělané. A dostala jsem pak chuť zahrát si Tetris.

plakát

Země (2021) 

Jen to spíš taková povídka bez výraznějších zvratů, bez velkých překvapení. Celé to tak nějak plyne. Asi to vyvolává ty správné emoce v daných chvílích, herci jsou dobří a záběry na krajinu jsou úchvatné. Přesto bych potřebovala trochu víc. Takhle mi i těch 90 minut přišlo trochu moc.

plakát

Vůně ženy (1992) 

První polovinu filmu jsem zdejší hodnocení nechápala. Oba hlavní hrdinové mi lezli krkem, každý z jiného důvodu. Pak se to ale zlomilo a já už koukala s nadšením, slzami i smíchem. Al Pacino držel celý film nahoře.

plakát

Pěkně daleko (2023) 

Tohle pro mě bylo velmi milé překvapení. Ano, příběh je stokrát ohraný, ale hlavní hrdinové byli prostě sympaťáci. Povedla se hudba, vizuál i atmosféra. Konec byl trochu přepálený, ale jinak to byla moc pěkná oddechovka.

plakát

Turistický průvodce láskou (2023) 

Jednu hvězdu dávám za krásné záběry Vietnamu. Jinak to byla bída s nouzí. Ani jedna sympatická postava, zoufale předvídatelný a plochý děj, nuda.